2013 laatste verslag - De Franckjes

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

2013 laatste verslag

Verslagen > dagboek

januari 2013:Een heel nieuw jaar voor ons! Benieuwd wat 2013 allemaal voor ons in petto heeft!

Drukke maand meteen. Vier weken lang 2x per week oefenen met de dansmarietjes van de onderbouw en bovenbouw voor de carnaval. Maar ook weer erg leuk om te doen.

Meer uren op mijn werk:

Met de eindejaarsbijeenkomst op mijn werk heb ik opgevangen dat er werkzaamheden vrij komen. Heb vorige maand al een open sollicitatie gedaan als receptioniste, maar helaas is Frans een pre en ik en Frans gaan niet zo goed samen, dus dat ging hem niet worden. Nu weer een open sollicitatie weg gedaan voor een andere functie. Ik krijg een leuke reactie van mijn werkgever terug. Tijdens mijn werk op dinsdag 8 januari heb al even een babbeltje met hem. Ze staan er open voor en gaan kijken wat er mogelijk is. Een paar dagen later belt hij me op voor elke dag van 4 tot 6. Het gaat om iets tijdelijks. Dat gaat hem dus niet worden. Ik kan tijdelijk niet mijn oppaskids de deur uit doen. Plus het sluit ook niet aan op mijn werkzaamheden ’s avonds. Weer een paar dagen later krijg ik een mailtje dat er op de afdeling Belgie handjes te kort komen. Dus mijn agenda gepakt en de dagen opgegeven t/m de carnaval die ik kan. Vanaf dinsdag 22 januari dus werken van 8:30 – 12:00 uur. Omdat er nogal wat afspraken in mijn agenda staan en ik druk aan het oefenen ben met de dansmarietjes op school, lukt het niet om meteen al 3 morgens vast te plannen. Dus af en toe een middagje van 13:15 – 15:15 uur erbij en ik sta toch weer op tijd bij school voor mijn kids en de oppaskids. Tot de carnaval even druk, druk, druk, maar ik laat mij deze kans niet schieten om er overdag tussen te kunnen komen. Vanaf 18 februari kan ik 3 vaste morgens plannen, maandag, dinsdag en donderdag van 8:30 – 12:00 uur. En dan zien we wel verder waar het op uit draait. De deur staat in ieder geval open en die laat ik niet zo maar dicht vallen!

Open dagen V.O.:

Op zaterdag 12 januari open dag op het Rietveld College, op zaterdag 19 januari open dag op het Ludger College en op zaterdag 26 januari open dag op het Ulenhof College.

Omdat Romek op HAVO/VWO niveau zit (n.a.v. de Entree Toets en de te verwachte Cito score), gaan we alleen op deze 3 scholen kijken. Het Rietveld kent Romek al van de Masterclasses die hij daar 1 keer in de maand volgt. Het Ludger College spreekt Romek (en ons ook) erg aan. Na het bezoek aan het Ulenhof College, besluit Romek dat het Ludger College voor hem op de eerste plaats staat en als tweede keus volgt het Ulenhof College.

Op naar de Cito toets op 5, 6 en 7 februari!

Terugkomdag in Nijmegen:

Op zaterdag 19 januari hebben we ’s middags vanaf 14:00 uur een terugkomdag in het Radboud Ziekenhuis te Nijmegen voor alle kindjes die in 2006 op de NICU hebben gelegen. Het kindje dat naast Siel lag op de NICU, Aschwinn, is er ook met zijn ouders en zusje. Samen hebben we een erg leuke middag. Siel is erg onder de indruk van het glazen huisje waar hij zo lang in heeft gelegen. Bij het zien van die piepkleine pampertjes en kleertjes en alle toeters en bellen komen bij ons allemaal de herinneringen weer boven. Het is erg fijn om even met de voor ons zo bekende verpleegkundigen bij te kletsen. En ook met andere ouders die we in die periode hebben leren kennen. Siel doet het qua gezondheid super goed. Veel kindjes hebben problemen met hun groei, gezondheid, motoriek en concentratie. Siel heeft welliswaar een twijfelachtige motoriek, maar hij redt zich prima. Als het niet rechtsom kan, dan doet Siel het toch gewoon linksom. Hij moet er misschien wat meer moeite voor doen, dan andere kindjes, maar hij komt best waar hij heen wil. Siel heeft ook een wat mindere concentratie. Daarom zal hij naar alle waarschijnlijkheid groep 3 ook over doen. Het lukt hem wel, maar niet op het tempo wat moet. Hij doet heel goed zijn best, maar we hebben hem uitgelegd waarom het dit jaar misschien niet zal gaan lukken. Als we op deze dag om ons heen kijken dan heeft onze Siel heel veel geluk gehad dat hij er zo uit is gekomen. Hij heeft dan ook een supergoede beschermengel op zijn schouder en leeft niet voor niks voor twee!

Ons mannetje komt er wel!

Siel’s voortand eruit:

Siel heeft al een hele tijd een wiebel voortand. Hij is al een paar keer naar juf Annie geweest (die is een specialist in het uittrekken van wiebeltanden) maar de tand zit nog te vast. Ook papa heeft het al een paar keer geprobeerd evenals zijn vriendje Sander. Siel heeft een hoge pijngrens dus het maakt hem niet uit wie er aan zijn tand zit te trekken. Uiteindelijk toch maar zelf verder friemelen en na de zwemles (op maandag 21 februari) trekt hij hem er zelf uit. Komisch gezicht zo’n gat in zijn mond. Maar het kan nog veel erger. Er zijn een boel kindjes bij hem in de klas die de 4 voorste tanden eruit hebben. Als zijn nieuwe tanden er net zo als bij Romek doorkomen, dan hoeft ook Siel geen beugel!

Watermuseum:

Op donderdag 24 januari met Romek en zijn klas naar het Watermuseum in Arnhem en op dinsdag 29 januari met Siel en zijn klas. Erg leuk en leerzaam. Voor beide leeftijden leuk om heen te gaan. Ook het doen van de proefjes vonden beiden erg leuk.Naar de tandarts:

Tijdens ons bezoek in december aan de tandarts vond de tandarts d.m.v. foto’s een gaatje in mijn kies. Op donderdag 31 januari dus maar laten vullen. Als ik geweten had dat het om mijn achterste kies ging, had ik er niks aan laten doen. Had nergens last van en nu na het boren en vullen kan ik er niks aan hebben. Bij alles wat ik eet of drink, maakt niet uit of het koud of warm is, ga ik door de grond van de pijn. Maar even aanzien, anders mag die kies er als nog uit. 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu