2010 - De Franckjes

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

2010

Verslagen > dagboek

januari :De eerste maand van het nieuwe jaar zit er al weer op. Ook dit keer kan ik me niet aan de deadline houden. Druk, druk en nog eens druk met het naaien van 3 carnavalspakken (voor Taro, Siel en mezelf), 2 zwarte broeken voor Romek, het korter maken van mijn outfit voor de optocht, het maken van een achtergrondje van 3 bij 2,50 meter voor de Raad van Elf en het afronden van mijn bloes die ik op de naailes heb gemaakt. Verder is het Carnaval, Carnaval en nog eens carnaval dat de klok slaat in huize Franck. Thuis, op school, in de buurt of elders. Het kan ons niet gek genoeg zijn als het om Carnaval gaat.Romek zit bij de jeugd Raad van 11:

Nu Romek in groep 5 zit, kon hij zich opgeven voor de jeugd Raad van Elf. En… eind november kregen we een telefoontje dat hij er bij zit. Op zaterdag 2 januari moeten we om 10:00 uur in de Gerrit Heuveling hal zijn om de kleding te passen. Alle jongens (ja, alle jongens, tot onze vreugde eens een jaar zonder meisjes. Niet dat we wat tegen meisjes hebben, maar wij vinden het toch een functie voor jongens en niet voor meisjes.) krijgen een steek, strikje, cape en bodywarmer aangemeten. Met ons trotse “bezit” keren we huiswaarts. De rest van de dag (terwijl Romek lekker naar een kinderfeestje is van een collega Raadslid) verbreng ik achter mijn naai- en lockmachine om voor Romek zwarte broek nummer 1 in elkaar te naaien.Met Romek naar de film:

Op zondag 3 januari ga ik, ter afsluiting van de vakantie, met Romek naar de film. Romek heeft zijn keuze laten vallen op Anubis en de wraak van Argus. Romek & ik genieten van een middagje samen, van de popcorn en de spannende film, die volgens Romek af en toe best eng is.Diverse activiteiten van voetbalvereniging MVR:

Op zondag 3 januari heeft Romek zaalvoetbal. Van 9:00 uur tot 10:00 uur mag hij met diverse andere teams een balletje trappen in de sporthal. Taro, Siel & ik volgen alles op de tribune. Vroeg op, maar wel leuk.

Op zaterdag 16 januari wordt er bowlen georganiseerd. Romek’s teaim is van 11:00 uur tot 12:00 uur aan de beurt. Siel & ik gaan mee om te kijken.

Vanaf woensdag 6 januari gaan de trainingen weer beginnen maar vanwege het slechte weer en daardoor de slechte conditie van het grasveld worden deze hele maand de trainingen afgelast. Ben er eerlijk gezegd niet rouwig om want het is stervenskoud om een uur langs de lijn te staan kijken (hahaha).

Op vrijdagavond 22 januari gaat Romek met zijn team en nog een heleboel andere teams naar een voetbalwedstrijd van de Graafschap. Om 18:30 uur moet ik hem bij meubelzaak “van Dillen” afzetten en hij wordt rond 22:30 uur weer thuisgebracht. Moest hij eerst niks van de Graafschap weten, nu is hij helemaal enthousiast en is het niet meer alleen Ajax.Siel tuttie vrij:

Een nieuw jaar, een nieuwe mijlpaal. Nu Siel richting de 4 jaar gaat, wordt het tijd (vinden papa en mama) dat zijn tuttie (speen) rijp is voor de prullenbak. Vanaf 4 januari gaan we er dan ook mee aan de slag. Het in slaap komen gaat prima, maar als Siel rond een uur of 6 ’s morgens naar de wc moet, kan hij zonder tuttie niet meer in slaap komen. Vraagt Siel de eerste dagen nog naar tuttie (mama, ik ben nog klein, ik wil tuttie terug!), na een week gaat het steeds beter en uiteindelijk vraagt hij er niet meer om. We belonen hem uiteraard. Na de eerste dagen met iets voor bij zijn treinen verzameling en na een week met een heuse Brum auto. En inmiddels zijn we al een aantal weken verder en komt tuttie niet meer in ons woordenboek voor. Het doekje dat altijd aan zijn tuttie zat is nu (zak)doekje geworden en is samen met knuffie (zijn prematurenknuffel) favoriet om in slaap te komen of als hij moe is.Siel en zijn vriendje Danny:

Zodra de scholen weer zijn begonnen en Siel terug is op de peuterspeelzaal worden er speelafspraken gemaakt tussen Siel en zijn kameraadje Danny. Elke woensdag en vrijdag spelen ze wel of bij ons of bij Danny. Siel gaat zelfs uit school met Danny’s mama mee om daar te spelen. Echt super om te zien hoe dat gaat tussen die twee. Zal wat worden als Siel eind februari afscheid neemt van de peuterspeelzaal!Romek schaatsen met school:

Op vrijdagmiddag 8 januari gaat Romek met groep 5, 6, 7 en 8 schaatsen. Taro is thuis vanwege de pronkzitting. Ik breng Siel naar de peuterspeelzaal en ga dan Romek en 3 vriendjes naar Braamt brengen. Dan flits ik snel naar huis om alles voor vanavond en morgen klaar te zetten en rijd dan weer terug naar Braamt om nog even te kijken en de bubs weer naar school te brengen. Taro haalt Siel om 15:00 uur van de peuterspeelzaal en neemt hem mee naar de carnavalshal. Daar pik ik hem weer op en laat Romek bij Taro achter.Pronkzitting:

Op vrijdag 8 januari en zaterdag 9 januari vindt de pronkzitting van de grote prins plaats en op zaterdagmiddag die van de kleine prins. Romek moet die bewuste zaterdag op 12:30 uur aanwezig zijn. Na de prinsenpresentatie van Prins Bas II (die van onze basisschool komt!) mag Romek dan eindelijk laten zien dat hij in de Raad van Elf zit. Hij is helemaal in zijn element en straalt van oor tot oor. Kijk voor foto’s op de site.Siel voor de laatste prik naar consultatiebureau:

Op maandag 11 januari moet Siel om 16:00 uur op het consultatiebureau zijn voor zijn laatste prik. Hij weegt 15,2 kilo en is 1,03 meter lang. Siel moet een rondje tekenen op papier, blokjes in een vormenstoof duwen en iets nabouwen van blokjes. Zoals gebruikelijk worden alle afspraken met het ziekenhuis weer genoteerd. Hij hoeft van ons niet verder onderzocht te worden want hij is in december nog bij de kinderarts geweest en ook zijn ogen hoeven niet gecheckt te worden want in februari gaan we weer naar de oogarts. Dus dan maar die vervelende prik en we kunnen weer gaan. Voorlopig geen prikken meer totdat Siel 9 jaar is! En “de controle” gaat vanaf nu verder bij de schoolarts.Vader & Zoon foto’s maken met hun Raad van Elf en hun Prinsen:

Op zondag 17 januari moeten Taro & Romek beide om 10:30 uur aanwezig zijn bij cafe “de Snor”. Er worden foto’s gemaakt van het gevolg bij het kasteel. Het weer zit niet mee, het sneeuwt, regent, waait en het is stervenskoud. Siel en ik gaan mee kijken, maar Siel heeft er al snel tabak van. Zodra Romek klaar is gaan we snel huiswaarts. Taro heeft aansluitend nog een vergadering.Met Siel naar Amphion:

Op zondag 17 januari ga ik ’s middags met Siel naar schouwburg “het Amphion” voor de voorstelling van Plop en het circus. Siel vindt het helemaal geweldig alleen met mama op stap en geniet met volle teug van de voorstelling.Even op en neer naar Leiden:

Op zondag 24 januari hebben we 2 verjaardagen. Eerst gaan we om 13:00 uur naar Wouter Schaap’s verjaardag en 5 kwartier later gaan we op weg naar de volgende. Ondanks dat er in het westen van ons land de afgelopen nacht flink wat sneeuw is gevallen gaan we toch die kant op en rijden even op en neer naar Leiden voor de verjaardag van Branco Spadon (onze vakantievrienden). Rond kwart over 5 gaan we weer huiswaarts. Onderweg pikken we nog een McDonalds mee. Moe maar voldaan zijn we rond kwart over 7 weer terug in Bergh City.Carnaval op school:

Heeft Taro zich laten strikken voor de bouwgroep van het buitengebeuren voor Carnaval op Romek’s basisschool, mij hebben ze weten te vinden voor het begeleiden van de schoolprinsen van de onder- en bovenbouw en het bedenken en aanleren van een dansje voor de dansmarietjes van de onder- en bovenbouw.  Taro begint op maandag 11 januari in de bouwgroep en ik begin met het dansje aanleren op maandag 25 januari. De komende 3 weken ben ik op maandag, woensdag en vrijdag op school te vinden. Spannend maar ook erg leuk om te doen. De komende jaren hebben Taro &  ik er tijdens Carnaval een nieuwe job bij!

Volgende maand weer meer nieuwtjes: Nog steeds Carnaval vol op in huize Franck, Romek krijgt zijn eerste rapport van dit schooljaar, ik ook een dagje ziek, druk achter de naaimachine, Siel’s laatste maand op de peuterspeelzaal en ongetwijfeld nog veeeeeel meer.

Dus blijf onze site in de gaten houden. Tot volgende maand!Dagboek februari 2010:Alweer een maand voorbij. En weer genoeg gebeurd. Als nieuwbakken begeleidster van de schoolprins en zijn gevolg ben ik op maandag, woensdag en vrijdag op Romek’s school te vinden om de dansmarietjes van de boven- en onderbouw een dansje aan te leren, kleding te passen en andere dingen te regelen die met het carnavalsgebeuren op school te maken hebben. Op de dagen en avonden dat ik thuis ben, ben ik druk met het maken van een nieuw pakje voor Siel, voor Taro en mijzelf een nieuwe carnavalsjas (zie foto’s op de site) en voor Romek nog een extra zwarte broek voor zijn Raad van Elf tenue. Tussen de bedrijven door ben ik aan het begin en aan het eind van de maand een dagje ziek, zwak en misselijk. Maar ja, de show must go on, dus echt tijd om er aan toe te geven, geef ik mezelf niet. Toch ben ik blij dat Taro vrij kan krijgen om met de jongens naar de oogarts te gaan. Tja, mama is ook niet van steen, die kan ook eens wat krijgen! Siel speelt ook deze maand elke woensdag en vrijdag of bij ons of bij Danny. Dat gaat nog wat worden voor Danny als Siel aan het eind van deze maand afscheid neemt van de peuterspeelzaal. Verder komt oppaskindje Sanne nu ook op de maandag tussen de middag een boterham eten en op de dinsdag is ze er tussen de middag en na school en haar broertje Tijs is er dan de hele dag.Helpen bij Siel op de Ukkepuk:

Op woensdag 3 februari gaat Siel met de kindjes van de peuterspeelzaal naar de bibliotheek. Tenminste dat was de bedoeling. Ik heb me opgegeven om te rijden van school naar de bieb. Maar het heeft vannacht gigantisch gesneeuwd en het is niet echt verantwoord om te gaan rijden met kindjes van een ander. Dus komt de bieb nu naar de peuterspeelzaal, maar ik mag er toch bij zijn. Dus eerst oefenen met de dansmarietjes op de basisschool en daarna snel door naar de peuterspeelzaal. Siel vindt het geweldig dat mama zomaar op school mag helpen en blijft de rest van de morgen lekker aan mij kleven.Romek’s 1e rapport van dit schooljaar:

Op donderdag 4 februari komt Romek met zijn eerste rapport van dit schooljaar thuis. Hij heeft een aantal belangrijke punten opgehaald sinds eind groep 4, dus we zijn heel tevreden. Een paar dagen later, maandag 8 februari, hebben we een 10-minutengesprekje met de meester. Hij is tevreden over Romek en verwacht dat Romek’s minpuntje “het lezen” ook nog wel verbeteren zal. We gaan gewoon nog intensiever aan de gang en dan gaat het helemaal goedkomen voor dit schooljaar.CARNAVAL 2010:

Op vrijdag 5 februari gaan Siel en ik helpen met het versieren van de school van Romek. Als ik rond een uur of 9 met Siel een kleuterklas inloop, komt een andere juf, juf Myra, Siel ontvoeren. Ze heeft al eens aangegeven dat zij zich wil ontfermen over Siel als ik druk met de dansmarietjes aan het oefenen ben, maar dat heb ik zo kunnen regelen dat het op woensdagmorgen en vrijdagmiddag onder Siel’s schooltijd is, dus hij is er alleen de maandagmorgen bij. Maar dat vindt hij wel leuk. Nu komt ze hem dus ontvoeren. Siel gaat gewillig mee. Ik ben benieuwd hoe lang hij het volhoudt, maar heb nu wel de handen vrij om te gaan versieren. Het is al bijna 12 uur als we er mee stoppen. Ik ga zaterdag wel verder, want dan wordt de school aan de buitenkant versierd en Taro zit in die bouwgroep. Dus net voor 12 uur ga ik Siel ophalen bij juf Myra. Siel heeft het geweldig gehad, met de kindjes mee buiten gespeeld, met de kindjes wat gegeten en gedronken. En juf Myra vond het ook super met onze Siel. Nou, als dat over een paar weken ook zo goed gaat bij juf Annie dan heb ik niks te vrezen. ’s Middags gaat Siel naar de peuterspeelzaal en uit school gaat hij met Danny mee om daar nog even te spelen. Intussen worden de carnavalskranten gebracht, dus na het eten ga ik met de jongens de kranten bezorgen terwijl Taro ondertussen de straatversiering van de buurt uit de opslag gaat halen.

Op zaterdag 6 februari is het vanaf 10:00 uur basisschooltijd. Taro gaat vast vooruit en ik kom met de kids al snel na. De kinderen van de bouwgroephelpers mogen vandaag in de gymzaal van de kleuters rondrennen, klimmen en spelen. Buiten mag er gespeeld worden met het buitenspeelgoed, binnen kan gekleurd worden. Juf Myra is er ook en er zijn genoeg grotere kinderen die Siel wel een handje kunnen helpen als het bij het klimmen niet gaat lukken. Ik ga de kleuterklassen verder versieren en de ramen van de lokalen in de hal. Samen met de conciërge hangen we de ballonnen op die we gisteren al opgeblazen en aan elkaar geknoopt hebben. Er komen steeds meer leerkrachten aanwaaien. Tussen de middag wordt er gezamenlijk gegeten, er is vol op te eten en te drinken, voor de kids allemaal lekkers. Na het eten komen prins carnaval met adjudanten en de jeugdprins met adjudanten, president en hun ouders langs. Het wordt een gezellige boel. Ik ga met de jongens rond een uur of 4 weg. Taro blijft nog even hangen. Ik zet Romek snel onder de douche en kleed hem om want hij moet met de Raad van Elf naar een carnavalsmis. Hij moet om half 6 verzamelen. Ik bel Taro om 17:00 uur op school of hij nog komt eten. Snel friet in de pan gegooid. Om kwart over 5 loop ik met de friet naar binnen en hoor ik de kerkklokken al luiden. Op alle affiches op school staat leuk dat de mis om 18:00 uur is. Ik kom dus met Romek precies om half 6 aan, zit iedereen al in de kerk en is de mis al begonnen. Dus maar snel naar binnen. Ik heb nog heel wat reacties gehad van: wat waren jullie laat? en waar waren jullie? Heb diegene die die affiches heeft gemaakt nog wel even attent gemaakt op ZIJN fout. Ik probeer altijd op tijd te zijn, heb een hekel aan te laat ergens aankomen. En in het hele programma van Romek moeten ze overal ruim van te voren aanwezig zijn, dus als er staat 18:00 uur mis en half 6 verzamelen, dan ga je er toch niet van uit dat de mis al voor half 6 begint. Heb ik weer (hahaha).

Op zondag 7 februari gaan we op de fiets met de kids naar Zeddam om de carnavalsoptocht aldaar te bekijken. Half ’s-Heerenberg en omgeving kom je er tegen en wie staat er prompt aan de overkant van de straat: een juf van Romek’s school en degene waar ik door het carnavalsgebeuren veel mee te maken heb. De volgende dag vraagt ze me of degene die langs me stond mijn broer was. Broer, nee ik heb geen broer, dat was de buurman. Die houden we erin (hahahaha).

Op woensdag 10 februari mag ik ’s morgens nog een paar uur op Liz passen. Ze gaat lekker mee om te oefenen met de dansmarietjes. ’s Avonds gaat Taro de bogen plaatsen bij de jeugdprins en de grote prins. Vanaf donderdag heeft hij een weekje vrij.

Op donderdag 11 februari komt AH ’s middags de drank en lekkernijen brengen die ik namens de ouderraad heb besteld voor het carnavalsfeest op school. Taro begint ’s avonds de carnaval met een bezoek aan voetbalvereniging MVR.

Op vrijdag 12 februari is het carnaval op school. Romek gaat met de jeugdprins, gevolg en Raad van Elf de scholen af. Ik moet hem rond 10 voor half 9 afzetten bij de jeugdprins. Taro moet een en ander opbouwen in de stad en brengt Siel naar Oma Franck waar hij deze morgen mag spelen. Ik ga om half 9 naar school. Eerst chips en pakjes drinken verdelen over alle klassen en dan de dansmarietjes en schoolprins en adjudant omkleden en voorbereiden op wat gaat komen. Voor mij ook de eerste keer. Gelukkig is mijn voorgangster vanmorgen ook aanwezig en kan me een beetje wegwijs maken. Juf Myra praat deze morgen aan elkaar. De meiden dansen de sterren van de hemel en oh, wat ben ik trots op mijn groepie! Romek geniet ook met volle teug. Hij loopt voorop als hij met jeugdprins en gevolg de school binnenkomt. Iets voor 12 uur is het feest voor de onderbouw afgelopen. Ik ga de kids omkleden en dan snel naar huis om een boterhammetje te eten. Taro haalt Siel bij zijn moeder op. Na het eten Siel in zijn nieuwe pak hijsen. Taro brengt Siel naar school en ik ga rond een uur of 1 al weer terug naar de basisschool. Snel mijn tweede groepie in de kleren en voorbereiden. Voor de bovenbouw zijn er een schoolprins, een adjudant, een president en 2 dansmarietjes. Nu sta ik er alleen voor. Maar ook deze sessie verloopt prima. De meiden dansen super en de boys staan te stralen. Omdat de jeugdprins van onze school komt is het eindfeest ook op onze school. Als de kids allemaal omgekleed zijn, kan het feest beginnen. Het wordt een gezellige boel. Taro, die Siel weer van school heeft gehaald, komt ook nog even aanwaaien met Siel. Romek mag bij mij blijven. Het gevolg wordt op onze school opgehaald, maar omdat ik in de ouderraad zit, mag Romek lekker bij het eindfeest blijven. Het is al weer 17:00 uur als ik de school verlaat. Het was me het dagje wel, maar volgend jaar doen we het gewoon weer!

’s Avonds ga ik met Frieda (de vriendin van een mede raadslid van Taro) en de jongens even bij het monument onthullen kijken. Maar de sneeuw en de kou zijn dusdanig dat Siel er al snel tabak van heeft. We gaan dus ruim voor het einde weer huiswaarts. Was Siel de hele dag zo enthousiast en helemaal vol van carnaval, na de koude ervaring van vanavond is het even niet zo leuk meer.

Op zaterdag 13 februari beginnen Taro en Romek met een Heilige Mis in de kerk. Voor ik met Siel naar het blagenbal ga, ga ik eerst op zoek naar dikkere wanten, want na die kou van gisteravond heeft Siel er helemaal tabak van. De hele morgen is hij wat hangerig en bij thuiskomst gaat hij met een aspirientje lekker naar bed. Hij heeft wat koorts en ligt de hele middag te pitten. Taro en Romek gaan na hun programma nog feesten in de buurt bij het straatversieren, maar ik blijf bij Siel binnen. Omdat we de babyphone zelfden nog gebruiken is die dus helemaal leeg en kan niet zonder oplader functioneren. En ik wil Siel niet zomaar alleen laten nu hij niet lekker is. Dus lekker rustig aan doen op de bank voor de buis. Taro heeft ’s avonds weer programma.

Op zondag 14 februari gaan Romek, Siel en ik meedoen met de grote optocht. Rond half 12 worden we geschminckt. Het voelt bij mij al niet prettig aan, maar Siel heeft het er helemaal moeilijk mee. Hij moppert en zeurt. Eerst denk ik nog dat hij nog last heeft van gisteren. Bij de opstelling van de optocht is er geen land met hem te bezeilen. Uiteindelijk plant ik hem in de bolderkar onder een deken, alwaar hij – zodra we gaan trekken – prompt in slaap valt. Halverwege wordt hij weer wakker en dan is hij echt niet meer te genieten. Hij huilt en jammert. De optocht komt ook bij ons voor de deur dus ik besluit om er daar met Siel uit te stappen. Romek loopt het laatste stuk wel uit en zal door de rest thuisgebracht worden. Eenmaal thuis blijft Siel doorjammeren totdat ik de schminck eraf ga halen. Dan komt hij weer helemaal bij en bloeit weer op. ’s Avonds eet hij met smaak zijn bordje warm eten op en als de tantes van Taro komen om op te passen is hij de vrolijkheid zelve, alsof er niks is gebeurd. Ik besluit om morgen de kinderoptocht niet meer met Siel mee te lopen. De schminck zat bij mij zelf ook niet lekker en om dit drama Siel nog een keer aan te doen, kan ik niet over mijn hart verkrijgen. Taro en ik gaan met 3 andere stellen nog een paar uurtjes carnavallen.

Op maandag 15 februari kan ik lekker rustig aan doen. Taro is al vroeg op pad met de Raad van Elf. Nu ik heb besloten om niet met de kinderoptocht mee te lopen heb ik alle tijd van de wereld. Romek moet om 13:00 uur bij de jeugdprins aanwezig zijn, dus rond kwart voor 1 ga ik Wouter en Jorn ophalen en lever het grut netjes bij de jeugdprins af. De hele stad is afgezet maar als ze 3 leden van de Raad van Elf in mijn auto zien, kom ik overal doorheen (hahaha). Daarna gaan Siel en ik naar mijn ouders om daar de kinderoptocht te bekijken. Als de optocht begint en de president van de carnavalsvereniging voorbij komt op de bestuurswagen, wenkt hij mij en zegt (over Siel) daar staat de nieuwe president van de carnavalsvereniging. Dat heeft hij al een paar keer vaker gezegd. De toekomst zal het uitwijzen, lullen kan Siel in ieder geval wel! Romek staat bij Taro in de kuup op de Raad van Elf wagen. Hij straalt, geniet en is helemaal in zijn element. Dit is echt zijn ding! We blijven na de optocht nog wat drinken tot het tijd is om de jongens bij de jeugdprins op te halen. Maar op de afgesproken tijd is het gevolg nog niet klaar. Ze zitten net aan de friet. Dus mama en Siel blijven wachten in de hal. Als de jongens uitgegeten zijn, laat ik de hele handel weer in de auto, breng Wouter en Jorn terug naar huis en ga dan snel door naar ons eigen huis om eten te gaan koken. Romek moet een uur of 7 weer aantreden. De jeugdprins en gevolg bezoeken discotheek Finally. Rond kwart over 8 moet ik hem weer ophalen. Taro heeft vanavond weer geen programma, dus gaan we nog een avondje feesten. De tantes komen weer oppassen (we zijn maar wat gezegend met van die supertantes!). We komen Romek’s meester en 2 juffen van zijn school tegen die samen aan het carnavallen zijn. Hij lijkt wel of de school op excursie is (hahaha)! Ik stel juf Margot nog even voor aan “mijn broer”. Ze blijft er bij dat Dave en ik heel erg op elkaar lijken. Klopt wel een beetje, we zijn allebei slank, hebben allebei blonde krullen en allebei een spits snuutje. Dus ja … Als de tantes weg zijn gaan Taro en ik de ontbijttafel voor morgenvroeg vast opzetten.

Op dinsdag 16 februari begin ik de ochtend vroeg. De Raad van Elf komt bij ons ontbijten. Ik dek de tafel (uiteraard in rood/wit) en zet alles klaar. Het wordt een gezellige boel. Er gaan heel wat eieren met spek doorheen. Als het tijd is voor de heren om te vertrekken gaat Romek met ze mee. De jeugd Raad van Elf begint op hetzelfde punt als de grote Raad van Elf. Ik ruim de ontbijtboel op en ga van boven naar beneden even stofzuigen en dweilen. Het hele huis ligt onder de confetti, dus het is geen overbodige luxe. ’s Middags ga ik met Siel voor de laatste ronde carnaval. We gaan naar het blagenbal. Romek is er al en Taro komt wat later. Net voor we ons opmaken voor de rommeloptocht, word ik op het podium geroepen door de prins. Ik krijg een onderscheiding voor al mijn werkzaamheden op Romek’s school. Hij had het afgelopen vrijdag al willen doen op school, maar toen deed er zich niet de gelegenheid voor. Beter laat dan nooit en ik ben maar wat trots dat ik zomaar een onderscheiding krijg. We gaan naar buiten voor de rommeloptocht. Het weer is super vandaag en Siel is helemaal enthousiast. Volgend jaar mama, dan lopen we weer de grote optocht, maar dan zonder schminck! Ja schat, voor ons geen schminck meer! Na de rommeloptocht is het popverbranden van de jeugd. Daarna nemen we afscheid van de jeugdprins. Romek gaat nog even mee met de jeugdprins. Siel wil in de draaimolen en gaat zowaar 4 rondjes. Ben ik niet van hem gewend want normaal heeft hij er na 1 rondje al genoeg van. Als hij uitgedraaid is gaan we met de mama van Wouter en de papa en mama van Jorn nog even wat drinken in een cafeetje. Daarna gaan we onze jongens ophalen bij de jeugdprins. Romek krijgt nog een cool shirt met “ik was d’r bi-j  -  jeugdgevolg prins Bas II  -  wi-j doen het weer”. We gaan wat lekkers halen bij de pizzeria en dan door naar huis. De carnaval is voor ons afgelopen. Als de jongens op bed liggen haal ik de versiering van de muren, het plafond en de ramen. Taro heeft nog programma tot 00:00 uur. Dan is het popverbranden van de grote prins en dan is het sloes.

Op woensdag 17 februari gaat Taro met Romek naar de stad de boel afbreken en bij de prinsen de bogen. ’s Middags wordt de straatversiering er afgehaald.

Op donderdag 18 en vrijdag 19 februari gaat Taro weer aan het werk. De kids hebben vakantie en we genieten van 2 relax dagen.

Op zaterdag 20 februari moet Romek ’s morgens zijn cape, bodywarmer, sjaal en steek inleveren. In November krijgt hij de boel terug. ’s Middags, om een uur of 2 gaan we de buitenboel bij school afbreken en ik verwijder alle versiering voor de ramen van de kleuters. De conciërge heeft ’s morgens alles al uit de hal gehaald.

Op maandag 22 februari de boel nog even opruimen (tussendoor komt juf Myra Siel nog even ontvoeren, ze heeft de smaak te pakken hahaha) en de lege kratten, flessen en overgebleven spullen terugbrengen naar de AH en dan is de carnaval echt afgesloten!Lekker uit eten met “mijn broertje”:

Omdat Taro de buren afgelopen jaar heeft kunnen helpen met hun aanbouw, hebben we nog een etentje te goed. Nu de carnaval achter de rug is, hebben we weer ruimte voor andere dingen, dus hebben we het meteen het weekend na carnaval gepland. We hebben oud-dansmarietje Aniek gestrikt om te komen oppassen op de jongens.

Dave, Ellen, Taro en ik gaan met ons viertjes naar de Japanner. In een kimono met stokjes eten. Hilarisch. Het wordt een supergezellige en overheerlijke avond. Echt een aanrader om daar eens met een stel heen te gaan. Voor herhaling vatbaar!Afscheid van de peuterspeelzaal:
Op woensdag 24 februari neemt Siel afscheid van de peuterspeelzaal. Siel wil graag kleine appelflapjes trakteren met een vlag van Thomas de trein erin. Die hebben we dus de dag ervoor samen gemaakt. Ik mag vanaf kwart voor elf aanwezig zijn. Er is nog een kindje dat mag trakteren, haar ouders ken ik toevallig. De moeder van school van vroeger en de vader is Romek’s voetbaltrainer geweest. Siel heeft zijn feesthoed al op en een button omdat hij naar de basisschool gaat. Hij geniet van alle aandacht en het feit dat mama erbij is. Als hij een kindje moet uitkiezen die hem moet kriebelen aan zijn benen kiest hij uiteraard Danny en als hij met een kindje moet dansen gaat hij weer naar Danny. Hij mag als eerste trakteren. De appelflapjes gaan er grif in. Aan het Thomas vlaggetje hebben we nog een fluitje geplakt. Daar is iedereen ook erg blij mee. Voor elk van de juffen heeft mama een roosje gekocht en mooi laten inpakken met een bedankt-kaartje erbij. De juffen geven stuk voor stuk aan dat ze onze Siel erg zullen missen. Hij is een vrolijke en vriendelijke babbelkous, dus daar kunnen we ons wel wat bij voorstellen. Siel krijgt van de peuterspeelzaal ook een cadeautje. Het is “een gouden boekje” in het klein. Hij is er erg blij mee.

Op vrijdag 27 februari gaat Siel nog een uurtje naar de peuterspeelzaal, want hij moet om 15:00 uur bij de oogarts zijn. Ik breng Siel naar school en neem vast afscheid van de juffen. Als Taro Siel komt ophalen wordt Siel uitgebreid geknuffeld en gekust ter afscheid.

Dag Ukkepuk! Hier komen we niet meer terug, of ik moet Liz misschien een keer brengen en/of ophalen, maar voor ons gezin was dit de laatste keer. Alweer een fase afgesloten. Wat wordt ons knulletje toch al groot!1e training en 1e wedstrijd van dit seizoen:

Op woensdag 24 februari heeft Romek ’s avonds om 18:00 uur zijn eerste training van dit seizoen. Vanaf januari is alles tot nu toe afgelast vanwege de sneeuw, de vorst en de regen.

Op zaterdag 17 februari volgt dan de eerste wedstrijd. Deze wordt gewonnen met 6-3!Romek & Siel bij de Orthopthie:

Op vrijdagmiddag 26 februari gaat Taro met de jongens naar de oogarts. Afgelopen nacht ben ik flink ziek geweest en ik heb de hele dag nog behoorlijk buikpijn. Taro mag van zijn baas een paar uur vrij nemen om in mijn plaats met de jongens te gaan. Als het niet anders had gekund was ik gewoon gegaan, maar het is ook wel lekker om even niks te hoeven en lui op de bank te liggen. Dus haalt Taro Siel van de Ukkepuk en Romek van de gymles en gaat door naar Doetinchem. De jongens moeten allebei gedruppeld worden en Romek moet een half uur van te voren een oogplakker op. Romek’s ogen zijn stabiel gebleven. De volgende keer hoeft hij niet meer van te voren te plakkeren. Siel’s ogen zijn ook stabiel gebleven maar hij heeft min-ogen net als ik. Hij zit tegen een bril aan, maar omdat wij nog niet aan hem kunnen merken dat hij alles niet mee krijgt, stelt de oogarts het ook deze keer voorlopig nog maar even uit. Als een bril alles is wat Siel aan zijn vroeggeboorte overhoudt, de kans zat er zobiezo in dat een van de kids (of beide) aan een bril zou komen en Siel heeft net als ik min-ogen dus ja. Door zijn vroeggeboorte zijn zijn ogen wel wat kleiner maar hij wordt goed in de gaten gehouden en als de oogarts vindt dat hij rijp is voor een bril dan gaan we daar voor. Tegenwoordig zijn er zulke leuke montuurtjes te koop, dus dat gaat helemaal goed komen.Volgende maand weer meer nieuwtjes: Siel vanaf 17 maart inlopen op de basisschool, mijn nieuwe naaimachine, ik een avondje met vriendinnen naar Jan Smit e.a. en ongetwijfeld nog veeeeeel meer.

Dus blijf onze site in de gaten houden. Tot volgende maand!

Dagboek maart 2010:Sorry, ben weer erg laat met mijn verslag. Maar beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. Weer genoeg gebeurd deze maand. De maand begon met de verjaardag van onze hond Bobby op 1 maart. Ze is 3 jaar geworden en goed verwend met een nieuw touw, een balletje en heeeel veeeel kauwbotjes. Uiteraard hebben we Bobby’s verjaardag gevierd met lekkere zelfgebakken appeltaart die ik nog in de vriezer had liggen.

Verder waren Taro’s tweelingtantes jarig op 8 maart en oppaskindje Tijs werd 1 jaar op 16 maart. Voor de verjaardag van mijn schoonmoeder op 26 maart heb ik 3 taarten gebakken (Romek & Siel waren later “boos” op oma omdat ze alleen lege taartdozen kwam terugbrengen en er geen gebak meer over was, hahaha).

Tussen de bedrijven door ben ik een aantal keren met mijn ouders naar het ziekenhuis in Zevenaar geweest omdat mijn vader erg last had van zijn rug. Uiteindelijk bleek het een scheurtje in het zwevende rib te zijn, vlak bij de longen. Gelukkig niks “ernstigs” maar wel een heel pijnlijke en langdurige kwestie.  

Deze maand ontving ik ook weer een uitnodiging om op 12 mei a.s. een gastcollege te komen geven aan 2e jaars studenten aan de HAN in Nijmegen. Ook dit jaar wilden ze weer graag met mij beginnen. Ik blijf het een eer vinden en heb dan ook gelijk toegezegd dat ik naar Nijmegen kom.

En in de nacht van 27 op 28 maart verschoof de klok terug naar zomertijd. Altijd weer even wennen met een uurtje minder, maar ’s avonds is het weer langer licht en daar doen we het tenslotte voor.

Ook ben ik deze maand veel op het voetbalveld te vinden, want of Taro gaat hardlopen, is geblesseerd of is druk met andere dingen. Maar ik ben inmiddels een echte voetbalvrouw dus ik vermaak me wel aan de zijlijn!Romek & Siel druk met spelen bij (nieuwe) vriendjes:

Romek heeft aan de carnaval een nieuw vriendje over gehouden. Op dinsdag 2 maart gaat hij spelen bij (vaandeldrager) Jorn. Romek heeft een studiemiddag en gaat met Jorn’s moeder Jorn ophalen van school. Hij mag ook blijven friet eten en wordt rond een uur of 7 weer netjes thuisgebracht. Daarna gaat het over en weer. Ze bellen elkaar om een speelafspraak te maken. De ene keer bij ons, de andere keer bij Jorn.

Siel blijft dikke vriendjes met peuterspeelzaalvriendje Danny. De ene woensdag bij Danny, de andere bij ons. Ook neefje Bjoyd komt een vrijdagmiddag spelen.Avondje uit met de meiden:

Op zaterdag 6 maart ga ik met 2 vriendinnen, Tanja & Jacqueline naar een feestavond in Didam waar o.a. Jan Smit, Frans Duijts en Charlene hun opwachting maken. Een heel spektakel en grandioos om mee te maken. Vooral Jan & Frans zijn geweldig, maar goed, daar kennen we de liedjes ook van, dus dat zingt makkelijker mee.Taro blessure tijdens het hardlopen:

Op  woensdag 10 maart loopt Taro een blessure op tijdens het hardlopen. Ik ben met Romek en Siel naar de voetbaltraining van Romek en als we thuis komen ligt Taro met zijn pootje hoog. De volgende dag heeft hij O.R. vergadering dus gaat hij gewoon naar het werk, maar aan het eind van de vergadering brengen ze hem naar huis. De vrijdag maar even langs de huisarts. Conclusie: een zweepslag. Dus voorlopig met het pootje hoog. Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Je bent verder niet ziek, dus na een paar dagen heeft Taro het wel gezien. In eerste instantie wil hij na een week al weer aan het werk, maar uiteindelijk blijft hij toch nog een half weekje langer thuis. Daarna gaat hij weer langzaamaan opbouwen met hardlopen en begint hij ook weer te werken.Nieuwe naaimachine:

Op vrijdag 12 maart ga ik mijn nieuwe naaimachine ophalen. Na veel wikken en wegen heb ik de knoop doorgehakt en ga ik voor een nieuwe. Mijn naaimachine heb ik inmiddels al weer 13 jaar waarvan de laatste 6-7 jaar intensief gebruikt. En met die super naaimachines op naailes wil je toch ook wel eens wat anders, meer mogelijkheden, geruislozer. Voor mijn naaimachine kan ik nog behoorlijk wat Euro’s terugkrijgen als ik hem inruil (want wat moet ik met 2 machines) en Taro lult er nog wat extra Eurootjes af. Dan is de beslissing niet moeilijk meer. Dus op 12 maart mag ik hem ophalen. Omdat Taro thuis zit met zijn zweepslag, hoeft Siel niet mee. Niet dat hij vervelend is, maar ik krijg toch een uurtje uitleg want elke machine is weer anders en het is niet leuk voor een kind van bijna 4 om een uurtje stil te zitten tussen allemaal naaimachines. Ik krijg uitleg en dan moet ik zelf een aantal handelingen verrichten. Er lopen nog wat klanten in de winkel en we grappen als dames onder elkaar dat het net op een examen lijkt. Maar ik heb goed opgelet en ben “geslaagd” voor de test dus na een uurtje loop ik trots met mijn nieuwe aanwinst de deur uit. Nu lekker thuis uitproberen en dan kan het echte werk beginnen.Siel inlopen op de basisschool:
Op woensdag 17, 24 en 31 maart gaat Siel inlopen op de basisschool. De eerste 2 weken dat hij nog volledig thuis is gaan we hem langzaamaan “klaarstomen” voor de grote school. Siel mag met de kindermuis op mama’s computer kinderspelletjes doen. Op de kleuterschool zijn ook al computers waar de kinderen mee om moeten leren gaan, dus als hij al wat muis feeling in zijn polsjes heeft, is dat mooi meegenomen. Ook leren we hem om niet meer op de billen maar lopend en aan de leuning vasthoudend de trap af te komen. En hij moet zelf naar de wc kunnen gaan. Uiteraard maken we zijn broek los en dicht maar een kleine boodschap moet hij zelf kunnen. Voortaan geen verkleiners meer op de wc, echte grote jongens gaan op de grote mensen wc-bril zitten. En dan breekt de grote dag aan en mag hij met de nieuwe Thomas de trein rugzak van Opa & Oma Franck en de Thomas de trein broodtrommel en Thomas de trein sportfles van papa & mama naar school. Al dagen is de broodtrommel gevuld met een knijpfruitje zodat we die niet kunnen vergeten. Siel krijgt een eigen stoel, een kapstokhaakje en een luizenzak allemaal voorzien van zijn naam. Mama wordt enthousiast uitgezwaaid. Gelukkig is Taro nog thuis deze week en op de woensdagochtend ging Siel ook altijd naar de peuterspeelzaal, dus het is nog niet zo vreemd. Maar het is wel een nieuwe fase die aanbreekt. Nog even en ons kleine manneke is al weer 4….!

De 24e en de 31e gaan ook prima. Siel vindt het helemaal geweldig op school en de rest van de week is hij nog lekker bij mama, dus wie doet hem wat. Ben benieuwd hoe dat gaat als hij volledig naar school moet.Met Siel naar het circus:

Op zaterdag 20 maart ga ik met Siel en zwager Micha, schoonzusje Aline en neefje Bjoyd naar Circus Bongo in ons stadje. (Romek heeft een kinderfeestje van Martijn en gaat naar de Binnenpret in Lievelde.) Gisteren heeft Bjoyd bij ons gespeeld omdat Aline moest werken en toen kwam het circus te spraken. Ik had wel ergens gelezen dat het circus naar ’s-Heerenberg kwam maar wanneer was ik al weer vergeten. Siel wil ook wel, dus Aline gaat voor ons nog 2 kaartjes regelen. Op zaterdagmiddag gaan we op de fiets Micha, Aline & Bjoyd ophalen en samen fietsen we naar het circus. Het is een fantastische voorstelling (zie de foto’s) en Siel’s mond valt steeds open van verbazing. Hij geniet met volle teug. En hij niet alleen. Ik ben ook onder de indruk van de spectaculaire stunts die vertoond worden. Ik ben er jaren terug met Romek al eens geweest, toen Romek een jaar of 2-3 was maar toen vond ik er niet veel aan. Maar ook een circus gaat met de moderne tijd mee en dat is goed te zien  en te merken. Twee uur later is de voorstelling afgelopen en gaan we nog even wat drinken en spelen bij Bjoyd thuis. Rond een uur of 5 keren we huiswaarts. Taro is de hele middag al alleen en Romek komt zo thuis van het kinderfeestje. De leuke dag wordt afgesloten met een heerlijk frietje en een frikandel!Siel krijgt nieuwe fiets:

Siel fietste op het oude fietsje dat wij destijds aan nichtje Janine gaven, inmiddels 14 jaar geleden. Neefje Corne had er ook goed gebruik van gemaakt en later fietste Romek er op. Toen merkten we al dat de fiets soms tijdens het trappen niks deed. Dat hij dan gewoon trapte maar dat de fiets (toen nog met zijwieltjes eraan) dan stil bleef staan. Siel had daar ook veel last van en omdat hij toch al met zijn motoriek zit, besloten we om voor hem ook eens een nieuwe fiets aan te schaffen. Omdat hij al flink gegroeid was, moest het dus niet zo’n hele kleine fiets zijn. We gingen eens rondkijken en kwamen via internet op een adres waar ze hele stoere fietsen verkochten voor weinig geld en nog bezorgden ook. Dus toen was het alleen nog maar wachten op de postbode die de fiets kwam brengen. Na 2 dagen wachten kwam op dinsdag 23 maart dan eindelijk Siel’s nieuwe fiets. Papa zette hem ’s avonds in elkaar en toen kon het fietsen beginnen. Het steppen had hij inmiddels ook al behoorlijk onder de knie dus nu het fietsen nog. Al snel had Siel de slag te pakken en nu fietst hij met regelmaat op de parkeerplaats van de oude Katja fabriek onder toeziend oog van mama. In het begin moest ik nog veel meerennen, maar inmiddels heeft hij geleerd goede bochtjes te maken en daarbij ook door te trappen. De eerst volgende keer dat Siel op de woensdag naar school moet, moet ik hem dus ophalen met de fiets want die moet de juf beslist zien. Een vervroegd verjaardagscadeau en hij is er maar wat trots op. Hij krijgt al zo veel 2e, 3e of nog oudere handsjes dus nu mag hij ook wel eens wat nieuws hebben. (Houdt de site in de gaten voor foto’s van een fietsende Siel.)Sollicitatiegesprek:

Op woensdag 24 maart heb ik een sollicitatie gesprek bij Focus in Doetinchem. Via de moeder van Siel’s vriendje Danny heb ik gehoord dat op haar werk personeel gezocht wordt. Het maakt niet uit dat ik niet de juiste opleiding heb, want je krijgt toch een interne training. Dus ik trek mijn stoute schoenen aan en solliciteer. Bij Focus help je mensen met een lichamelijk handicap zelfstandig te kunnen blijven wonen in een Focus-woning. Het lijkt me wel wat en ik krijg een uitnodiging om op gesprek te komen. Siel gaat bij Danny spelen en Romek bij Opa & Oma Franck en ik rij naar Doetinchem. Het gesprek verloopt in eerste instantie goed, maar het loopt spaak op het feit dat ik alleen ’s avonds en in het weekend wil werken. Als ik aanspraak wil maken op de functie moet ik ook door de weeks alle diensten kunnen draaien. En dat is nu precies wat ik juist niet wil. Dan houdt het op. Er zal best wel weer wat uitdagends op mijn pad komen. Eerst moet Siel helemaal gesetteld zijn op de basisschool en dan zien we wel verder.Volgende maand weer meer nieuwtjes: Cheyenne blijft voor het eerst logeren, verjaardagen Taro & Siel, dagje Dolfinarium, Siel al eerder dan verwacht naar de basisschool (vindt hij het nog steeds zo leuk…), Taro & Romek naar Ajax en Siel & ik naar de film, Siel trakteren op school, 4e sterfdag van Vigo, onze nieuwe wc, vaarwel vijver en ongetwijfeld nog veel meer!

Dus blijf onze site in de gaten houden. Tot volgende maand!Dagboek april 2010:April blijft een maand met een dubbel gevoel. Veel herinneringen van 4 jaar terug passeren met regelmaat deze maand de revue. De verjaardag van Siel bijvoorbeeld is zo’n dag met een dubbel gevoel. Het is een blije dag voor Siel maar op de achtergrond sluimert het gevoel dat we eigenlijk een dubbele verjaardag zouden moeten vieren. En dan 16 dagen later de sterfdag van Vigo. Het houdt je toch bezig die dag. Gelukkig zijn er elk jaar toch een handje vol mensen die met ons meevoelen.

Eieren zoeken op het OBS:

Op donderdag 1 april moet ik eieren koken voor het paasontbijt voor de klas van Romek en na het ontbijt gaan Siel en ik met Serpil en Cindy (die verkleed en geschminckt is als paashaas) en een stagiare naar het bos om eieren te verstoppen voor de groepen 1, 2 en 3. Het weer is koud en nat en Siel heeft het al snel gehad tussen de bomen. Ik kan het nog rekken tot de 3 kleutergroepen zijn geweest maar dan houd ik het echt voor gezien. Met Siel op de arm ga ik snel richting huis. Onderweg krijgen we nog een hagelbui over ons heen (alsof we nog niet nat en koud genoeg zijn). Eenmaal thuis heb ik een paar lamme armen van het tillen van Siel (die zo verkleumd was dat hij pertinent weigerde om te lopen). Het duurt een hele tijd voordat hij weer geacclimatiseerd is. Ja, je kunt nog zoveel regelen, alleen het weer laat zich niet plannen.Goede Vrijdag:

Op vrijdag 2 april zijn de kids vrij. Romek belt nichtje Cheyenne of ze komt spelen. In de middag krijgen ze het plan om naar de speeltuin in Doetinchem te gaan. Dus snel een broodje eten en dan naar Schӧneveld. Na een paar uurtjes spelen volgt een nieuw plan, nl. logeren. Maar Romek heeft voor ’s avonds afgesproken om met een vriendje te zwemmen dus eerst maar terug naar ’s-Heerenberg en Jorn bellen. Die heeft er geen problemen mee dat er een vreemd meisje meegaat. Dus snel door naar Beek om tante Natascha te vragen of Cheyenne mag logeren. Het mag. Cheyenne pakt snel wat spullen bijeen en we sjeezen terug naar ’s-Heerenberg. Maar goed dat we kliekjes hebben vanavond want door al dat geregel is het eten koken er helemaal bij in geschoten. ’s Avonds worden ze door Jorn en zijn papa opgehaald en na het discozwemmen weer netjes thuis afgeleverd. Inmiddels heeft Natascha gebeld om te vragen of Cheyenne morgen meegaat shoppen. Dat is voor een meisje uiteraard aantrekkelijker dan om kwart voor 8 op het voetbalveld te staan om naar je neefje te kijken, dus ga ik de volgende morgen alleen met Romek naar voetballen en blijft Cheyenne bij Taro en Siel en wordt om half 10 weer opgehaald. Een korte logeerpartij maar Romek vond het in ieder geval erg leuk.Taarten bakken voor de verjaardagen van Taro & Siel:

Op zaterdag 3 april ga ik, als ik terug ben met Romek van het voetbalveld, snel aan de gang om taarten te bakken. Tussendoor flits ik nog snel even naar Doetinchem om voor Taro een rijstenvlaai te kopen. Ik maak veel zelf maar een rijstevlaai heb ik nog nooit gemaakt. Maar ik lust ook geen rijstevlaai dus dat zal het zijn. Als ik terugben en verder ga met de kwark- en monchou taarten staan Romek & Siel te popelen om de bak en lepels schoon te likken. Deed ik vroeger ook altijd als mijn moeder kwarktaart ging maken. Het liefst willen de jongens al een stuk taart proeven maar helaas, de appeltaart is nog te warm en de kwark- en monchou taarten moeten nog opstijven. In plaats daarvan eten we oliebollen (die ik nog in de vriezer heb liggen van oud en nieuw) want Taro heeft vanavond oudejaarsavond!Verjaardagen Taro & Siel:

Op zondag 4 april (Eerste Paasdag) vieren we vanaf een uur of half 11 de verjaardagen van Taro & Siel. De afgelopen 3 jaar hebben we de verjaardagen steeds apart gevierd, maar nu met 1e en 2e Paasdag hebben we daar geen zin in. Dus dit keer lekker samen. Het loopt de hele dag lekker door en ’s avonds komt er nog visite alleen voor Taro. Dan ligt Siel al lekker op bed bij te komen van een superfijne verjaardag. Siel wilde graag centjes voor zijn verjaardag omdat hij een kraan van Playmobile wilde hebben. En die heeft hij uiteindelijk gekocht van zijn verjaardagscentjes. De rest hebben we op de bank gezet, want het hoeft natuurlijk niet allemaal in een keer op! Onze Vigo werd deze dag zeker niet vergeten, tenslotte was het ook zijn verjaardag. Iedereen bedankt voor de roosjes, bloemen en berichtjes!

Op maandag 5 april (Tweede Paasdag), de verjaardag van Siel, zijn we lekker een dagje uit geweest. Siel mocht kiezen en wilde graag naar het Dolfinarium. Het weer was redelijk en we hebben allemaal genoten van een heerlijke dag. Tegen een uur of 3 begon het te regenen en zijn we naar huis gegaan. De dolfijnenshow heeft nog het meeste indruk op Siel gemaakt want hij heeft het er nog regelmatig over.Onze WC wordt gepimpt:
Op dinsdag 6 april heeft Romek een studiedag. ’s Morgens moet ik oppassen op Erin, Jorn & Kian en ’s avonds begint Taro na het eten met het pimpen van onze wc. De tegels gaan er af. Een hoop gestuif maar ja, als je het mooi wilt hebben, moet je eerst rommel maken!

Woensdag 7 april gaat de wasbak eraf en smeert Taro de muren voor. Dondag 8 april gaat de leiding van de wasbak eruit en smeert Taro de muren weer aan. Vrijdag 9 april gaat de wc eraf en moeten we vanaf nu een paar dagen onze behoeftes boven op de badkamerwc doen. Op zaterdag 10 april wordt het gat geboord voor het vrijhangende toilet en kan Taro de boel gaan aansluiten in de kruipruimte. Tegen de tijd dat ik met Romek & Siel terug ben van het voetballen heeft Taro de ombouw al staan van het vrijhangende toilet en begint hij met het tegelen van de muren. Rond een uur of 6 ’s avonds zitten alle witte tegels erop. Zondag 11 april smeert Taro ’s morgens de voegjes dicht en gaat ’s middags met Romek naar Amsterdam voor de wedstrijd Ajax – VV Venlo. Weer thuis blijkt dat de tegelsnijder van de buurman al bij de buurman ligt en gaat Taro vrolijk verder met het op maat snijden van de vloertegels. Maandag 12 april ga ik terug naar de Karwei waar we de wc gekocht hebben, want we zijn er dit weekend achter gekomen dat het drukpaneel van de wc in een crème kleur is en we willen graag wit. Dus ga ik dat even omruilen. Terug thuis trek ik mijn oude verfkleren aan en ga de muren boven de tegels sauzen. Taro komt een uurtje eerder thuis van zijn werk en begint meteen met de vloer en de wand achter de wc. Als hij ’s avonds naar een vergadering moet zitten de vloertegels op de wand en de vloer er op. Dinsdag 13 april kunnen de voegen aangesmeerd worden en kunnen even later de wc pot en de accessoires opgehangen worden. Siel mag als eerste de nieuwe wc inwijden! Het resultaat mag er zijn, we zijn supertrots op onze gepimpte wc!Siel’s laatste inloopochtend en vervroegd naar de basisschool:

Op woensdag 7 april heeft Siel zijn laatste inloopochtend op de basisschool. Als ik hem op kom halen, komt de juf naar me toe en geeft aan dat ze zich gigantisch heeft vergist. Siel is nu 4 en mag dus i.p.v. maandag 12 april als vanaf morgen, donderdag 8 april volledig naar school. Ik moet er even van slikken, maar goed, beter 2 volledige dagen en dan weekend dan meteen met een volle week beginnen. Voor de donderdag ga ik mezelf druk bezig houden en neem de zolder onder handen. Siel vindt het leuk op school al is de middag erbij best vermoeiend. De daarop volgende week ben ik steeds een stomme mama omdat ik hem naar school breng. Vooral de middagen kosten hem moeite en wil hij niet meer naar school. Op maandag 12 april mag hij nog trakteren vanwege zijn verjaardag. Ik mag mee om foto’s te maken, maar van foto’s maken komt niet veel want Siel vindt (net als Romek destijds) alles maar gek en wil niet alleen op de verjaardagsstoel zitten. Dus maar met mama en met mama de traktaties uitdelen. Siel wilde eerst, net als op de peuterspeelzaal appelflapjes trakteren, maar omdat er een kindje bij hem in de klas zit met een gigantische allergie voor van alles en nog wat, dat ik dat niet aandurf. Dus zijn we voor de bellenblaasjes gegaan en ik heb nog een lading rolfluitjes, die doen we er ook bij. Siel mag een kaart uitzoeken waarmee hij bij de andere kleuterjuffen langs mag. Uiteraard vindt hij het maar niks dat mama uiteindelijk naar huis moet, maar mama’s mogen nu eenmaal niet op school blijven. Die passen met hun dikke billen niet op de stoeltjes! De daarop volgende week is hij aardig gewend en ben ik niet meer zo stom. Langzaam begin ook ik mijn draai te vinden in een stil en leeg huis. Bobby onze hond ligt uit verveling de hele dag te pitten op de bank. Maar was ik eerst bang dat ik de dagen niet door zou komen, af en toe kom ik zelfs tijd te kort. Ik kan eindelijk op koffievisite gaan of rustig een morgentje achter mijn naaimachine kruipen. Alles heeft zo zijn voordelen zullen we maar zeggen.Taro & Romek naar Ajax, Siel & ik naar de film:

Zoals al eerder gezegd, gingen Taro & Romek op zondag 11 april naar de voetbalwedstrijd Ajax – VV Venlo in Amsterdam. En mama, vroeg Siel, wat gaan wij dan doen? Hij wilde graag naar de film, want daar was  hij nog nooit geweest. Dus mama en Siel zijn naar de film Alvin & the Chipmunks geweest. Siel met een zak chips voor zich (want popcorn is niet zijn ding) en na de pauze met een zak snoep, heeft genoten. En ik van dat blije snoetje van hem. Wat wordt onze knul toch al groot!Vaarwel vijver:

Zodra de wc klaar is, gaan we gelijk door met het verwijderen van onze vijver. Naar 13 jaar hebben we er genoeg van en omdat de buurman nog zand heeft liggen van de verbouwing is de beslissing snel gemaakt. Op woensdag 14 april begint Taro ’s avonds na het werk en het eten met het verwijderen van het hek, de dag erna gaat er al wat water uit en op vrijdag 16 april gaat alles eruit. Een kameraad van de buurman wil de vissen, de planten en de stenen graag hebben en komt alles ophalen. Helaas voor hem zaten er nog maar 4 vissen in want door de strenge winter hebben er een stuk of 10 vissen het loodje gelegd. Maar we hebben een heleboel waterplanten en een knoeperd van een waterlelie waar hij heel erg blij mee is. Als is zaterdag 17 april met Romek terug ben van de voetbalwedstrijd, ga ik bellen voor graszoden. We hebben geluk, er is die morgen 7 m2 teveel afgestoken voor een klant en daar hebben wij genoeg aan. Dus rijden we naar Doetinchem en halen de graszoden op en kan Taro beginnen met leggen. Nu de komende 2 weken 3 keer daags sproeien (maar we hebben nu toch een puntstuk dus het kost ons niks) en er even niet op lopen en dan komt het helemaal goed.Romek ’s eerste boekbespreking:

Op maandag 19 april heeft Romek zijn eerste boekbespreking. Ik ben al weken met hem aan het lezen in Pinkeltje gaat naar Artis en heb samen met Romek een verslagje gemaakt. De week ervoor is Romek al niet te genieten en vanaf vrijdagavond 16 april slaan de bibbers helemaal toe. We oefenen het hele weekend tussen de bedrijven door en uiteindelijk is hij er zelf ook van overtuigd dat het best goed gaat komen. Hij slaagt met een ruim voldoende. Ik ben trots op hem en diep in mijn hart super blij dat het geen onvoldoende is geworden want dan had hij het over moeten doen en hadden we weer een week ellende gehad (haha).

’s Avonds moeten we nog even naar school voor een 10-minutengesprekje. Romek doet goed zijn best, al heeft de leraar ook last gehad van zijn stresshormonen (haha). Het elke avond lezen met Romek begint eindelijk zijn vruchten af te werpen, want de leraar merkt duidelijk verschil. Zo het er nu uitziet gaat hij gewoon over naar groep 6!De 4e sterfdag van Vigo:

Op woensdag 21 april is het al weer 4 jaar geleden dat onze Vigo kwam te overlijden. Vigo is geen dag uit ons hart en onze gedachten maar op deze dag is het gemis extra aanwezig. Gelukkig zijn er een aantal vrienden en familie die ons deze dag een hart onder de riem steken.Lieve Vigo,

Nu jij niet meer op deze wereld bent,

vraag ik me af hoe het jou vergaat.

Hoe is het leven in de hemel,

ik neem maar aan dat deze bestaat.

Kun je daar jezelf ontplooien,

ben je daar gelukkig en vrij.

Heb je vrienden en vriendinnetjes,

ben je daar nu ook zo blij.

Wij die achterbleven,

zoeken een oplossing voor die vraag.

Konden we je maar eens opzoeken,

oh, wat willen we dat graag.Siel maakt nieuwe vriendjes:

Op woensdag 14 april ga ik met de kids naar de speeltuin in Doetinchem. Een vriendin gaat mee met haar zoontjes en een vriendje. Wij nemen Siel’s vriendje Danny mee. Daarna zet Siel de vriendschap met Danny op een laag pitje want er staan nieuwe vriendjes te wachten. Op vrijdag 16 april heeft Siel ’s middags vrij en komt Storm spelen Op vrijdagmiddag 23 april gaan we een paar uurtjes spelen bij neefje Bjoyd en op donderdag 29 april komt Bas mee na school. Bas is het zoontje van een vriendinnetje van mij van de basisschool. Leuk om te zien, wij waren toen vriendinnen en nu zijn onze zoontjes vrienden. Bas is van 3 april en Siel van 5 april. Ze zijn tegelijk volledig begonnen op de basisschool. En ze hebben elkaar helemaal gevonden. Kun je zien hoe onze jongens op sommige fronten op elkaar lijken en op andere fronten weer totaal verschillen. Romek was niet zo snel met vriendjes maken, terwijl Siel op de peuterspeelzaal al vriendjes maakte. Nu ziet  hij het wel van Romek, maar toch.Romek logeren:

Romek gaat vanaf Koninginnedag ’s avonds logeren bij mijn zus in Zevenaar. Siel mist Romek de hele tijd en laat dat ook duidelijk merken. Hij roept de hele dag: ik mis Romek  zo, wanneer gaan we Romek ophalen, wanneer komt Romek terug. En als Romek weer terug is, is het weer strijd. Ze zijn momenteel in de fase dat ze niet met, maar ook niet zonder elkaar kunnen.Volgende maand weer meer nieuwtjes: Twee weken meivakantie, Romek logeren in Zevenaar, Moederdag en onze trouwdag, een nieuwe sollicitatie, mijn gastcollege in Nijmegen, heel veel feestjes en verjaardagen en ongetwijfeld nog veel meer!

Dus blijf onze site in de gaten houden. Tot volgende maand!Dagboek mei 2010:Weer eens veel te laat met mijn verslag. Ben zo druk met van alles en nog wat dat mijn updates er bij in schieten. Leek mei eerst rustig te beginnen met de meivakantie van de kids, Romek logeren in Zevenaar . Romek had in een week tijd 2 wedstrijden en 2 toernooien van voetbal en ook diende zich de nodige feestjes aan deze maand. Genoeg dus om over te schrijven!Moederdag:

Op zondag 9 mei vierden we niet alleen Moederdag maar ook onze trouwdag. Taro & ik zijn inmiddels 13 jaar getrouwd! Romek had mooie rozen gemaakt in hartvorm met een zelfbedacht gedichtje erbij en nog een tekening. Verder had hij van zijn eigen zakgeld 2 douchecremes voor mij gekocht. (Je had mazzel mam, het waren er 2 voor de prijs van 1!)  Siel kwam met een silhouet van zijn hoofdje. De verpakking had hij zelf gekleurd en er zat een heel lief gedichtje bij. Taro had namens hem en de jongens ook nog een nieuwe laptop voor mij geregeld. Daar ben ik super blij mee, want mijn oude laptop liet me met regelmaat in de steek. Na een uitgebreid ontbijt zijn we eerst bij mijn ouders op de koffie geweest en daarna bij mijn schoonouders. ’s Avonds hebben we het gezellig gemaakt in huis met onze jongens.Sollicitatie:

Op maandag 10 mei had ik een sollicitatiegesprek bij Unispace in Ulft. Het ging om een vacature als interieurverzorgster. Ik zou dan op maandag- en woensdagavond van half 6 tot half 8 werken. In principe leek het me best leuk en als ik ja had gezegd had ik meteen die avond kunnen beginnen, maar na overleg met Taro heb ik toch besloten om er vanaf te zien, omdat het financieel gezien niet aantrekkelijk was.Gastcollege:

Op woensdag 12 mei was ik door de HAN (Hoge School voor Arnhem en Nijmegen) in Nijmegen voor de 4e keer uitgenodigd om een gastcollege te komen geven over prematuren en overlijden. Men wilde wederom graag met mij beginnen wat inhield dat mijn gastcollege om 9:45 uur zou beginnen. Taro had, net als vorig jaar, vrij genomen om lekker tijd met de jongens door te kunnen brengen. Om half 9 reed ik dus naar Nijmegen. Ik was ruim op tijd aanwezig en zocht de lerares op die mij elk jaar uitnodigt. Samen begaven we ons naar de klas 2e jaars studentes. Elke keer blijft het spannend, maar eenmaal bezig gaat het vanzelf. Na 3 kwartier vertellen, heb ik nog enkele foto’s laten zien. Hierbij laat ik ook de knuffels op de foto’s zien omdat foto’s een heel vertekenend beeld geven over de werkelijke grootte van Vigo & Siel. Verder had ik nog een prematurenspeen bij me om te laten zien, het brilletje voor onder de lamp als kindjes geel zien, het kapje, slangetjes en mutsje van de infant flow (beademing) en saturatie (zuurstof meet-)bandje en plakkertjes van de buik (om de hartslag mee te meten). Daarna kunnen de studentes vragen stellen.

Omdat de gastdocente na mij had afgezegd en de volgende pas rond 12:00 uur zou komen, kregen de studentes een film te zien. Ik vond het erg leuk om vast te stellen dat het om de dvd “Kwetsbaar begin” ging. Een paar jaar terug werd dit in 3 delen uitgezonden op tv door (ik geloof) de NCRV en ik heb het destijds opgenomen op video. Het was voor mij heel herkenbaar en confronterend en mijn tranen hebben toen ook rijkelijk gevloeid.

Het is in ieder geval een leuke aansluiting op mijn verhaal. Na een uurtje zit mijn taak als gastdocente er weer op. Mijn verhaal is weer goed ontvangen en ik krijg hele leuke en fijne reacties van de studentes en de lerares, die mij meteen weer uitnodigt voor volgend jaar. Hoewel ik het elk jaar weer spannend vind en het emotionele aspecten bevat, blijf ik het een hele eer en leuk vinden dat ik hiervoor gevraagd wordt, dus ik neem de uitnodiging weer graag aan. Dag HAN, tot volgend jaar!Mijn zus wordt 40 jaar:

Op vrijdag 14 mei viert mijn zus haar 40e verjaardag met een tuinfeest. Hoewel het die dag erg fris is, wordt het een geslaagd feest met een uitgebreide catering verzorgt door de jarige job zelf en live muziek van haar zwager Dave.Drukke voetbalweek Romek:
Op zaterdag 15 mei moeten we al vroeg op pad voor een voetbaltoernooi in Wehl. Taro, Siel & ik gaan Romek en zijn team aanmoedigen. Gelukkig is het warmer dan gisteren op het verjaardagsfeestje van mijn zus, dus het is goed uit te houden langs de lijn. Tegen de middag is de prijsuitreiking en mag Romek’s team de beker voor de 2e plaats in hun catergorie in ontvangst nemen.

Op maandagavond 17 mei heeft Romek een uitwedstrijd in Duiven. Omdat ik onverwachts moet oppassen na school op Erin, Jorn & Kian en ook nog met Kian (en de rest van de kids) naar zwemles moet, doen we vanavond maar heel makkelijk met het eten. Kant en klare pannenkoeken die even in de magnetron moeten en voor Taro een pizza. Als de kids opgehaald worden om 17:20 uur ga ik meteen met Romek door naar het voetbalveld waar hij om 17:30 uur moet verzamelen. De wedstrijd is van 18:30 uur tot 19:30 uur. Rond kwart over 8 zijn we weer thuis.

Op woensdagavond 19 mei volgt er nog een thuiswedstrijd. Dit keer moet Romek om 17:45 uur verzamelen voor de wedstrijd van 18:30 uur tot 19:30 uur.

Op zaterdag 21 mei heeft Romek eigenlijk nog een voetbaltoernooi maar daar melden we hem voor af. Wij hebben de avond ervoor een bruiloft en we hadden er niet meer op geteld dat er dan nog voetballen zou zijn. Maar omdat er binnen de voetbalverenigingen zo geschoven is met alles hadden we zo’n drukke voetbalweek. Maar vanaf nu is het zomerstop dus even lekker niet elke woensdag en zaterdag langs de lijn. Na de zomervakantie gaat Romek naar de E-tjes en heeft hij dan training op de maandagavond.Opa Jan wordt 60 jaar:

Op donderdag 20 mei wordt “Opa” Jan Meuleman 60 jaar en zijn we uitgenodigd voor een etentje van 18:00 uur tot 22:00 uur. Siel heb ik voor de volgende dag (hij hoeft alleen de vrijdagmorgen) afgemeld van school en voor Romek heb ik geregeld met de meester dat hij een uurtje later mag beginnen. Bij verjaardagen horen volgens Siel taart, maar op het feestje van Opa Jan zijn er slagroomsoesjes. Dat vindt hij maar raar en de hele avond blijft hij vragen wanneer de taart komt (hahaha). Maar Romek & Siel vermaken zich prima en laten zich de friet met frikandel, die Oma Lijs heeft geregeld, goed smaken.BBQen met de tantes:

Op zondag 23 mei (1e Pinksterdag) gaan we barbequen met Taro’s tantes. Het was eigenlijk onze planning om met Taro’s peettante Tante Tiny een dag uit te gaan naar de Kasteeltuinen in Arcen maar op 1e Pinksterdag is er niet veel te doen in Arcen en voor 2e Pinksterdag melden ze een bult regen. Vandaar dat we op deze behoorlijk zonnige zondag lekker gaan barbequen met de tantes. Het uitje verschuiven we naar Juni naar een andere zonnige zondag.

Achteraf hadden we met gemak op 2e Pinksterdag kunnen gaan want het was nog zo’n prachtig weer dat ik op deze dag mijn voeten heb verbrand in de zon (hahaha).Themadagen c  q. schoolreisjes van Romek & Siel:

Op donderdag 27 mei hadden Romek & Siel als schoolreisje een themadag. Romek ging naar Koekendaal in Doetinchem en had daar een Olympische Spelen Dag en Siel ging naar de Zandbulten in Stokkum. Daar gingen wij vroegen als kind ook heen, vaak op een verjaardagsfeestje. Ik had toegezegd om bij Siel te rijden. Dus rond kwart voor 9 ging het richting de Zandbulten. Om een uur of 12 moest ik “mijn” kindjes weer terug naar school brengen. Daar ging het programma verder met pannenkoeken eten op school. Vervolgens kon er film gekeken worden of buiten gespeeld. Na mijn dienst als chauffeur moest ik sinds hele lange tijd alleen brood eten tussen de middag. Was wel even wennen. Daarna ben ik nog een uurtje wezen wandelen met mijn wandelmaatje Tanja en met onze hond  Bobby. En toen weer snel door naar school want Siel was om half 3 klaar. Nog even met Siel wat napraten en wat drinken en dan hup weer in de auto om Romek en wat kids op te halen bij Koekendaal in Doetichem. Aan het eind van de dag was ik net zo moe van het rondsjeezen dan de kids van het spelen (hahaha).4e  reunie van de NICU:

Op zondag 30 mei vindt de 4e reunie plaats van de NICU. De afdeling waar Siel gelegen heeft in Nijmegen en waar we nu met een aantal gezinnen contact hebben. Taro ging niet mee want die had buikgriep, dus ging ik met Siel alleen. Dit keer hadden we afgesproken bij een gezin thuis om half 3. Uitgerekend 5 minuten voor aankomst valt Siel in de auto in slaap (maar dat is normaal bij onze kids). Maar na even bijkomen, ging Siel druk aan het spelen met Levi, Mick & Senne en Aschwinn. Leuk om weer al die verhalen te horen en te zien hoe het met alle knulletjes gaat. Ondanks dat Siel de minste zwangerschapsweken heeft gehad, het langst en vaakst aan de beademing en het langst in het ziekenhuis heeft gelegen en de belabbertste longen had, doet hij het qua gezondheid het beste van allemaal. Levi is heel klein van stuk door de medicatie voor zijn longen, Senne heeft spalkjes omdat hij op zijn tenen loopt en de spierspanning in zijn benen niet goed is. Mick heeft een eetprobleem en loopt bij de Sint Maartens Kliniek in Nijmegen en Aschwinn zit op speciaal onderwijs vanwege een vorm van PDD-NOS. Siel is van Mick & Senne en Levi de grootste en de zwaarste (terwijl Siel ook een aantal kilo’s te licht is). Ashwinn is altijd de grootste van de 5 geweest. En Mick & Senne en Levi zijn ’s nachts nog niet zindelijk. Het probleem bij Siel is de grove motoriek die een lichte achterstand heeft, maar dat is niet dermate schokkend dat hij er grote hinder van heeft. Wij zijn in ieder geval heel blij dat hij het verder qua gezondheid heel goed doet. Maar ja, hij heeft dan ook een hele goede beschermengel en leeft voor 2!Bobby jaarlijkse spuiten:

Op maandag 31 mei krijgt Bobby de jaarlijkse spuiten. Ik had het allemaal zo leuk gepland dat ze vandaag de spuiten zou krijgen en woensdags naar de kapper en dan zou ze aan het eind van deze week of begin volgende week gesteriliseerd kunnen worden omdat ze zo vaak, erg en lang loops is en er zo ziek van is. Maar helaas, Moeder Natuur gooit roet in mijn planning want zondagavond 30 mei wordt ze ineens loops. Jawel, heb ik weer. Dus eerst maandagmorgen maar de dierenarts bellen of we wel mogen komen. Dat mag alleen dat steriliseren kan ik op mijn buik schrijven. Dat kan pas over 3 maanden. Nou, daar maken we dus maar iets eerder van. Zodra we terug zijn van vakantie maak ik meteen een afspraak en laten we haar helpen, want als ik langer wacht is ze al weer loops dus dat schiet niet op. Ook maar even de kappersafspraak afgezegd want dat is ook niet zo handig met een loopse hond.  Zo zie je maar weer, je kunt nog zo veel plannen…!

Volgende maand weer meer nieuwtjes: Atletiekdag Romek, Siel met opa en school naar de kinderboerderij, Vaderdag en Kermis, dagje met Tante Tiny naar de kasteeltuinen in Arcen en ongetwijfeld nog veel meer!

Dus blijf onze site in de gaten houden. Tot volgende maand!

Dagboek juni 2010:Al weer een maand voorbij. Juni was ook een lekker drukke maand. Een aantal verjaardagen, de nodige dingen op school (hapjes maken voor het afscheid van groep 8 bijvoorbeeld). De laatste vergadering van dit schooljaar met de oudercommissie en de laatste naailes werden afgesloten met een borrel.

Ook hebben Taro en ik af en toe geholpen bij vriendin Brigitte die de sleutel van een nieuw huis kreeg. Er moest heel veel gebeuren en al konden we niet zo vaak helpen, alle beetjes helpen zullen we maar zeggen.Tent vakantie klaar maken:

Op zaterdag 5 juni gaan we ’s middags met onze tent naar Ulft om in de tuin van de tantes onze tent op te zetten en te impregneren. Afgelopen zomervakantie hadden we wat last van lekkage. We hebben het ter plekke gerepareerd, maar voor de zekerheid willen we de gehele tent en met name de naden goed waterdicht maken. En waar kan dat beter dan in de tuin van de tantes. Die hebben een mega tuin, waar onze tent makkelijk kan staan. Het weer is super en de jongens vermaken zich prima. Voor we het weten is de tent geïmpregneerd en goed gedroogd. De vakantie kan beginnen!Dagje uit met tante Tiny:

Op zondag 6 juni gaan we een dagje uit met Taro’s peettante tante Tiny. Doen we al een aantal jaren voor haar verjaardag. Dit keer gaan we naar de kasteeltuinen in Arcen. Het weer is super. We genieten met ons allen van de prachtige natuur en omgeving. En tante Tiny geniet dubbel want nu heeft ze onze jongens voor zich alleen. Als we bij hun thuis zijn, dan zijn de tweelingtantes Ineke & Agnes altijd met de jongens in de weer en krijgt tante Tiny nooit echt gelegenheid om met hen bezig te zijn. De jongens vinden het ook geweldig om met tante Tiny op stap te zijn. Er is op deze dag een roofvogelshow te zien. Erg indrukwekkend om die beesten van zo dichtbij te zien. Rond een uur of 3 begint het donker te worden en de eerste druppeltjes te vallen. We gaan richting auto en rijden naar Vink in Elten (Dld) voor een lekkere maaltijd. Met goedgevulde buikjes brengen we tante Tiny naar huis, drinken daar nog wat en keren dan huiswaarts. Dit gaan we snel weer overdoen!Atletiekdag Romek:

Op donderdag 10 juni heeft Romek atletiekdag in Gendringen. Ik mag vanuit de ouderraad mee. Ik krijg 4 kids in de auto en op de atletiekbaan een groep van 8 kids gecombineerd uit groep 5, 6, 7 & 8. De onderdelen zijn hoogspringen, verspringen, 100 meter hardlopen, 400 meter hardlopen, 100 meter horde, speerwerpen, kogelstoten en een t-shirt versieren. Het weer is super die dag en we vermaken ons prima.Voor Siel is ook gezorgd. Mijn vader is die dag alleen, mijn moeder heeft een uitje van de vrijwilligers van het bejaardencentrum. Dus opa wil Siel graag tussen de middag van een boterham voorzien. En omdat de juf gevraagd had of ik die middag mee kon naar de kinderboerderij, heb ik geregeld dat opa in mijn plaats mee mocht. Want ja, en op de atletiekbaan en mee naar de kinderboerderij, dat gaat niet lukken.

Opa wil graag mee, dus krijgt hij 4 kindjes in de auto en op de kinderboerderij om een rondleiding te geven. Siel maakt zich voor die tijd nog wel even zorgen, want wat als opa nu de kindjes kwijtraakt op de kinderboerderij? Dan moet opa maar nieuwe kindjes kopen, is zijn conclusie. Want ja, de juf wil toch wel een gevulde klas en de papa’s en mama’s een kindje terug. Dus is dat “probleem” ook opgelost. Leuk, die gedachtegang van een 4-jarige!’s Avonds moet ik ook nog naar naailes. Geloof me, na zo’n intensieve dag ben ook ik gesloopt.Siel uit school mee spelen:

Op vrijdag 11 juni gaat Siel uit school mee spelen bij Bas. Voor het eerst bij een vriendje eten. Ik weet niet wat me overkomt, want Romek heeft daar nu nog steeds moeite mee. Hij gaat 9 van de 10 keer eerst mee thuis eten en dan moet ik hem wegbrengen. Maar goed dat niet alle kinderen hetzelfde zijn. Dus gaat mijn kleine ventje hand in hand met Bas mee. De moeder van Bas is een oud vriendinnetje van mij van de lagere school. Leuk om te zien dat onze zoontjes (Bas van 3 april en Siel van 5 april !!!) nu dikke vriendjes zijn.Mee naar de ijssalon met Siel:
Op vrijdag 18 juni zijn alle kinderen van de O.B.S. ’t Montferland uitgenodigd door de ijssalon in de stad om een ijsje te komen eten. De ijssalon nodigt al een aantal jaren alle 3 de basisscholen uit ’s-Heerenberg en de basisschool uit Stokkum uit om een ijsje te komen eten. Siel’s juf heeft gevraagd of ik ook mee wil lopen naar de ijssalon. Dus op de afgesproken tijd meld ik me bij de juf en lopen we met een aantal moeders naar de stad. Daar smullen de kids van een heerlijk ijsje met een bolletje smurfenijs en een bolletje aardbeienijs. Siel vindt het nog wat eng en wil eerst geen ijsje eten, maar mama is niet voor een gat gevangen. Met een ijscolepeltje hebben we als baby al succes gehad en ook nu werkt het weer. In plaats van likken, lepelt Siel zijn ijsje helemaal naar binnen. Weer terug op school moet Siel even slikken dat mama niet tot het eind mag blijven en eerst weer naar huis moet. Hij zit ook nog maar zo kort op school, dat moet hij allemaal eerst leren.  Rapporten:

Op vrijdag 18 juni krijgen Romek & Siel de rapporten mee. Romek heeft, nu hij eindelijk het licht heeft gezien qua lezen, heel veel opgehaald. Alleen de spelling is wat achteruit gegaan, maar de meester zegt hem dat hij dat volgend jaar makkelijk weer ophaalt. Hij is in ieder geval over naar GROEP 6 !!! Hij heeft zo zijn best gedaan het afgelopen jaar. Het heeft wat voeten in aarde gehad om hem aan het lezen te krijgen maar nu ziet hij zelf ook wel in dat alles valt of staat met lezen. Dat je het voor veel dingen nodig hebt. En nu gaat hij uit zichzelf ’s morgens een kwartier hardop lezen. Ook met de tafeltjes zijn we flink met hem bezig geweest en hij heeft ze allemaal afgerond en ook kriskras door elkaar. Wij zijn in ieder geval supertrots op onze grote knul!Ook onze Siel krijgt zijn eerste “rapport”. De juf heeft opgeschreven hoe zijn eerste weken zijn verlopen en hoe hij het tot nu doet. Siel is zo trots als een pauw op zijn rapport en wij met hem. Mam, ik ga nu echt naar GROEP 1 !!!Kermis in ons stadje:

Vanaf vrijdag 18 juni t/m maandag 21 juni is er kermis in ons stadje. Altijd met Vaderdag. Wij gaan op zaterdagavond met de kids kijken wat er allemaal staat. Siel wil eerst in de draaimolen maar als ik kaartjes wil halen, bedenkt hij zich en wil hij weer niet. Romek ziet een paar klasgenootjes alleen in de boxauto’s zitten en wil dat natuurlijk ook. Dus Taro 2 kaartjes gekocht. Maar Romek, die tegen het verkeer in rijdt en overal lekker tegenaan botst, houdt er geen rekening mee dat anderen ook tegen hem kunnen aanbotsten. Dus na een rondje heeft hij overal pijn en is helemaal genezen. Het tweede kaartje geven we dus maar snel af aan een vriendje. Ballen schieten op een bewegend doel is veel veiliger. En je houdt er nog een mega vlag van Nederland aan over. Trots loopt Romek even later met een vlag over zijn schouders. Siel gaat nog even touwtje trekken en scoort een auto (die de volgende dag al weer de geest geeft). Nog een kaneel- en een zuurstok voor mama en we keren huiswaarts. Aan ons is de kermis niet besteed.

Ik ga maandags na het eten nog even met de kids over de kermis. Siel wil eendjes hengelen en scoort een knuffelpinguïn en Romek gaat ballengooien en wint knalerwtjes. Van mama krijgen ze allebei nog wat te snoepen en dan is het snel huiswaarts want papa en mama moeten naar school voor de 10-minutengesprekjes van beide kids.Vaderdag:

Op zondag 20 juni is het Vaderdag. Siel heeft op school een oorkonde gemaakt en Romek een bordje voor in de auto van “Papa aan boord”. Verder heeft Taro voor vaderdag nieuwe renschoenen gekregen die speciaal aan zijn voeten en rengedrag zijn aangepast. En we hebben korte rensokjes voor hem gekocht. Mijn vader is op vakantie dus daar hoeven we niet heen, dus even naar schoonvader en voor de rest lekker genieten van de dag.Afscheid van de oude carnavalshal:

Op zaterdag 26 juni nemen we afscheid van de oude carnavalshal. De afgelopen weken heeft Taro heel wat avondjes doorgebracht in de nieuwe hal en deze is nu zover dat er overgehuist kan worden. Uiteraard wordt er op gepaste wijze afscheid genomen van de oude hal en ook de dames mogen hierbij aanwezig zijn. We krijgen meteen een rondleiding door de nieuwe hal. Menig vereniging zal jaloers zijn op wat wij daar hebben staan!Mee met vossenjacht met Romek & Siel:

Op woensdag 30 juni vond ter afsluiting van het schooljaar een vossenjacht plaatst. De kinderen uit groep 8 zijn de vossen in hun kleding van de musical. Om half 9 ga ik mee met Siel om met de groepen 1 t/m 3 de eerste ronde te lopen. Siel weet niet wat hij van een “vos” moet verwachten en denkt, net als vriendje Lucas dat het een heuse vos met staart en spitse oortjes moet zijn. Helaas heeft groep 1 de musical gisteren niet gezien dus het is ook wat moeilijk een voorstelling te maken van het begrip “vos”. Na binnenkomst iets over tienen ga ik me snel melden voor de volgende ronde, die met de groepen 4 t/m 7, de groep waar Romek in zit. Want ja, wat je voor de een doet, moet je ook voor de ander doen. Siel is gewoon om 11:00 uur uit, dus komt Oma Franck hem ophalen van school. Omdat neefje Bjoyd ook door Oma Franck moet worden opgehaald, gaat Oma met de beide boefjes naar ons huis waar ze lekker kunnen spelen. Een uurtje later ben ik al weer thuis. Het weer is super maar na 2 rondjes door ’s-Heerenberg heb ik het voor vandaag wel gehad.Volgende maand weer meer nieuwtjes: Siel krijgt een bril, eindelijk schoolvakantie, een dagje naar het land van Jan Klaassen, de Ulftse Kermis, Siel & Romek een dagje uit met Opa & Oma Weeber naar Avidrome en natuurlijk onze vakantie naar de hoge bergen (Oostenrijk) en ongetwijfeld nog veel meer!

Dus blijf onze site in de gaten houden (m.n. voor vakantiefoto’s) want we nemen onze laptop mee op vakantie. Tot volgende maand!Dagboek juli 2010:Als ik dit schrijf zitten we alweer in de laatste week (school)vakantie. We kunnen terugkijken op een grandioze vakantie in Oostenrijk. En ja, ik ben weer ver over mijn deadline, maar eenmaal terug van vakantie zijn er nog zo veel dingen die moeten gebeuren. We kunnen beter een week langer op vakantie blijven (hahaha). Maar dat gaan we volgend jaar ook doen, dan gaan we 2 ½ week naar Oostenrijk i.p.v. 2 weken! Ja, ja, we hebben al gereserveerd voor volgend jaar!Orthoptie Romek & Siel:

Op donderdag 1 juli hebben Romek & Siel een afspraak bij Ilse van de Orthoptie. Ik ga de kids eerder uit de klas halen. We hebben dan wel afspraken om kwart voor 4 en 4 uur, maar het is tegenwoordig een hele wereldreis om van ´s-Heerenberg naar Doetinchem te komen, dus we gaan om 3 uur op pad. We zijn in ieder geval op tijd in het ziekenhuis. De kids hoeven deze reis niet gedruppeld, wat met die felle zon ook niet zo’n fijn idee is. Romek gaat eerst. Hij blijft een twijfel geval, maar zijn goede oog heeft zich zo sterk ontwikkeld dat als hij met beide ogen kijkt alles goed zichtbaar is. Kijk je specifiek naar de ogen apart, dan merk je een verschil. Voorlopig nog geen bril voor Romek.

Verder met Siel. Siel blijft steken op een bepaald zichtniveau. Als hij een soort brilletje met glaasjes op sterkte op krijgt, blijkt dat hij toch meer ziet. De beslissing is dus absoluut niet moeilijk, Siel krijgt een bril. Ilse benadrukt nogmaals wat ik altijd gezegd heb, dat het niet aan zijn vroeggeboorte te wijten is dat Siel nu een bril moet, hij heeft gewoon mijn (min)ogen. Dus gaan we op zaterdag 3 juli voor Siel een bril uitkiezen. Siel heeft een smal snoetje dus hij moet niet zo’n kolossaal gevalletje op zijn neusje hebben. Uiteindelijk valt zowel onze als Siel’s keuze op een heuse Donald Duck bril. Siel snapt alleen niet dat hij zijn bril nu niet meteen mee naar huis mag nemen. Er zitten toch glaasjes in??? Nog 2 weekjes wachten.Dagje uit met de Familie Zoethout:

Op zondag 4 juli gaan we een dagje uit naar het Land van Jan Klaassen in Braamt met de Familie Zoethout. Hun zoontje Aschwinn heeft langs Siel op de NICU in Nijmegen gelegen. We hebben om 11:00 uur afgesproken. Het weer is gelukkig wat minder warm dan de afgelopen dagen, maar het is een mooie dag. Romek was al een paar keer in het Land van Jan Klaassen geweest, maar Taro, Siel & ik niet. Siel gaat hier in september heen op schoolreisje, dus nu kan ik mooi eens kijken of het wel “save” voor hem is, met het oog op zijn motorische beperkingen. Romek, Siel, Achwinn & Gisella vermaken zich opperbest de gehele dag en Michael, Gretha, Taro & ik ook. Terwijl de kids spelen kunnen wij lekker bijkletsen. Ondanks dat Aschwinn niet zo lang in Nijmegen en daarna in een streekziekenhuis heeft gelegen en zij andere dingen met Aschwinn hebben meegemaakt, blijft het prettig om met lotgenoten te praten. Je hebt aan een half woord genoeg. Alles bij elkaar een supergeslaagde dag die we volgend jaar over gaan doen!Ulftse Kermis:

Op zondag 11 juli is het weer kermis in Ulft. Elk jaar zijn we de hele dag uitgenodigd bij Taro’s tantes in Ulft. De dag ervoor hebben we onze campingkoelkast, de partytent en ons zwembad al gebracht. Het bad is gevuld en op zondagmorgen gaan we op tijd naar Ulft om de partytent op te zetten en te helpen met alles klaarzetten. Het wordt een zonnige dag en de kids zijn veelal in het zwembad te vinden. Het eten is weer grandioos, dat kun je wel aan Tante Tiny overlaten. ’s Avonds gaan we naar de kermis, want dat is waar de kids toch voor komen (hahaha). Daarna nog wat drinken en dan door naar huis want we willen uiteraard de finale van Nederland-Spanje niet missen. Tantes bedankt voor de gezellige dag!Romek een dagje met Opa & Oma Weeber naar Avidrome / Siel krijgt eindelijk zijn bril:
Op woensdag 14 juli gaat Romek met neef Corne en Opa & Oma Weeber een dagje naar Avidrome. Het was de bedoeling dat Romek & Siel gingen, maar Siel wil absoluut niet mee. Dus nemen Opa & Oma Corne mee. Heb ik gelegenheid om met Siel zijn bril op te halen die vanaf vandaag klaarligt. Samen gaan we hem ophalen. Het is even wennen, voor Siel om een bril op te hebben en voor ons om Siel met bril te zien, maar na een aantal weekjes hebben we echt het idee dat hij er beter mee ziet dan zonder. En nu vinden we het raar als hij zijn bril niet op heeft. Gek, hoe je zo snel aan iets nieuws gaat wennen!Op vakantie!:

Op vrijdag 16 juli heeft Taro eindelijk vakantie en gaan we ons aanhangertje vullen, de auto pakken en de hond naar het dierenpension brengen. Onze vakantie kan beginnen! De kids hebben geen geduld en Siel heeft net als voorgaande jaren de bibbers dat we zonder hem zullen gaan. Hij eet en drinkt amper en is op van de zenuwen. Dus gaan we maar wat eerder Mickey, Romek’s vogeltje, naar Opa & Oma Franck brengen. Daar drinken we nog een bakkie en gaan dan 20:45 uur vertrekken. Volgens de TomTom zijn we er over 12 uurtjes en we mogen vanaf 11:00 uur op onze plek, dus is onze planning om morgenvroeg lekker relaxed ergens te ontbijten, zodat we niet te lang hoeven wachten tot we onze tent mogen opzetten. Helaas komt er niks van onze planning. Al na 2 ½ uur rijden belanden we in onze eerste file. In Duitsland kom je de ene Baustelle (wegopbreking) na de andere tegen en ja, daar gebeurd nog wel eens een ongeluk. En volgens de berichten op de radio hebben 12 deelstaten in Duitsland vandaag vakantie gekregen, plus een gedeelte van Nederland en Polen. Dat heeft Taro niet kunnen vinden op internet, anders waren we vandaag absoluut niet vertrokken. Maar goed, daar hebben we nu niks aan. We gaan lekker file in, file uit (12 km, 8 km, 4 km, etc). Onvoorstelbaar, midden in de nacht sta je weet ik niet hoe lang in de file! We proberen zoveel mogelijk om de 2 tot 3 uur te wisselen. Voor Muenchen staat ook een file van 24 km! Er is een ongeluk gebeurd en een kindje van 5 is hierbij overleden. Aan de ene kant balen we, aan de andere kant zijn we blij dat het niet ons betreft. Het vliegtuig dat de files meldt op de radio vliegt steeds boven ons. Na een paar uur zijn we ook dit opstakel voorbij. Op naar Oostenrijk. Zijn we eindelijk in Oostenrijk, horen we op de radio dat er 27 km file staat voor de Tauerntunnel met een oponthoudt van 5-6 uur!!! Er wordt gewerkt aan de tunnel en deze is voor de helft afgesloten. Het gedeelte wat wel open is, wordt geblokkeerd door een Blockabsperrung wat inhoudt dat er elke 3 minuten enkele auto’s de tunnel door mogen en daarna enkele terug. Vandaar dat je al gauw aan 5-6 uur vertraging komt. De radio geeft een alternatieve route aan (maar vermeldt er niet bij dat dit verboden is voor auto’s met caravans!) dus die gaan we maar eens proberen. Het zou ons een uur extra kosten, maar goed, dat is altijd beter dan 5-6 uur stil staan in de hitte. Ik was alleen even vergeten dat alternatieve routes inhouden dat je veelal 15% stijgingen hebt. Dat is nog niet zo’n probleem ware het niet dat je van die idioten hebt met caravan die hier niks te zoeken hebben. En dan zitten er nog een 5-tal losse wagens voor je die ook geen kant op kunnen. De ene na de andere auto moest aan de kant met een oververhitte motor. Uiteindelijk moeten wij ook aan de kant. Inmiddels duurt het Siel ook allemaal te lang. Hij heeft gisteren amper wat gegeten en gedronken en de hele reis weigert hij wat te eten. Uiteindelijk dwingen we hem om wat te gaan drinken, maar in een lege maag met de nodige spanningen gaat het uiteindelijk mis en moet hij spugen. Terwijl de auto aan het afkoelen is, ga ik met hem ergens achter een struikje proberen te plassen en zijn diaree kwijt te raken. Siel is zo panisch voor vreemde wc’s (waarvan er sommige een draaibril hebben als je opstaat) dat hij de hele weg ook niet wil plassen. Maar de diaree wil er uit dus dwing ik hem om het nu bij de struik te doen. De druk is een beetje van de ketel alleen blijft hij van tijd tot tijd spugen. Gelukkig valt hij ook regelmatig in slaap, dus krijgt hij niet al te veel mee van onze stress op deze alternatieve route. Zodra we weer verder kunnen willen we van deze route af en de file weer in, maar helaas missen we de afslag en gaan weer 15% omhoog. Weer zo’n idioot voor ons die midden op de berg stil gaat staan en gaat keren. Ja, dat kan ons tufje niet trekken en weer gaat de meter omhoog. We zetten de auto maar weer aan de kant en als Taro net de motorkap open heeft, komt er een tractor aan die ons de berg op wil trekken. Het is net of ons beschermengeltje Vigo deze man naar ons heeft toegestuurd. Wat zijn we blij! Binnen no time zijn we bovenop de berg en 30 Euro lichter, maar dat mag de pret niet drukken. We zijn bovenop deze steile berg en hoeven er alleen nog maar af. Daarna de eerste mogelijkheid eraf en terug naar de file. Maar gelukkig zijn we de Tauerntunnel wel voorbij en de enige file die nog op ons pad ligt is er een van 12 km voor Villach. Maar al met al kost het ons een half uurtje oponthoudt en na 20 uur (!) reizen zijn we eindelijk om 16:40 uur op onze camping aangekomen. Zodra Siel uit de auto is, spuugt hij Taro nog eens lekker helemaal onder. Ik ga ons aanmelden (sta helemaal te wiebelen op mijn benen van alle spanningen) en Taro gaat Siel en zichzelf een beetje schoonpoetsen. Dan snel door naar ons plekje en die tent opzetten. We planten Siel in de schaduw met een natte washand op zijn bol. Met regelmaat moet ik met hem naar de wc voor diaree en overgeven. Alles wat er aan drinken ingaat, komt er net zo hard weer uit. Rond half 8 staat ons huisje voor de komende 2 weken. Taro belt even snel naar zijn ouders met het verzoek of zij mijn ouders willen bellen. We zijn bek af en hebben even geen fut om iedereen te bellen. We gaan een frietje halen op de camping. Siel wil ook wat, maar mama is resoluut. Siel krijgt alleen appelmoes en wat te drinken. Daarna een warme douche en een aspirientje en dan door naar bed. Siel is snel vertrokken en ook wij gaan op tijd naar bed. Na een goede nachtrust is Siel weer aardig boven Jan. We dwingen hem om te eten, want daar heeft hij nog steeds geen puf in. Maar een half bordje pap moet er in en daarna eet hij uit zich zelf nog een half broodje. Langzaam krijgt hij weer meer kleur en pit en gaat het weer de goede kant op. De diaree blijft nog even, maar als hij weer meer gaat eten wordt dat ook beter.  Na een mindere start, kan onze vakantie dan eindelijk beginnen!  

Ik ben op deze camping 5  keer achter elkaar geweest en het is altijd de vraag of je gezin het ook zo leuk gaat vinden als dat je het zelf hebt gehad meer dan 25 jaar geleden. Maar dat zit wel snor. Romek is het water niet uit te slaan en Siel geniet elke dag van de hoge bergen. De temperatuur is de eerste week tussen de 35 en 40 graden, maar de warmte is goed uit te houden. Heel anders als in Nederland waar het meteen zo benauwd wordt. De afgelopen weken hebben ze hier geen drup regen gehad. Dus dat beloofd wat. Het noodweer dat ze voor dat weekend hebben voorspeld en waar we vragen over krijgen vanuit Nederland, krijgen we niet. Alleen een klein buitje voor het stof. De eerste paar dagen genieten we van de rust, de omgeving en het water. Heerlijk niks doen. Af en toe naar Feldkirchen om een boodschapje te doen, want we hebben alleen een koelkastje dus veel vlees en melkproducten kun je niet inslaan.

Op dinsdag 20 juli gaan we een dagje naar Burg ruïne Landskrone. Het is een ruïne van een oud kasteel op een berg. Van de weg uit kun je hem al zien liggen. Weer 15% omhoog, maar zonder aanhanger gaat het prima. We moeten een klein stukje lopen maar dan heb je ook een geweldig uitzicht. Er is hier een adelaarsshow. Er wordt gefokt met roofdieren, maar ook zieke en gewonde roofvogels opgevangen. Toen ik klein was hadden de dieren hier hele kleine hokjes, maar het is allemaal vernieuwd. Mooie, ruime en grote hokken. Echt fantastisch om te zien. Romek zet alle dieren op de foto en we gaan richting tribune voor een show. Diverse roofvogels passeren de revue, sommige vliegen rakelings over het publiek heen. Een adelaar heeft er vandaag geen zin in en kiest het hazenpad. Gebeurd wel vaker dat er een tussenuit gaat en uren of dagen later pas weer terugkeert. Het is ook al eens gebeurd dat ze er een 700 km verder weer op konden halen. Tja, het blijven dieren! Het is geweldig om te zien en we genieten alle 4 met volle teug. Na een paar uur keren we terug naar de camping. Taro, Romek & Siel hebben allebei een t-shirt van Landskrone en Romek & Siel een adelaar om mee te spelen.

Terug op de camping sluit Romek vriendschap met Luuk. Het is de kleinzoon van de mensen naast ons en ze zijn gisteravond (ook na een hele lange belabberde heenreis) aangekomen. Onze buren en hun dochter, schoonzoon en kleinkinderen komen uit Diepenveen bij Deventer. Het blijkt dat zei in de tijd dat wij hier vroeger hebben gestaan, ook 11 jaar achter elkaar zijn geweest (hoe klein is de wereld?). Onze buren zijn inmiddels zelf voor het 5e jaar terug en hun dochter met haar gezin nu voor de 3e keer. Ook zij had het gevoel, vindt mijn gezin het wel net zo leuk als dat ik het vroeger heb gehad. Zo ontstaat er een leuke vriendschap, niet alleen tussen Romek & Luuk, maar ook tussen Siel & Luuk en zijn zusje Demi en tussen Wendy & Marcel en ons. En ook met onze buren, die door Siel worden gebombardeerd als Opa & Oma hebben we een heel leuk contact.

Op zaterdag 24 juli melden ze wat minder weer dus gaan we winkelen in Villach in winkelcentrum het Atrium. Maar het wordt al weer snel super warm. Romek scoort 2 paar Nikes en Siel gaat met Adidas schoenen en nog een paar Bobbi’s terug naar de camping. Heerlijk even lekker winkelen en hoewel Romek altijd eerst zuur kijkt, gaat hij altijd met de grootste buit strijken en verdwijnt dat zure gezicht al snel.

De tweede week gaat de temperatuur iets naar beneden en is er af en toe een buitje maar het blijft nog tussen de 25 en 30 graden. Niks mis mee dus.

Op dinsdag 27 juli gaan we naar Oostenrijk’s grootste miniatuur treinenmuseum en aansluitend door naar de reptillenzoo. Siel is niet weg te slaan bij al die treintjes. Wij hebben het uiteindelijk wel gezien, maar hij kan er geen genoeg van krijgen. Maar eenmaal bij de reptillenzoo is het Romek die niet meer mee wil. Hij rent van de ene slang naar de andere en ook zijn er mini krokodilletjes en een paar vogelspinnen. Uiteindelijk keren we terug naar de camping waar we nog een paar daagjes gaan relaxen voor we weer naar huis moeten.

Op donderdag 29 juli begint het te regenen rond een uur of 4 en stopt op vrijdag 30 juli rond half 2. Het regent gestaag door, maar niet abnormaal hard. En ook het onweer en de hagelstenen zo groot als tennisballen die in de omgeving vallen, bereiken ons gelukkig niet. Als het eindelijk weer droog wordt is het meteen weer warm en binnen no time is onze tent weer kurkdroog. Dit was wel de ultieme test om te kijken of ons impregneren wel gewerkt heeft. Ja zeker, alles bleef goed droog binnen. Rond 2 uur gaan Marcel, Luuk, Demi, Taro & Romek in gezelschap van Wendy, Siel en mijzelf naar de stijger voor een tocht met de bananenboot. Vorige week vrijdag kon je ook op de banaan, maar toen wilde Romek niet. Marcel was wel met Luuk geweest en zij hebben Romek & Taro ook opgegeven voor vandaag. Maar helaas, de bananenboot komt niet. Het is ook nog maar net een half uurtje droog dus misschien dat de boot daarom niet komt. Na een half uurtje zwemmen en wachten gaan we daarom maar terug naar de tent. ’s Avonds spelen we met onze overburen uit Enschede en onze vrienden uit Diepenveen een spelletje Chinees voetbal. Echt lachen. (Inmiddels heeft Taro het speeltje ook besteld via internet, dus dat gaan we volgend jaar op de camping ook weer doen.) We spelen tot het speeltje uit elkaar valt. Dat is het mooie van camping en dan m.n. in het buitenland. De Nederlanders zoeken elkaar toch op en je doet al snel dingen samen.

Op zaterdag 31 juli gaan we de hele dag relaxed de boel inpakken. Siel moet huilen want hij wil nog niet naar huis! Tussendoor lekker een duik in het heerlijke water (wat we echt gaan missen). Als alles ingepakt is en we ons gedouched hebben, gaan we nog even lekker uit eten in het restaurant van de camping. Siel heeft de hele dag al goed gegeten want hij wil niet meer spugen in de auto! Dus er zit al pap en een boel broodjes in, maar hij eet ’s avonds ook nog een goed bord vol patat. Daarna zijn we uitgenodigd door Marcel & Wendy om voor we vertrekken nog even een bakkie te doen. We wisselen adressen uit.  Dan is het tijd om afscheid te nemen. Ook onze tegenover buren uit Enschede komen afscheid nemen. Romek verdwijnt al snel in de auto en huilt dikke tranen. En die blijven met regelmaat vloeien tot we Oostenrijk uit zijn (na 2 ½ uur rijden!) Dag Oostenrijk en camping Lampele, tot volgend jaar! De terugreis verloopt heel voorspoedig. Een klein oponthoud voor de Tauerntunnel van een kwartiertje waarvan we maar 3 minuten echt stilstaan. En dan kunnen we lekker doorkachelen. Als we de windmolens van Emmerich zien staan en de afrit naar ’s-Heerenberg nemen begint Romek weer te snikken. Op zondag 1 augustus zijn we om 6:55 uur weer thuis!

Volgende maand weer meer nieuwtjes: Dagje Burgers Zoo met Opa & Oma Weeber, nog een drukke laatste 2 weken van de vakantie, mijn verjaardag (37 alweer!), terug naar school en werk en ongetwijfeld nog veel meer! Dus blijf onze site in de gaten houden. Tot volgende maand!

Dagboek augustus 2010:Ja ik weet het, weer eens veeeel te laat. Ik word al gebeld waar de mail blijft. Na een behoorlijke vertraging, hier dan eindelijk het verslag van augustus.Nog 2 weken vakantie:

Zoals ik al in het verslag van juli schreef, kwamen we op zondag 1 augustus terug van een heerlijke vakantie in Oostenrijk. Het gras stond meters hoog. Taro had er voor we gingen nog kunstmest opgestrooid en wat kale vlekken bijgezaaid. Dat met het feit dat we elke avond de sproeier hadden ingesteld en de nodige zon erop resulteerde dus in een behoorlijk gegroeid grasveld. Dus nadat we alle campingspullen weer op de plek hadden, ben ik eerst maar gaan gras maaien, want voor de dagen erna meldden ze regen. De volgende dag heb ik een bezoekje gebracht aan de huisarts. Tijdens de terugreis had ik een paar bulten in mijn nek ontdekt en daar had ik geen goed gevoel bij (je hoort zoveel rare dingen tegenwoordig). Gelukkig bleek het mee te vallen. Omdat mijn hoofd (net als elk jaar) helemaal lek geprikt was door de muggen waren mijn lympfenklieren in mijn nek op gaan zwellen. De bulten zouden binnen een aantal weken weg gaan (en gelukkig is dat ook gebeurd). Met een gerust hart ging ik weer huiswaarts. ’s Middags hebben we Bobby opgehaald uit het hondenpension. We moesten wel weer wennen aan de vlakke omgeving en “de kou”. In Oostenrijk was het zo’n lekker warm weer en hier kregen we alleen maar regen voorgeschoteld. En oh wat misten we de bergen allemaal. Het liefst hadden we onze spullen weer ingepakt en teruggegaan naar Oostenrijk. Een heel goed teken, want dat hield in dat we een super vakantie hebben gehad! Op vrijdag 6 augustus wilden mijn ouders met Romek & Siel naar de dierentuin, maar Siel wilde alleen mee als mama ook mee zou gaan. Dus mocht mama ook mee van Opa & Oma Weeber. Terwijl Taro de schuur van een nieuwe laag verf voorzag, genoot ik met de jongens en mijn ouders van de dieren in Burgers Zoo (het verschil moet er zijn, hahahaha). Als afsluiting hebben we nog lekker pannenkoeken gegeten bij Kobus in Zeddam. In onze laatste week viel mijn verjaardag. Ondanks af en toe een bui hebben we toch lekker buiten kunnen zitten. De dag erna zijn we lekker met ons 4-tjes naar de film geweest. Op de terugweg zijn we langs het zwembad gereden om Siel op te geven voor zwemles. Er waren nog 2 plekjes vrij dus Siel kan 4 september al beginnen! Om de vakantie af te sluiten zijn we op onze laatste vakantiedag gaan zwemmen in het nieuwe zwembed in ons stadje. En ja, dan is de vakantie toch echt over en uit! Vanaf maandag 16 augustus begint het normale leventje weer, terug naar werk en school, voetballen begint weer (Romek zit vanaf dit seizoen bij de E-tjes en traint nu op de maandagavond), vergaderingen, info avonden van school, spelen bij en met vriendjes. Voor je het weet zit je weer in het drukke ritme van voor de vakantie.Nog even een keer BBQ-en:

Op zondag  21 augustus melden ze mooi weer, dus mooie gelegenheid om de hoeveelheid barbecue vlees in onze vriezer te laten krimpen. Samen met Taro’s tantes Tiny, Ineke & Agnes genieten we van een heerlijke middag rond de barbecue.Onze vakantievrienden op bezoek:

Op zondag 29 augustus komen onze vakantievrienden, de familie Jolink uit Diepenveen, op bezoek. Het is heerlijk om elkaar weer te zien en te spreken. Ook zij gaan volgend jaar weer naar dezelfde camping. Alleen hebben zij later vakantie dan wij en om elkaar toch nog te zien in Oostenrijk, gaan we onze vakantie een week opschuiven. Dus zijn we eerst een week thuis, dan 2 ½ week in Oostenrijk en dan nog een halve week thuis voor de school en het werk weer beginnen. Maar zo zijn we toch een dag of 10 samen en dat is wat de kids (en de papa’s & mama’s) natuurlijk graag willen. Het wordt een supergezellige dag en we spreken af snel een keer naar Diepenveen te komen.Tot slot nog een paar nieuwtjes: Onze familie gaat zich weer uitbreiden, mijn zwager & schoonzusje zijn voor de 2e keer zwanger en ook buurmeisje Liz krijgt er een broertje of zusje bij. Het is weer een babyboom in ’s-Heerenberg city!Volgende maand weer meer nieuwtjes: Siel’s eerste zwemles, Romek’s kick-off day van voetbal, Taro met Romek mee op (Romek’s eerste) schoolkamp, Siel’s eerste schoolreisje, vader & zoon oefenen met de Raad van Elf voor Novemberpronkzitting, diverse feesten en verjaardagen, ik mijn voet gekneusd en ongetwijfeld nog veel meer! Dus blijf onze site in de gaten houden. Tot volgende maand!

Dagboek september 2010:Het is inmiddels al weer half oktober. September was een drukke maand. Tussen de bedrijven door in een paar dagen tijd een nieuw outfitje voor mijn moeder in elkaar genaaid. Een paar dagen later werd mijn moeder geopereerd en kreeg ze een nieuw knie. De nodige verjaardagen en feestjes gehad waarvoor ik een aantal taarten heb gemaakt. Samen met o.a. school, voetbal, zwemles, trainingen, kinderfeestjes, discozwemmen, naailes, vergaderingen, een etentje en mijn job vliegt de maand zo voorbij. Hier dus een paar hoogtepunten…Foto maken in het ziekenhuis:

Op vrijdag 3 september ga ik na 2 weken mank lopen toch maar eens naar de huisarts. Siel heeft per ongeluk een koffer vol Thomas treintjes op mijn voet leeg gekiept en bovenop mijn voet wordt het steeds dikker, blauwer en pijnlijker. De huisarts vertrouwt het niet, denkt aan een middenvoetsbeentje dat mogelijk gebroken zou kunnen zijn en stuurt me door naar het ziekenhuis om foto´s te maken. Gelukkig kan mijn vader me naar het ziekenhuis rijden, want ja, stel als het echt gebroken is en ik gegipst wordt en niet meer terug kan rijden, dan sta ik er mooi op. Mijn moeder gaat de kids van school halen als ik niet op tijd terug ben. Na het maken van de foto´s blijkt dat er niks gebroken is. Conclusie: “alleen maar” zwaar gekneusd!

Dus hobbelen we gewoon op dezelfde voet door. De week erop wordt de pijn alleen maar erger. Helemaal nadat ik 2 keer naar Braamt ben gereden om Siel van school naar schoolreisje en weer terug naar school te brengen. ’s Avonds is mijn voet zo blauw, dik en pijnlijk dat ik mijn 1e naailes maar afzeg. Ik weet niet hoe ik met die pijnlijke voet naar Zevenaar kom en weer terug, laat staan dat ik een pedaal van de naaimachine kan indrukken. Gelukkig gaat het nog een week later weer iets beter. Inmiddels zijn we bijna 8 weken verder en kan ik weer normaal lopen, maar na een dag in beweging is mijn voet nog steeds gevoelig. Ach ja, kleinigheidje hou je altijd.Siel’s 1e zwemles:

Op zaterdag 4 september heeft Siel zijn 1e zwemles. Heel spannend allemaal. Ik mag heel even blijven kijken, maar moet dan vertrekken. Siel moet een paar traantjes laten, maar het gaat heel aardig. De week erop zijn er ook nog een paar traantjes, maar inmiddels heeft hij 6 lessen gehad en gaat het heel goed en doet Siel lekker mee met de les. Op naar sticker 1!Taro & Romek op schoolkamp:

Op dinsdag 7 september gaat Romek op schoolkamp naar Hummelo en Taro mag mee. Romek’s juf had mij een week of 2 geleden gevraagd of ik mee wilde, maar omdat ik een aantal kids had op deze dag, had ik nee gezegd. Maar Taro wilde graag mee, dus na een babbeltje met de juf was dit snel geregeld. En nu was het dan zover. Had Romek er in eerste instantie niet zo’n zin in (mama betaal maar niet, dan hoef ik niet mee), nu papa mee mag is het natuurlijk een feest. De mannen blijven een nachtje weg dus mag Siel lekker in het grote bed bij mama. De volgende dag komen Romek & Taro moe maar voldaan rond het middaguur weer thuis. Ze zijn vol met verhalen en de foto’s worden meteen op een schijfje gezet voor de juf en de klas. Romek roept uit dat hij nog wel 2 nachtjes had willen blijven! Zowel hij als Taro hebben erg genoten van het schoolkamp.Siel op schoolreisje:

Op donderdag 9 september gaat Siel voor het eerst op schoolreisje. Ze gaan naar het Land van Jan Klaassen in Braamt en ik heb me opgegeven om te rijden. In de auto vindt Siel het nog leuk, maar op de plaats van bestemming wil hij weer mee naar huis. Hij heeft er deze week zobiezo veel last van om afscheid te nemen. Is ook wel een spannende week. Net zijn 1e zwemles gehad, Romek & papa op kamp en een nachtje weg, en dan voor het eerst op schoolreisje. Met dikke tranen loopt hij mee met de juf en de andere kindjes. Als ik hem ’s middags weer ophaal is hij laaiend enthousiast en heeft het erg naar zijn zin gehad.Een week later is het ook hommeles als hij naar vriendje Bas gaat. Al een aantal weken heeft hij het zo geritseld dat Bas (bijna) elke dag bij ons speelt. Maar hij wil niet meer bij Bas spelen, terwijl hij dat voor de vakantie heel spontaan wel deed. Een keer heb ik hem mee naar huis genomen, maar nu ben ik het helemaal zat en vind dat hij nu maar eens bij Bas moet gaan spelen. Dus trek ik hem aan zijn arm mee naar de auto van Bas zijn moeder en duw hem in de auto. Siel gilt en huilt als een mager speenvarken, maar mama is onverbiddelijk. Veel succes ermee, wens ik de moeder van Bas toe. Als het niet wil, dan kan ze bellen en haal ik hem wel op. Na een half uurtje ga ik toch effe checken en bel ik naar Wendy. Siel zit lekker te spelen, ze waren de straat nog niet uit of het was al over. Als ik Siel later op kom halen, zegt hij dat het een geintje was. Nou, dat vond mama dus echt geen geintje.Gelukkig gaat het inmiddels weer beter met naar school brengen. Heb hem gezegd dat ik hem niet meer op kom halen als hij steeds blijft huilen en mauwen dat hij niet naar school wil en dat is wel aangekomen in zijn kleine koppie. Soms moet je effe gemeen zijn als mama, maar het is voor mij ook niet leuk om hem iedere keer huilend achter te moeten laten. Het is wel snel over als ik weg ben, maar het is niet prettig weggaan.Raad van 11 feest:

Op zaterdag 18 september hebben we het jaarlijkse Raad van 11 feest. Rond half 5 moeten we ons met fiets en hoofddeksel melden bij het EHBO gebouw. Na koffie/thee met een soesje gaan we beginnen aan een superlange fietstocht van wel 5 minuten. Tussendoor zelfs een pauze met een apfelkorntje! Daarna stop bij de brandweerkazerne. Na een natje met wat knabbels, gaan we een 3-tal spelletjes doen. Een brandweerslang uit- en oprollen, met een grijper om auto’s open te wrikken een rauw eitje van de ene pion naar de andere overzetten en een portofoon spel. Daar moest een team door de portofoon een tekening uitleggen, die het andere team dan moest proberen te tekenen. Daarna weer wat borrelen en tussendoor hebben Tanja & ik nog even in een brandweerauto gezeten en er uitleg over gekregen. Uiteindelijk moesten we nog een klein stukje op de fiets naar garage Nijland waar we een barbecue hadden. Een geslaagd feest en voor ons de laatste keer want Taro stopt na November met de Raad van 11 (voorlopig!)Romek oefenen voor November pronkzitting met Jeugd Raad van 11:

Begint Taro op vrijdag 24 september met oefenen voor de November pronkzitting, Romek moet al iets eerder, op zondag 19 september aan de bak. De komende zondagen zitten we van 11 tot 12 in de Mariaschool te oefenen.Siel’s 1e kinderfeestje:

Op woensdag 22 september heeft Siel zijn eerste kinderfeestje. Uiteraard is het brengen weer even een probleem. Natuurlijk is het spannend. Van de mama van Rik mag ik wel even blijven, maar daar begin ik niet aan. Dan kom ik gewoon niet meer weg. Nee, dan maar even traantjes. Ons adres en telefoonnummer zitten in zijn jaszak dus als het niet wil dan kan er gebeld worden. Maar gelukkig zijn de traantjes snel weg en gaat het helemaal goed. En heeft Siel een leuke middag gehad.Romek & Siel studiedag:

Op dondag 23 september hebben de kids een studiedag en gaan we met vriendin Jacqueline en haar kids een dagje naar speeltuin Schoneveld in Doetinchem. In eerste instantie wilden we naar de Binnenpret omdat er regen werd voorspeld, maar nu het weer zonnig wordt gaan we voor een buitenlocatie. Rond half 11 gaan we op pad en om een uur of 4 zijn we weer thuis. Wij lekker in de zon aan de kwebbel en de jongens lekker rondrossen. Heerlijk zo’n dagje relaxen en genieten van de laatste zonnestraaltjes van dit jaar.Volgende maand weer meer nieuwtjes: Romek vaccinatie voor 9-jarigen, met schoonvader naar het ziekenhuis, herfstvakantie, Romek’s 9e verjaardag en zijn kinderfeestje, concert van de Barghse Jonges en ongetwijfeld nog veel meer! Dus blijf onze site in de gaten houden. Tot volgende maand!Dagboek oktober 2010:Het is inmiddels al weer half november. Ja, ja, ik ben weer over mijn deadline heen. Maar ik heb weer een aantal goede (vind ik zelf) excuses, nl. 5 zieke kids (die van mijzelf en nog 3 oppaskids) en carnaval. Oktober was niet alleen voor ons druk maar ook voor anderen, zodat we Romek’s kinderfeestje hebben moeten opschuiven naar 20 november! Tegen mijn principe om zo laat nog een kinderfeestje te vieren, maar ja, je moet toch wat als 3 van de 6 kids niet kunnen op de datum dat je gepland hebt. En omdat ook onze agenda druk bezet is, kwamen we uit op 20 november. Helaas kon er toen weer een niet, maar we laten het met 5 kids die wel kunnen, dit keer doorgaan. Oktober stond ook in het tekenen van oefenen voor de pronkzittingen. Taro elke vrijdagavond en Romek elke zondagmorgen.

Hier de hoogtepunten uit oktober…Met Opa Franck naar het ziekenhuis:

Op donderdag 7 oktober ga ik met mijn schoonvader naar de huisarts. Hij zou eigenlijk de dag ervoor geopereerd worden aan zijn prostaat maar omdat een agressieve reuma plots de kop doet opsteken die gepaard gaat met hoge koorts gaat die operatie niet door. Nu kampt hij ook nog eens met hevige buikpijn. Eerst langs de huisarts en daarna gelijk door naar de eerste hulp. Gelukkig kunnen mijn ouders de jongens opvangen voor een boterhammetje tussen de middag. Na een aantal onderzoeken en heel veel wachtuurtjes (geen wonder dat de zorg zo duur is)  kunnen ze niet echt een oorzaak vinden voor de pijn in zijn buik en het niet kwijt kunnen van de ontlasting. Hij krijgt een aantal recepten mee voor de pijn en voor de ontlasting op gang te laten komen en rond een uur of 3 mogen we weer naar huis maar moeten de volgende morgen weer terug komen. Taro is inmiddels ook naar huis gekomen om de jongens op te vangen en eventueel met Romek naar Didam te rijden voor zijn laatste prikken voor 9-jarigen. Maar omdat we toch op een redelijke tijd naar huis mogen met pa, lukt het me toch zelf om met Romek te gaan. Eerst even langs de apotheek om de medicijnen voor mijn schoonvader op te halen, daarna schoonouders afzetten, door naar huis, Romek ophalen en doorrijden naar vriendin Jacqueline en haar zoon Jorn en dan door naar Didam voor de prikken. Al met al zijn we toch nog vlot aan de beurt. Romek moet even een paar traantjes laten tijdens de prikken en Jorn wordt niet zo lekker na de prikken. Na een tijdje wachten kunnen we huiswaarts. Gelukkig hebben beiden niet veel last gehad van de prikken. De prikplekken waren wat gevoelig, waardoor Romek niet goed wist hoe hij moest gaan liggen in bed. Maar het zit er weer op. Het hoofdstuk kindervaccinaties is voor Romek afgesloten.

’s Avonds op de naailes heb ik niet veel vut om erg productief te zijn. Toch komt er nog meer uit mijn handen dan ik had verwacht.

De volgende morgen de kids op tijd naar school brengen en dan door om schoonouders op te halen. Gelukkig heeft pa beter geslapen vannacht en is de pijn minder. Hij heeft ook weer meer babbels, altijd een goed teken! Na nog een paar onderzoekjes is de conclusie dat men niet weet wat de oorzaak precies is. Ze verwachten dat de ontlasting wel weer op gang gaat komen en met die mededeling worden we “ontslagen”. Na nog even thee te hebben geleut bij mijn schoonouders, keer ik huiswaarts en ben op tijd thuis om de kids van school te halen.

In de herfstvakantie ga ik nog een keer met mijn schoonvader naar het ziekenhuis naar de reumatoloog. Inmiddels gaat het gelukkig stukke beter met hem. De reuma is aardig onder controle en de pijn in de buik is weg. De bulten van de reuma aan zijn handen en voeten zijn aardig weggetrokken door de medicatie en hij kan zelf weer autorijden. Ik heb met alle liefde voor hem gereden, maar het is toch altijd erg prettig als je zelf weer uit de voeten kunt.Romek wordt 9 jaar!:

Op donderdag 14 oktober mag Romek al trakteren op school want op vrijdag komt niet goed uit. En na de herfstvakantie is er al iemand anders die gaat trakteren. Dus heeft mama op verzoek van de jarige chips gekocht bij de Makro. De mand waarin de traktatie zit, wordt nog snel even door mama van een paar slingers en ballonnen voorzien en op het laatste moment schiet me nog te binnen dat  Romek chocolaatjes nodig heeft voor de leerkrachten. Snel even langs de supermarkt en dan staat alles echt klaar. Romek kan trakteren!

Op zondag 17 oktober is het dan eindelijk zover… onze grote boef wordt 9 jaar! Romek heeft aan iedereen geld gevraagd omdat hij graag een digitale camera wil kopen. Die digitale camera hebben we stiekem voor hem geregeld, wij doen de helft erbij. Van Siel krijgt hij de extra accu en het kaartje waar de foto´s opkunnen. Romek is helemaal happy. Rond een uur of 11 komt zijn vriend Jorn op bezoek. Daar krijgt Romek een mooi spel van. De rest van de visite is vanaf 13:00 uur uitgenodigd. Het wordt een gezellige boel en Romek krijgt een heleboel geld voor zijn verjaardag. Voor we het weten is de dag al weer voorbij en kan Romek terugkijken op een geslaagde verjaardag! Namens Romek bedankt voor alle kaartjes, berichtjes, centjes en jullie komst!Jubileummis & feestavond carnavalsvereniging d’ Olde Waskupen:

Op zaterdag 16 oktober vindt er een jubileummis plaats. Taro & Romek moeten in vol ornaat om 17:00 uur verzamelen bij cafe de Snor. Aansluitend vindt de mis plaats om 17:30 uur. Had ik alles zo mooi klaargelegd, vergeet Romek nog de handschoenen. Dus ren ik maar snel terug naar huis om een de handschoenen te halen. Gelukkig ben ik net op tijd terug voor iedereen de kerk ingaat. Siel mag ook mee naar de mis. Mama heeft een heleboel afleidingsmiddelen in de tas gepropt, daar komen we de mis wel mee door. Siel houdt zich netjes koest en aan het eind zingt hij uit volle borst (op zijn manier en in het plat!) mee met het slotlied. Romek gaat nog even mee met de jeugdprins en het hele gevolg naar de Snor. Om half 8 moeten we hem ophalen. Nicht Janine zal vanavond op de jongens passen en blijft voor het gemak ook slapen want morgen is het toch Romek’s verjaardag. Voor de leden is er vanaf 20:00 uur nog een feestavond bij de Snor. We maken het niet laat want de volgende dag wordt het nog druk genoeg.Herfstvakantie:

Van 18 tot 22 oktober is er herfstvakantie. Romek gaat van dinsdag tot donderdag logeren bij mijn zus in Zevenaar. Als ik hem samen met Siel en Liz wegbreng en nog even blijf theeleuten, wil Siel ook blijven logeren. Geen probleem, dan ga ik wel kleren ophalen. Liz vindt het maar niks dat zowel Romek als Siel in Zevenaar blijven. De hele weg naar huis blijft ze maar mopperen en jammeren dat de jongens niet mee naar huis gaan. Ook als ze uit bed komt begint ze weer te mopperen en wil terug naar Zevenaar om de jongens op te halen. Mijn ouders moeten toch naar Zevenaar dus die nemen kleding mee voor Siel. Ik ben blij dat Liz er nog is, want het is wel heel stil in huis. Taro gaat na het eten al vroeg naar de carnavalshal, dus daar zit ik dan, alleen met de hond voor de tv. We zijn allemaal benieuwd of Siel het gaat volhouden. Om 21:15 uur gaat de telefoon. Siel wil naar huis, dus komt mijn zus hem terugbrengen. Hij heeft het in ieder geval geprobeerd. Het heeft bij Romek ook heel lang geduurd voor hij ergens anders wilde logeren dan bij opa & oma of de tantes in Ulft. Dat gaat best goed komen. We zijn heel trots op hem dat hij het heeft geprobeerd en toch de hele dag ergens anders heeft gespeeld en ook nog eens heel goed bij een ander heeft gegeten. Als ik hem in zijn eigen bed leg, mompelt hij nog dat hij nooooooiiiit meer gaat logeren en valt dan in een diepe slaap. Zeg nooit nooit kleine boef!Concert de Barghse Jonges:

Op zaterdag 23 oktober houden de Barghse Jonges voor de 3e keer een concert in onze nieuwe sporthal. Twee weken ervoor konden we de cd al ophalen die we besteld hadden, zodat we al een beetje kunnen inzingen. Vanaf donderdagavond gaat Taro helpen opbouwen. Romek gaat vrijdag en zaterdag met hem mee. Hij krijgt ook een t-shirt met “Crew” erop. Het concert zelf is grandioos. Alle opbrengsten gaan naar het KWF naar het project peinsein! Het wordt een supergezellige avond. De volgende dag gaan Taro & Romek al vroeg de boel helpen afbreken en ga ik zwemmen met Siel.Siel krijgt zijn 1e sticker met zwemles!:

Op zaterdag 23 oktober krijgt Siel na de zwemles zijn 1e sticker! Bij de sticker hoort een cadeautje (een bellenblaas van Krokobillie) en een nieuw bandje voor om zijn arm voor tijdens de zwemles. Hadden ze eerst een gele met een 1 erop, nu krijgen ze een oranje met een 2 erop. Omdat er van de 9 kindjes 3 nog geen sticker hebben gekregen, probeer ik Siel wel duidelijk te maken dat dat bij hem ook kan gebeuren, dat hij misschien de volgende keer ook  nog niet de sticker krijgt maar pas wat later. En dat dat helemaal niet erg is. Hij doet goed zijn best en we zijn heel trots op hem. Hij is een klein stapje dichter bij diploma A en al zal het wel weer een tijdje duren, we gaan op naar sticker 2!Romek & Siel naar de Orthoptie:

Op donderdag 28 oktober hebben Romek & Siel een afspraak bij Ilse van de Orthoptie. Ik heb na de zomervakantie geprobeerd de afspraak te vervroegen omdat Romek de laatste tijd erg scheel ging kijken maar Ilse heeft het erg druk (iedereen die je hoort met kids loopt bij Ilse!) dus dat ging niet lukken. Nu dan eindelijk voor controle. Ik vertel Ilse dat we voor Romek ook een bril willen omdat hij veel last heeft van scheel kijken, vooral na een hele dag school, maar ook als hij moet lezen. Ilse vraagt of Romek een groeispurt heeft gehad en dat klopt. Dat is de oorzaak dat zijn ogen achteruit zijn gegaan. Na een paar testjes is het overduidelijk, Romek is nu echt toe aan een bril. Om de sterkte echt goed te kunnen beoordelen moet Romek toch even worden gedruppeld. Na Romek is Siel aan de beurt. We hadden al het idee dat Siel met bril beter is gaan zien (hij doet hem op school alleen af met de gym en thuis als hij naar bed gaat). Hij ziet met bril nu meer op de leeskaart dan voorheen. Dus het was een goede beslissing. We gaan nog even terug naar de wachtkamer om Romek’s druppels goed te laten inwerken. Na een tijdje mogen we weer naar Ilse en doet ze de laatste testjes. Als alles in kaart is gebracht kunnen we een nieuwe afspraak maken. Siel hoeft pas over een half jaar terug te komen en Romek over een maand of 3 dus voor het gemak (van mij) besluiten we om ze allebei over 4 maanden terug te laten komen.

Twee dagen later gaan we na Siel’s zwemles naar Doetinchem om voor Romek een bril uit te zoeken. Hij heeft weer mazzel, want in de prijsklasse waarin hij zijn bril uitzoekt, krijgt hij de 2e bril gratis. We moeten toch bijbetalen dus die 15,00 Euro voor de glazen van de 2e bril kunnen er ook wel bij. Kan hij nog eens afwisselen. Nu nog even 1 ½ week wachten en we kunnen de brillen ophalen!Bowlen met de buurt:

Op zaterdag 30 oktober gaan we bowlen met de buurt. Wij hebben dit samen met onze naaste buren geregeld. Wij zouden eigenlijk in september een buurtfeest organiseren, maar dat is er door diverse omstandigheden van beide kanten bij in geschoten. Inmiddels hebben we een datum geprikt voor volgend jaar september en als kleine compensatie hebben we voor nu een avondje bowlen geregeld. De opkomst is groot en de avond verloopt erg gezellig.Volgende maand weer meer nieuwtjes: Romek’s kinderfeestje, pronkzittingen en laatste keer in vol ornaat voor Taro & Romek, 5 kids ziek, Sinterklaas bij Bruil, Romek’s nieuwe brillen en ongetwijfeld nog veel meer! Dus blijf onze site in de gaten houden. Tot volgende maand!

Dagboek november 2010:Het is inmiddels al weer half december. Ik zou bijna november en december kunnen combineren, maar over elke maand is genoeg te vertellen. Dus met enige vertraging (what´s new hahaha) hier dan eindelijk het verslag over november. Ook november was weer een drukke maand. Siel heeft weer de smaak te pakken wat betreft het spelen bij en met vriendjes. Regelmatig gaat hij UIT ZICHZELF (ja, ja !!!) bij Bas spelen en ook komen er genoeg vriendjes bij ons over de vloer. Zelfs meerdere tegelijk! Zolang ze me de tent niet afbreken heb ik er geen problemen mee. Siel breidt zijn vriendengroep uit met Lucas en Sander.  Deze maand gaan we ook aan de slag voor de pupillenavond van voetballen. Omdat er niemand met een idee of initiatieven komt, doen Taro en ik dat dus maar. Taro zorgt voor de muziek en ik schrijf er een tekst bij. Na “goedkeuring” van de andere ouders ga ik half november aan de slag met oefenen na elke training. Reacties als “je haalt je wel wat op de hals” en “ik zou het niet kunnen” hou je altijd. Als we allemaal zo denken, dan komt er niks op de rit.Ziekenboeg in huize Franck:

Op dinsdag 2 november kondigt zich de eerste zieke aan. Een van de kids van Monique is ziek en komt vanaf half 1 op de bank liggen. De volgende is Romek. In de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 november spuugt Romek alles bij elkaar waaronder 3 keer zijn bed. Dus op vrijdag 5 november weer een zieke op de bank. Vanaf zondagmorgen 7 november krijgt Siel buikgriep. Gelukkig niet zo erg als Romek en ook geen beddengoed dat gevaar loopt. Op maandag 8 november nog even op de bank uitzieken. Bij het naar school brengen van Romek hoor ik dat de andere 2 kids van Monique ook besmet zijn met buikgriep, dus die komen vanaf half 1 ook op de andere bank liggen. Met de oudste gaat het al weer redelijk, terwijl de jongste de meegebrachte emmer met regelmaat moet gebruiken. Ach ja, overal om ons heen horen we van de ene zieke na de andere dus er zal wel weer iets in de lucht hangen. Ik vrees het ergste voor Taro en mezelf, maar gelukkig zijn wij bestand tegen zoveel bacteriën dat wij buiten schot blijven.Tien minuten gesprekjes op school:

Op maandagavond 8 november hebben we een 10 minuten gesprekje op school over Romek. Het gesprekje over Siel gaat niet door want de juf kan niet op de maandag en wij niet op de dinsdag. Maar er is over Siel niks schokkends te vertellen dus dat kan wachten tot de juf op huisbezoek komt. Alleen Romek dus. Omdat onze school maar 2 rapporten heeft vinden we het wel belangrijk om tussentijds even te checken hoe het gaat. De juf is heel positief over Romek. Het huiswerk van spelling werpt zijn vruchten af. De toetsen verlopen goed en ook in andere vakken gaat het tot nu toe goed. Er is nog niet getoetst op lezen, dat gaat in het nieuwe jaar gebeuren. Het lezen blijft bij Romek altijd een cruciaal punt. Dus dat wachten we maar af. In de tussentijd blijven we elke dag ook met het lezen oefenen. Net als de tafels. Het is in ieder geval goed te horen dat het goed gaat met Romek op school en dat hij met plezier naar school gaat.Romek’s nieuwe bril(len):

Op donderdag 11 november gaat Taro uit school met Romek snel naar Doetinchem om zijn nieuwe brillen op te halen. Romek is supertrots en blij dat de brillen eindelijk klaar zijn. Inmiddels heeft hij nu een maandje een bril en we merken duidelijk verschil aan zijn ogen. Hij kijkt niet meer scheel en dat was de opzet. Velen valt het niet op dat Romek nu een bril heeft. Positief natuurlijk want dat bewijst dat het montuur gewoon goed bij hem past.Voor de laatste keer in vol ornaat voor Romek & Taro:

Vanwege het 55 jarig jubileum van de carnavalsvereniging d’Olde Waskupen is de pronkzitting in november ook echt op de 11e van de 11e. Dus op donderdagavond 11 november gaan we verkleed naar de pronkzitting. Een erg leuke avond. De volgende morgen weer vroeg uit de veren, want Romek moet al om 8:15 uur aanwezig zijn in de sporthal. Er zijn de vrijdag 2 pronkzittingen. ’s Morgens voor de onderbouw van de 3 scholen in ons stadje en ’s middags voor de bovenbouw. Siel mag dus ook in carnavalskleding naar school. ’s Middags mag iedereen kijken, dus ga ik met Siel naar de sporthal. ’s Avonds nog een laatste pronkzitting voor Taro. Op zaterdag na het zwemmen van Siel, snel wat eten en dan door naar de sporthal voor de receptie. En dan is het echt afgelopen als lid van de Raad van Elf voor zowel Romek als Taro. Beiden moeten hun kleding inleveren. Taro blijft nog wel reserve raadslid, dus de rood en witte stukken kunnen op zijn zwarte pak blijven, maar de cape, steek, strikje en ketting van de Raad van Elf moeten ingeleverd worden. Zal wel wennen worden, na 12 jaar Raadslid te zijn. Romek heeft zich al weer opgegeven voor een functie in het jeugd gevolg, dus we wachten maar weer af of hij het geluk heeft ergens bij te zitten. Meer daar over in januari!Bezoekje aan de tandarts:

Op maandag 15 november moeten Romek, Siel en ik op een ongelofelijke rottijd (kwart voor 3) naar de tandarts. De kids dus maar 3 kwartier eerder uit de klas gehaald, snel tanden poetsen en dan door naar de tandarts. Romek heeft veel last van bultjes op zijn tandvlees, dus ik vrees het ergste. Maar Romek zegt heel stoer dat hij zich niet zomaar laat trekken. Het zijn mijn tanden, dus daar beslis ik over. Maar mijn vrees wordt waarheid, er zal toch getrokken moeten worden en het kan meteen. Romek schrikt toch wel behoorlijk en met tranen in zijn ogen laat hij zich gewillig verdoven. Terwijl de verdoving in werkt, zijn Siel en ik aan de beurt. Daarna mag Romek weer in de stoel. Mama houdt zijn hand stevig vast en voor hij er erg in heeft zijn de 2 boosdoeners er al uit. Hij krijgt ze mee in een zakje zodat iedereen die wil ze kan aanschouwen. We gaan nog even langs de garage want ik heb voor we naar de tandarts gingen geconstateerd dat mijn pasgelegde winterband lek is. Na wat speurwerk, ontdekt onze garagehouder een spijker in de band. Een pleister erop en we kunnen weer toeren. In de tussentijd heeft Romek (met veel dramatiek) zijn nieuwverworven gaten in zijn mond aan opa en oma Weeber laten zien. Maar het gaat al snel weer beter met onze gewonde man. Beperkt zijn avondeten zich tot soep en vla, daarna gaan de koeken er weer grif in. Dus het leed is snel geschiet.Kinderfeestje Romek:

Op zaterdag 20 november vieren we dan eindelijk Romek’s kinderfeestje. Eerst met Siel naar zwemles, dan snel wat eten want dan staan de eerste gasten al op de stoep. Had  ik op de eerste uitnodiging gezet dat we beginnen om half 2, op de tweede uitnodiging heb ik  per abuis vermeldt dat het om 1 uur al begint. Dus laten we kids maar even lekker buitenspelen tot iedereen er is en dan beginnen we gewoon wat eerder met ons programma. Romek wilde graag zwemmen met zijn kinderfeestje, dus gepakt en gezakt gaan we naar Embricana in Duitsland. Lekker 3 uurtjes zwemmen en tussen door nog een frietje eten. Een erg relaxed kinderfeestje moet ik zeggen. Iedereen geniet, inclusief onze Siel. Hij kan er geen genoeg van krijgen. Na 3 uur zwemmen en heerlijk te hebben gegeten, gaan we ons afdrogen en weer aankleden. De kids krijgen nog een snoepzak en dan brengen we ze een voor een weer naar huis. Daarna de geleende auto van opa en oma Franck terugbrengen en het feestje zit er weer op. Siel is nu al aan het bedenken wat hij gaat doen met zijn kinderfeestje. Het liefst wil hij ook gaan zwemmen, maar met jochies die nog geen zwemdiploma hebben naar Embricana gaan, lijkt papa en mama geen strak plan. Dus moet hij maar wat anders bedenken. Wordt vervolgd in april!Sinterklaas bij Bruil:

Op zaterdag 27 november komt de Sint bij Bruil, waar Taro werkt. Als Siel gezwommen heeft gaan we snel in de auto op weg naar Harskamp. In de auto eten we onze broodjes op. Het wordt een leuke middag en de kids worden weer goed verwend. Romek krijgt een doos lego en Siel een supersnelle auto. Voldaan keren we weer huiswaarts. Bedankt Sint en Bruil!

Volgende maand weer meer nieuwtjes: Siel voor controle bij de kinderarts, Sinterklaas op school en bij opa en oma Franck, pupillenavond van voetbal, een dagje naar Diepenveen, Kerst en Oud & Nieuw en ongetwijfeld nog veel meer! Dus blijf onze site in de gaten houden. Tot volgende maand!Dagboek december 2010:Als eerste willen wij iedereen heel veel geluk, liefde & gezondheid toewensen voor 2011!Het is al bijna februari en ik heb nog niks geschreven. Ben ook zo ontzettend druk. Vanaf dat de school weer is begonnen, ben ik minimaal 2 middagen en 2 avonden aan het naaien voor de optocht (heb mijn eigen 4 pakken inmiddels al af en heb er ook nog 2 voor mijn schoonouders gemaakt, maar er zijn 2 dames in ons groepje van 4 dames die niet kunnen naaien, dus ben nog 7 pakken aan het naaien) en 2 avonden aan het knippen en naaien voor school waar we 250 meter vlaggen voor nodig hebben. Tussen de bedrijven door ook nog om de 2 weken naailes, dus mijn naaimachientje en lockmachientje maken overuren. Daarom heb ik geen avondjes over om mijn dagboek bij te werken. Vandaar met een klein beetje vertraging hier dan de nieuwtjes van december!Controle kinderarts:

Op woensdag 1 december moet Siel voor zijn jaarlijkse controle naar de kinderarts in Doetinchem. Liz is bij ons, dus die gaat gezellig mee. Ook Romek is thuis en gaat mee. We zijn netjes op tijd, maar het duurt nog ruim 3 kwartier voor we eindelijk aan de beurt zijn. Eerst vraagt ze Siel of hij zijn broer en zusje heeft meegenomen, maar dan herinnert ze zich dat ik Liz de vorige keer ook mee had en dat het een oppaskindje is. Daarna merkt ze zijn bril op. Oh, toch aan de bril. Ze wendt zich tot de stagiaire die ze bij zich heeft dat prematuren 9 van de 10 keer een bril krijgen vanwege hun vroeggeboorte. Ik vertel haar dat de oogarts nadrukkelijk heeft vermeldt dat hij mijn ogen heeft en dat hij geen bril heeft n.a.v. zijn vroeggeboorte. Maar zij blijft erbij dat het wel het geval is. Ik laat het maar zo. Siel is eerst nog wat terughoudend maar begint al snel te babbelen. Hij moet vertellen of hij vriendjes heeft en wie dat dan wel zijn. Dus Siel somt op: Bas (R.), Sander, Lucas, Bas (B.). Ook moet hij vertellen of hij het leuk vindt op school. Daarna moet Siel op de weegschaal. 17 kilo!!! Siel ligt eindelijk netjes in de groeicurve!!! Vervolgens wordt hij gemeten. 1 meter 10. Ook netjes in de groeicurve. Dan moet Siel over een lijntje lopen en op zijn tenen gaan staan. Zal ik ook nog even laten zien dat ik kan hinkelen? zegt Siel. Nou, is de reactie van de kinderarts, aan zijn spraak is ook niks mis. Dus Siel mag nog even laten zien dat hij kan hinkelen. Ik kan het ook achteruit hoor! En ook dat laat hij even zien. Als we weer zitten vraagt de kinderarts me, zullen we er maar een punt achter zetten. Hij doet het zo goed. Ik ben het daar volledig mee eens. Hij wordt volgend jaar toch weer gecheckt in Nijmegen met de follow up van 5 jaar en mocht daar wat uitkomen dan kunnen we altijd weer contact opnemen als dat nodig blijkt te zijn. Even later staan we weer buiten. Joepie… al weer een fase afgesloten!Sinterklaas:

Op vrijdag 3 december komt Sinterklaas op school. Namens de ouderraad mag ik samen met een andere moeder de Sint begeleiden deze morgen. Erg leuk om dit een keer van dichtbij mee te maken. Eerst wachten we in spanning af tot de Sint en zijn pieten arriveren. We hebben als ouderraad samen met het team van school een leuk verhaal bedacht. Sint is een pietje kwijt en die wordt iets later door TNT gebracht. Als Sint en piet weer herenigt zijn gaan we allemaal naar binnen. Daarna beginnen we bij de groepen 1 en 2 die samen in de gymzaal van de kleuters zitten. Ook Siel moet bij de Sint komen. Hierna volgt een kleine pauze voor het gezelschap. Daarna zijn de groepen 3 en 4 aan de beurt. En aan het eind van de morgen laten Sint en zijn pieten nog even hun gezicht zien aan de groepen 5, 6, 7 en 8. En dan is het tijd om afscheid te nemen. De morgen is voorbij gevlogen, maar ik vond het erg leuk om te doen.’s Avonds komt Sint nog bij Opa & Oma Franck. Cheyenne & Djaimon, Romek & Siel en Bjoyd worden goed verwend. Als alle cadeautjes zijn uitgepakt, kan het spelen beginnen. Het is al laat als we naar huis gaan. Bedankt Sinterklaas voor deze superdag! En tot volgend jaar!Siel heeft weer een kinderfeestje:

Op zaterdag 4 december heeft Siel weer een kinderfeestje. Dit keer van Sander. Ze gaan naar een binnenspeelparadijs in Zutphen. Als ik Siel heb weggebracht ga ik met Romek naar voetbalvereniging MVR om voetbalplaatjes te ruilen. Vanwege het 90 jarig bestaan van de vereniging is er een fotoboek gemaakt waar alle spelers van dit seizoen in staan. Na dik 2 uur ruilen heb ik het wel gehad. Romek moet eerst weer zien dat hij dubbele krijgt want hij heeft op 1 plaatje na, al zijn dubbele geruild. Het is al half 7 als Siel thuisgebracht wordt van het kinderfeestje. Hij heeft het erg naar zijn zin gehad.Pupillenavond:

Op vrijdagavond 10 december is de generale repetitie van de pupillenavond. Ons liedje wordt goed ontvangen. De dag erna, zaterdag 11 december, is het dan zo ver. Siel mag voor het eerst ook mee. Romek’s team moet als 2e optreden en het gaat supergoed. De rest van de avond is het genieten en kijken naar de andere teams. Aan het eind nog een grote verloting. Wij gaan met een mooie clown en doeltjes voor de kids naar huis. Het is rond een uur of 10 als de avond is afgelopen en Siel heeft het dan ook helemaal gehad. Maar hij heeft wel genoten!Naar Diepenveen:

Op zondag 12 december gaan we naar Diepenveen naar onze nieuwe vakantievrienden die we in Oostenrijk hebben leren kennen. Het is heel leuk om elkaar weer te zien en live te spreken. We hyven wel veel over en weer maar nu kunnen we echt weer even bijkletsen. Ook de kids vermaken zich prima en zijn blij hun vriendje en vriendinnetje weer terug te zien. ’s Middags komen de ouders van Wendy ook nog even op de koffie. Zij stonden en staan het komend jaar ook weer naast ons op de camping. Er worden al druk plannen en afspraken gemaakt voor de komende vakantie. Wij zullen eerst een aantal dagen met opa & oma op de camping staan en dan komen Marcel & Wendy met de kids en als wij weggaan, blijven zij nog een paar dagen. Maar we hebben het zo kunnen schuiven dat we in ieder geval 10 dagen samen hebben! Het is al laat als we huiswaarts keren. Bedankt familie Jolink voor deze gezellige dag en tot snel!Kerst op school:

Op woensdag 15 december is de kerstmusical. Groep 6 is het koor, dus Romek mag net als vorig jaar zingen. En ook deze keer ga ik met mijn schoonmoeder naar de musical kijken. Overdag is de musical al 2 keer opgevoerd voor de onder- en bovenbouw. En ’s avonds is het voor de ouders van de kinderen die meedoen. Dit keer ben ik niet vergeten om het fototoestel mee te nemen. Het is weer erg leuk en ontroerend om te zien.De volgende dag gaan we vanaf ’s middags op school aan de gang voor het kerstbuffet. We eten eerst met ons allen (kids en ouders) op school en daarna worden de kinderen opgevangen door iemand van de tussenschoolse opvang zodat wij flink aan de slag kunnen. Tussendoor gaan we even naar huis om om te kleden. Vanaf half 5 zijn we weer op school. Het kerstbuffet begint om 5 uur. Buiten staat een kerstmarkt met spulletjes die de kinderen gemaakt hebben klaar en is er warme choco, gluhwein, broodjes hamburger en erwtensoep. De kerstman loopt rond en er zijn midwinterhoornblazers. Binnen genieten de kids van al het lekkers en wordt het een super gezellige avond. Na het buffet gaan we alles snel opruimen en daarna nog even naborrelen met het team. Het was weer geslaagd!Verzoendag:

Op zaterdag 18 december is er vanaf 17:00 uur verzoendag van de carnaval. Normaal is dit alleen voor de mannen, maar vanwege de nieuwe hal en dat de mannen daar wekenlang zo druk mee zijn geweest en wij, de vrouwen, hen dan moesten missen, mogen de vrouwen dit jaar ook mee verzoenen! Het is prima geregeld, met een heerlijk buffet erbij. Het wordt een gezellige avond! Volgend jaar willen wij als vrouwen wel weer mee!Bobby geopereerd:

In de vakantie op dinsdag 21 december wordt onze Bobby geopereerd. We laten haar steriliseren en meteen de bult (talgklier) op de rug weghalen. Ik breng de kids even naar mijn ouders en rijd dan met Bobby door naar Velp. Ik moet er tussen 8 en half 9 zijn. De arts staat ons al op te wachten en Bobby wordt gewogen en onderzocht. Dan krijgt ze haar slaapmiddel. Ik mag met haar in de wachtkamer gaan zitten tot ze ingedommeld is. Rond 10 over half 9 neemt de arts haar mee naar de operatiekamer. Tussen 11 en 12 mag ik bellen hoe het gaat. Ik rijd snel terug naar ’s-Heerenberg. Even theeleuten bij mijn ouders en dan met de kids naar huis. Iets over 11 bel ik naar Velp. De operatie is goed gelukt en Bobby is al aardig wakker. We mogen haar om 13:00 uur ophalen. Dus op tijd wat eten en om half 1 weer terug naar Velp. We krijgen een hele brief mee en pijnstillers voor 4 dagen en antibiotica voor een week.

Bobby komt ons tegemoet wandelen en we nemen haar snel mee naar huis. Ze is nog wat suf en mag pas ’s avonds weer wat eten. We hebben het advies gekregen om haar een t-shirtje aan te doen zodat ze niet aan de wonden kan komen, dus mag Bobby een shirtje van Siel aan. Inmiddels zijn we al een week of 4 verder en zijn de wonden mooi geheeld. De haartjes op haar rug beginnen al weer te groeien. De meesten denken dat ze een pleister op haar rug heeft. Ze scheren ook zo abnormaal veel haren weg. Bobby heeft er gelukkig niet veel last van gehad. Ja, ze was wat suf en ze zal ongetwijfeld last van de wonden hebben gehad, maar daar heeft ze niets van laten merken. Ze heeft geen krimp gegeven. En nu hoeft ze voortaan geen broek meer aan! En dat was waar we het voor gedaan hebben.Kerst:

Op kerstavond zijn er cadeautjes onder onze boom. Bobby heeft ’s middags al in de gaten welk pakje voor haar is en schuift die met haar neus al richting mand. Maar ook Bobby moet net als de kids wachten tot ’s avonds. Het wordt een gezellige avond en de kids zijn blij met hun cadeautjes. De volgende morgen worden we rond een uur of 11 verwacht bij “de Lengel” in Lengel waar mijn ouders ons hebben uitgenodigd voor een brunch. Aansluitend gaan we naar mijn ouders waar er weer cadeautjes wachten onder de kerstboom. (Iedereen bedankt voor de mooie cadeautjes!) Als we ’s avonds naar huis gaan krijgt Taro buikgriep. Dus bouw ik Siel’s lego truck maar op. Kan jij dat wel, mama? Natuurlijk wel, ik mag dan wel een blonde muts zijn maar een lego truck in elkaar bouwen lukt mij ook wel! Als Siel uiteindelijk in bed ligt, ga ik met Romek Home Alone 1 kijken. Anders zit ik ook maar alleen op de bank. Tweede kerstdag gaan we even bij Opa Jan & Oma Lijs Meuleman op de koffie. De kids krijgen allebei een mooie trui van hen voor kerst. De koffie valt Taro niet echt lekker, dus we gaan weer huiswaarts. Het kerstdiner stellen we maar uit tot morgen. Taro heeft nog geen zin dus we snoepen maar wat. ’s Middags ga ik met Romek naar de schouwburg naar Anubis. Echt een super voorstelling. Half ’s-Heerenberg komen we er tegen. Romek zoekt zich nog een poster uit en een ketting en dan gaan we snel huiswaarts. Het is al over zessen als we thuis zijn. Snel wat tosties maken. Taro voelde zich vanmiddag nog niet lekker en is niet met Siel bij zijn ouders geweest. En nu het al 7 uur is geweest, is het met Siel ook geen succes om nog te gaan. We bellen even en gaan maandagmorgen langs. ’s Avonds kijk ik met Romek naar deel 2 van Home Alone. Hij giert het uit van het lachen. Maandagsmiddags doen we ons kerstdiner en gaan lekker gourmetten met de kids. En ’s avonds gaan we kaarten bij de buren. Dat was de bedoeling op 2e kerstdag, maar vanwege Taro hebben we dat ook maar verschoven naar vanavond. Gelukkig gaat het weer beter met Taro. Op hyves ontdek ik dat er heel veel mensen ziek waren met kerst. Er zal wel iets in de lucht hebben gehangen.Oliebollen bakken:

Op donderdag 30 december gaan we weer oliebollen bakken bij mijn ouders thuis. Het is altijd een hele klus maar aan het eind van de dag zijn we trots op het heerlijke resultaat. En het is nog gezellig ook, dus volgend jaar weer!Oud en Nieuw:

We hebben dit jaar besloten om i.p.v. siervuurwerk een doos technisch lego te kopen voor ons gezin. Daar hebben we langer wat aan en de kids zijn er helemaal verzot op. Romek krijgt wel wat knalvuurwerk, dus hij komt de dag wel door. ’s Avonds maken we het gezellig in huis en doen spelletjes met de kids. Om half 10 is Siel helemaal op en wil naar bed. Wij gaan tot 12 uur nog wat tv kijken. Eindelijk is het dan zover… Gelukkig Nieuwjaar! We kijken buiten naar het vuurwerk dat afgestoken wordt, wensen de buren de beste wensen en gaan dan lekker naar bed.Weer een nieuw jaar voor ons. Ben benieuwd wat ons allemaal te wachten staat! Een tipje van de sluier kunnen we al oplichten: ROMEK IS HOFNAR BIJ DE JEUGDPRINS!!! Afgelopen weekend is de grote prins en de jeugdprins bekend gemaakt en mocht iedereen eindelijk weten dat Romek weer een jaartje meedraait in het carnavalsgebeuren. En hij heeft er heel veel zin in.Volgende maand weer meer nieuwtjes: carnaval, carnaval en nog eens carnaval en ongetwijfeld nog veel meer! Dus blijf onze site in de gaten houden. Tot volgende maand!

 

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu