2012 - De Franckjes

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

2012

Verslagen > dagboek

januari en februari 2012:Als ik dit verslagje schrijf zitten we al weer halverwege maart. Dit keer een verslag van 2 maanden tegelijk want we hebben problemen met onze site. Iets of iemand blokkeert onze site continue zodat we er zelf ook niet meer op kunnen. Ook de druktes rondom de carnaval zorgden ervoor dat ik geen tijd heb vrij kunnen maken om een verslagje te schrijven. Vandaar nu een keer een dubbel verslag.De eerste week van januari hadden Taro, Romek en Siel nog lekker vrij. Op maandag 2 januari zijn we wezen shoppen bij de IKEA voor een boekenkast voor Romek waar hij al zijn technisch lego in kan opbergen. Alles stond in bakken en kratten. Niet echt uitnodigend om er dan lekker mee te spelen. En het was ook erg rommelig. Nu dus een mooie boekenkast waar naast het technisch lego ook zijn verzameling dvd’s en cd’s in kunnen. Ziet er allemaal weer strak uit. Naast een bezoekje aan de IKEA, hebben we ook onze nachtkastjes besteld voor bij het nieuwe bed. Verwachte datum, half februari.Op dinsdag 3 januari heb ik een afspraak bij de tandarts om mijn verstandskies te laten verwijderen. Zie er best wel tegenop maar de eerste verstandskies (heel wat jaartjes terug) ging ook prima, dus zal het deze keer ook wel goed gaan. De kies is er in ieder geval binnen no time uit. ’s Avonds even rekening houden met eten, maar de volgende dag gaat het al weer super. Nog 2 verstandskiezen te gaan (hahaha).Siel heeft deze eerste week van het jaar maar liefst 2 kinderfeestjes. Op dinsdag 3 januari van Cas en op vrijdag 6 januari van Sander. En ik ga op vrijdag 6 januari met Romek naar Nijmegen voor de musical Anubis. Erg leuk! Niet alleen Romek geniet, mama ook!Vanaf maandag 9 januari begint het normale leven meteen weer super druk. Een hele boel kids over de vloer, werken, vergaderingen, verjaardagen. Genoeg te doen en geen tijd om ons te vervelen.Nieuwe bed:

Op dinsdag 10 januari belt de meubelzaak om te vertellen dat ons bed er is. Ze willen op donderdag 12 januari komen om hem te brengen. Help, heb ons bed nog niet 100% verkocht, we moeten nog verven (laat staan dat we überhaupt al verf hebben), heb donderdag een heleboel kids. Dat gaat hem niet worden. We spreken af dat het bed een week later komt op donderdag 19 januari. Even flink onderhandelen met de bieder op marktplaats en ons bed is verkocht. Verf uitzoeken en kopen. Op zaterdag 14 januari wordt ons oude bed opgehaald en kunnen we beginnen met verven. Taro de bovenkant en ik de onderkant. Na 2 laagjes is het klusje bijna geklaard. Er moet nog een grijze band op en die doet Taro op zondag als ik met de jongens ga zwemmen. Een paar nachtjes op de grond kamperen (want de matrassen hebben we niet verkocht, die komen op de bedden van de jongens) en dan komt eindelijk ons nieuwe bed. Een paar klapstoeltjes fungeren voorlopig als nachtkastjes, want die komen over een paar weekjes maar het resultaat tot nu toe is geweldig. En het slaapt super! Welterusten allemaal!Op vrijdag 10 februari arriveren uiteindelijk ook onze nachtkastjes. Het eindresultaat is fantastisch! Het duurt even maar dan heb je ook wat (hahaha). We zijn er heel erg blij mee!Oefenen op school:

Vanaf woensdag 18 januari ga ik oefenen met “mijn” dansmarietjes voor de carnaval op school. Drie van de onderbouw en drie van de bovenbouw. De eerste 2 weken 1 keer en daarna 3 weken 2 keer. Erg leuk om te doen. En dat vind ik niet alleen, de meiden kijken er ook steeds naar uit!Kijken naar scholen:

Op zaterdag 21 januari gaat Taro met Romek kijken op het Wesenthorst in Ulft en de week erop, op zaterdag 28 januari ga ik met Romek naar het Rietveld in Doetinchem. Romek heeft het steeds alleen maar over het Rietveld gehad en opeens komt hij met het Wesenthorst op de proppe. Dus eerst maar eens rondneuzen op beide scholen. Volgend jaar gaan we alle scholen in de regio met een bezoekje vereren en waar Romek dan het juiste gevoel bij heeft, die gaat het uiteindelijk worden.Wasmachine en tv kaduk:

Na onze aankopen van een nieuwe bank, een nieuw bed en nachtkastjes met diverse accessoires is het onze bedoeling om nu te gaan sparen voor een andere auto en voor een nieuwe badkamer. Helaas denkt onze wasmachine daar anders over. Op zaterdag 28 januari besluit deze om de geest te geven. De monteur kan pas maandag aan het eind van de middag komen. We hebben al zoveel problemen met deze wasmachine gehad dat ik zo in staat ben om naar de Makro te rijden en een nieuwe te kopen. Dat wordt uiteindelijk de Expert in ons stadje. Daar komt onze oude ook vandaan. We zeggen de afspraak van de monteur af en bestellen een nieuwe. Die komt maandag 30 januari ’s avonds rond een uur of 9!En onze tv vindt het ook nodig om kuren te krijgen. Eind vorig jaar hadden we al eens een oranje beeld. Er zou toen een monteur komen met een onderdeel (want aan de telefoon wisten ze al wat er zou mankeren!!!) maar omdat de tv het de volgende dag weer deed werd de monteur weer afbesteld. Maar vanaf februari vond de tv het nodig om weer een oranje beeld te produceren. Dit gebeurde met regelmaat. Steeds bellen naar de Philips (want de tv is nog geen jaar oud). Uiteindelijk wordt de tv op donderdag 16 februari opgehaald. We krijgen een mega tv te leen. Beter dan naar een klein prutsbeeldje kijken, maar veels te mega voor ons huisje. Maar goed, je hebt wat. Drie weken later komt ons eigen tvtje weer terug. Was wel degelijk wat aan de hand, want van binnen is er behoorlijk wat vernieuwing in gekomen. Maar dat valt gelukkig allemaal onder de garantie! Nu maar hopen dat onze apparatuur zich gedeisd houdt.Voetbal:

Vanaf maandag 9 januari start het nieuwe voetbalseizoen met de trainingen. En op zaterdag 28 januari is de eerste wedstrijd. De 2 weken erna worden alle trainingen en wedstrijden afgelast ivm het weer. Vanaf vrijdag 3 februari zelfs sneeuw! Inmiddels alles weer hervat en alle wedstrijden tot nu toe gewonnen!Carnaval:

Op zaterdag 4 februari ’s middags een jeugdpronkzitting XS en ’s avonds een pronkzitting XXL. Een hele andere opzet maar wel erg leuk.

Op zaterdag 11 februari de school van binnen en buiten carnaval proof maken. Ook weer erg leuk!

Vanaf vrijdag 17 februari volop carnaval in huize Franck. De hele dag op school vanwege de schoolcarnaval. ’s Avonds nog even naar de stad. Zaterdag 18 februari de hele dag in de straat opbouwen en carnavallen. Taro gaat ’s avonds met de buurt de kroegen in. Zondag loopt Taro met de optocht mee als optochtbegeleiding. Ik kijk met de kids de optocht. ’s Avonds samen met Taro feesten. Maandag 19 februari lopen Taro en Romek mee als optochtbegeleiding en ga ik met Siel bij mijn ouders de optocht kijken. ’s Avonds weer met Taro de kroegen onveilig maken. Dinsdag 20 februari met ons 4-tjes carnavallen, naar het kindercarnaval en aansluitend de rommeloptocht en het popverbranden. Als afsluiting lekker met ons gezinnetje uit eten. ’s Avonds komt neef Corné oppassen en kunnen Taro en ik nog een laatste avondje feesten. Om 00:00 uur het popverbranden en dan is het afgelopen. Kunnen we er weer een jaartje tegen aan. Woensdag 21 februari de straat weer afbreken, carnavalskleding wassen en opbergen en zaterdag 25 februari nog even de school ontdoen van alle carnavalsversiering en het is echt afgelopen!Siel kinderarts:

Op woensdag 15 februari moet Siel rond half 3 voor controle naar de kinderarts. Een paar weken ervoor heb ik gebeld naar de kinderarts dat ik de ontlasting van Siel graag nog een keer gecheckt wil hebben want ik ben er nog niet zeker van dat het parasietje uit zijn darmen is verdwenen. De kinderarts vindt dit initiatief van mij erg goed. Ja, hoe kun je anders met zekerheid zeggen of het euvel weg is of niet. Ben misschien wel blond, maar zo blond nu ook weer niet (hahaha). De uitslagen wijzen uit dat het parasietje helemaal weg is. Sinds 1 ½ week is Siel’s ontlasting ook redelijk normaal. Niet constant dun meer. Eindelijk verbetering te merken. We hoeven niet meer terug te komen bij de kinderarts tenzij er weer wat is. Dan trekken we gewoon weer aan de bel!Siel ziek:

Vanaf zaterdag 25 februari is het zwembad 3 weken dicht vanwege een nieuwe vloer die er in komt. Dat komt heel goed uit want op zaterdag 25 februari (als we bezig zijn de school te ontdoen van de carnavalsversiering) begint Siel ziek te worden. Hij klaagt over hoofdpijn en buikpijn. Wil niet veel eten en drinken. ’s Avonds een paar keer spugen maar zijn maag is zo leeg dat er amper wat komt. De hele zondag met 39 graden koorts op de bank. Dus op maandag 27 februari maar een dagje thuis gehouden van school. Ik begin ’s avonds met kriebelhoest. Siel dinsdags weer naar school. Ik vanaf donderdag 1 maart flinke griep en Siel doet weer lekker mee. ’s Middags weer thuis gehouden van school en samen op de bank. Inmiddels allebei weer aan de beterende hand.Tussen de bedrijven door ook nog een logeetje gehad. Siel’s vriendje moest opgenomen worden in Utrecht en wij hebben een aantal keren overdag en een nachtje zijn zusje opgevangen. Is van dezelfde leeftijd als Romek. Het is dat Romek een groep heeft overgeslagen anders hadden we bij elkaar in de klas gezeten. En het klikt heel goed tussen die twee. Al met al dus 2 hele drukke eerste maanden van 2012! En nog genoeg drukke maanden voor de boeg!

Volgende maand weer meer nieuwtjes: Bobby 5 jaar, hondjes kijken in Diepenveen, etentje tante Ineke & tante Agnes en ongetwijfeld nog veel meer! Dus blijf onze site in de gaten houden. Tot volgende maand!
maart 2012:Taro heeft onze pc’s grondig gecheckt en inmiddels wordt onze site al een tijdje niet meer geblokkeerd. Iedereen kon er wel op lezen alleen konden we er zelf niet op om verslagen en foto’s te updaten. Inmiddels is het al weer half april. Mijn dagen zijn zo vol gepland dat ik nauwelijks tijd heb om weer een verslagje te schrijven. Maar hier dan dus het verslag over maart.Siel en mama ziek:

We beginnen maart met de verjaardag van onze hond Bobby op donderdag 1 maart. Helaas zijn we niet in de feeststemming want Siel en ik (zei de gek) zijn ziek. Siel was weer aan de beterende hand, maar vanaf donderdag weer op kop van de buikpijn. En ik heb de griep onder de leden. Dus lekker een middagje op de bank samen en een paar avondjes vroeg naar bed. Heb mazzel dat ik net deze avondjes niet hoef te werken. Maar uiteraard wordt  Bobby wel verwend met een paar cadeautjes en lekkere botjes!Middagje Diepenveen:

Op zondag 4 maart gaan we een middagje naar onze vakantievrienden in Diepenveen, de familie Jolink. Hun hond Misty heeft net voor de carnaval 2 pups gekregen en we willen de gezinsuitbreiding even komen bewonderen. Zo schattig, van die ieniemienie hondjes. Lekker tutten met de hondjes en gezellig bijkletsen met onze vrienden. Na het eten gaan we richting huiswaarts. Tot snel lieve familie!Naar de film:

Op dinsdag 6 maart staken de leerkrachten op onze school. Heerlijk zo’n extra dagje vrij. Geen andere kids over de vloer dus lekker wat leuks doen met mijn ventjes. Heb met een vriendin afgesproken om met onze kids naar de film te gaan. Een aantal bioscopen hebben een speciale actie vanwege de staking waarbij iedereen voor 5 euro naar de film mag. Dus wij met ons 6-en naar Arnhem naar de film van de Muppets. Erg leuke film en de kids vermaken zich opperbest. En de mama’s ook!Techniekdag:

Op donderdag 8 maart heeft Romek weer techniek in Ulft. Taro mag een keer mee. Om 8:00 uur gaat het op de fiets naar Ulft. Dit keer wordt er een vogelhuisje gemaakt en het resultaat mag er wezen. Taro vermaakt zich prima, die houdt wel van knutselen met hout. Ik ga in de tussentijd bij een vriendin op de koffie (krijg ik bijna nooit tijd voor dus maak nu even van de gelegenheid gebruik). Tussen 11 en 3 wordt onze tv teruggebracht. We hadden op onze tv van nog geen jaar oud steeds oranje beeld en een paar weken terug is hij opgehaald en gerepareerd. In de tussentijd hadden we een mega tv te leen. Leuk, maar voor ons huiskamertje niet echt geschikt. Maar beter naar een mega tv dan een klein prutsschermpje kijken dus waar hebben we het over. Gelukkig vandaag ons eigen tvtje terug. Er is flink aan gesleuteld dus hopelijk geen oranje beeld meer. Als de kids thuis zijn van school even naar de jarige tantes in Ulft. Ze geven zondag 11 maart wel een etentje vanwege hun 65-jarige verjaardag maar toch even gezellig aanwippen en een taartje mee eten!Oogarts:

Op vrijdag 9 maart hebben Romek & Siel om 8:00 uur een afspraak bij de orthoptie. Ze hoeven deze reis niet gedruppeld dus dat scheelt alweer. Bij allebei zijn de ogen nog prima. Siel moet over een half jaar terugkomen voor controle en Romek over een jaar. Dat zal voor Romek dan de laatste keer zijn bij de orthoptie. Dan zal hij wel overgaan naar de gewone oogarts.Blokjesland:

Op zaterdag 10 maart gaan we met de jongens naar Ede naar blokjesland. Zij kopen en verkopen gebruikt lego. Je kunt naar eigen keus lego uitzoeken en het wordt naar gewicht afgerekend. Na 1 ½ uur heb ik het wel gezien, maar mijn 3 mannen eigenlijk nog niet. Echt een aanrader om een keer naar toe te gaan. Terug thuis wordt er weer druk gebouwd met de nieuwe aanwinsten!Zwemles:

Siel haalt op zaterdag 24 maart zijn 5e sticker en 6e bandje op zwemles. Alweer een stapje dichter bij Diploma A! Zo trots op ons ventje, want ondanks zijn vertraagde motoriek hobbelt hij mooi met de kindjes uit zijn groep mee!Ook deze maand: Taro’s neef Sandy overlijdt op 44 jarige leeftijd aan kanker, Taro heeft cursus BHV, Romek gaat eens een kijkje nemen bij kickboxen, schoonvader wordt geopereerd aan zijn prostaat en moet van vrijdag tot dinsdag in het ziekenhuis blijven, schoonmoeder in die tijd ook jarig dus een lekkere appeltaart bakken voor haar. De nodige vergaderingen van de oudercommissie en het regelen van het paasontbijt en het verkeersexamen van groep 7. Vriendjes die komen spelen of Romek & Siel die bij vriendjes gaan spelen. Romek krijgt buikgriep op dinsdag 27 maart. Daardoor mist hij ook de afsluiting van het project werelddans. Ik ga er met Siel heen. Erg leuk. Groot feest op het schoolplein vanaf half 5 met de klankenkaravaan. Aansluitend kijken in de lokalen wat de kids rondom dit project hebben gemaakt.BBQen:

Op zondag 25 maart hebben we voor het eerst dit jaar gebarbequed!. Gezellig samen met schoonmoeder (schoonvader baalde want hij lag in het ziekenhuis), schoonzusje en nichtje en neefje. Heerlijk genietend van het zonnetje en het lekkere eten. Heerlijk en vooral erg gezellig. Voor Romek eindigde die dag wat minder, want hij liet zijn half jaar (!) oude i-pod touch op de stenen vallen (wie doet er nu ook tijdens het voetballen zo’n ding in zijn broekzak. Hij laat nog een pakje zakdoekjes uit zijn broekzak vallen!). De laatste zaterdag van deze maand (31e) verbrengen Taro en Romek dan ook heel wat uurtjes in Apeldoorn om de gehavende i-pod weer te laten repareren. Hopelijk heeft Romek er van geleerd want het heeft hem heel wat geld gekost

Volgende maand weer meer nieuwtjes: Verjaardagen Taro & Siel, Siel’s kinderfeestje, nieuwe auto gekocht, met de kids naar Amphion, Atletiekdag Romek en… EURODISNEY en ongetwijfeld nog veel meer! Dus blijf onze site in de gaten houden. Tot volgende maand!april 2012:Inmiddels al weer half mei. De dagen vliegen voorbij. Ben de vorige keer bij het stukje over dat Siel en ik ziek waren helemaal vergeten te vertellen dat Siel nog flauw is gevallen. We stonden vrijdag ’s morgens op de badkamer en hij klapt zo tegen de grond. Kon hem nog net opvangen anders was hij met zijn koppie op de badrand terecht gekomen. Gelukkig was hij snel weer bij en is het daarna niet meer gebeurd.

In april is weer genoeg gebeurd, Taro 40, Siel 6, sterfdag van Vigo, Eurodisney. Kortom, genoeg stof om over te schrijven en vertellen.Taro 40 jaar & Siel 6 jaar:

Op woensdag 4 april word Taro 40 jaar. De avond ervoor toen ik rond een uur of 12 thuis kwam van mijn werk, eerst de kamer helemaal versierd! ’s Morgens al vroeg uit de veren omdat het paasontbijt op school op het programma stond. Vanaf half 8 in alle klassen ontbijt klaarzetten, om half 9 met de paashaas de klassen rond chocolade paashaasjes uitdelen en daarna met de paashaas het bos in om voor de 3 kleuterklassen paaseieren te verstoppen. Het is een druilerige en koude dag en we zij dan ook blij dat we naar huis kunnen. Snel de hapjes klaargemaakt, Taro had een halve dag vrij genomen, dus vanaf een uur of 2 kan het feesten beginnen. Nadat alle visite is vertrokken, alle versiering van 40 eraf en nieuwe versiering van 6 er op, want…

Op donderdag 5 april word Siel 6 jaar. Romek & Siel hebben een studiedag dus dat komt goed uit. Helaas heb ik die niet. Al vroeg staan er 3 kids op de stoep. Ja, dat gaat zelfs op een dag als deze gewoon door. Weer vanaf een uur of 2 partytime. ’s Morgens nog even een nieuwe kwarktaart bij gemaakt (want dat vind Siel zo lekker), nieuwe hapjes en we gaan gewoon door met feesten. Siel wilde geld voor een i-pod nano. Wij hadden die alvast voor hem geregeld, kompleet met zijn naam ingegraffeerd! Aan het eind van de dag zijn we allemaal moe maar voldaan. Ik vond 40 en 6 toch wel mijlpalen vandaar dat we de verjaardagen apart hebben gevierd, maar waarschijnlijk volgend jaar weer gewoon samen (haha).Kinderfeestje Siel:

Op zaterdag 7 april mag Siel ’s morgens eerst op zwemles trakteren. Daarna supersnel naar huis want een half uur later begint Siel’s kinderfeestje. ’s Morgens de auto van mijn ouders al opgehaald want Siel wilde weer naar de Binnenpret in Lievelde. Kadootjes uitgepakt, kids ingeladen, Romek mocht weer een vriendje meenemen en hup naar Lievelde. Siel’s vriendje Sander (met de anafylaxis) is niet zo lekker in orde, vandaar dat zijn moeder en zusje ons vergezellen. Mocht Sander het dan niet volhouden, dan kan hij lekker naar huis. Maar gelukkig houdt hij het prima vol. En wij vermaken ons prima met zijn moeder. Voor we het weten is de middag voorbij en keren we huiswaarts. Op Siel’s vraag aan zijn vriendjes wie er volgend jaar met zijn verjaardag weer mee wil naar de Binnenpret, roepen ze allemaal volmondig IK!Naar de familie Zoethout:

Op zondag 9 april (2e paasdag) gaan we naar Stroe naar de familie Zoethout. Hun zoontje Aschwinn was de buurman van Siel toen ze op de NICU lagen en Aschwinn is op 4 april 6 geworden. Vandaag gaan we hun bezoeken. Het wordt een supergezellige dag ondanks dat de regen met bakken uit de lucht komt vallen. Aan het eind van de dag mogen we hun oude trampoline meenemen. Als tegenprestatie gaat Taro er binnenkort een dagje helpen in hun onderkelderde garage.Siel trakteren op school:

Op dinsdag 10 april mag Siel nog trakteren op school. We hebben voor de appelflapjes gekozen die Siel’s vriendje Sander ook mag hebben. Een redelijk gezonde traktatie zo dacht ik zelf. Maar ja, de meeste kids gaan toch liever voor chips of snoep. Ach, hebben we thuis ook nog wat te snoepen!Boekbespreking Romek:

Op donderdag 12 april heeft Romek zijn boekbespreking. Ondanks de zenuwen brengt hij het er heel goed vanaf. Eindresultaat: een ZEER GOED !!! Super trots op onze grote vent!!!Feestje oom en tante en… ff een nieuwe auto gekocht:

Op zaterdag 14 april hebben we een feestje van mijn oom en tante uit Wehl. De kids wilden niet mee, dus mijn schoonouders komen oppassen. We zijn al een tijdje op zoek naar een andere auto en als Siel op zwemles is, belt Taro om te vertellen dat er een auto waar wij interesse in hadden al vrijblijvend voor ons is opgehaald. Snel na Siel’s zwemles wat eten en hup naar de garage voor een proefritje. De auto (Opel Zafira) ziet er geweldig uit en rijdt fantastisch. We besluiten om er voor te gaan. Een week later, op vrijdag 20 april kan ik onze nieuwe aanwinst ophalen! Hier kunnen we weer heel wat veilige kilometers mee rijden!

Met iets vertraging arriveren we op het feestje. Gezellig om oude bekende weer te spreken en het eten is super.Schriftelijk Examen Verkeer:

Romek heeft op donderdag 19 april het schriftelijk examen verkeer. Eindresultaat: Geslaagd! Op naar het praktijk examen op dinsdag 15 mei! Onze school moet het dit jaar organiseren en ik zit in de organisatie. Een paar keer met Romek de route fietsen en hem de aandachtspunten even in zijn oor fluisteren!6e Sterfdag van Vigo:

Op zaterdag 21 april is al weer de 6e sterfdag van Vigo. Het blijft een rare dag. Zouden we eerst naar een terugkomdag in Nijmegen, een paar dagen terug hebben we gehoord dat deze is afgeblazen omdat een verpleegkundige van de afdeling NICU plots is overleden. Begrijpelijk, maar toch jammer. Had zo mooi op deze dag gepast. Maar goed, na Siel’s zwemles gaan we nog even naar Doetinchem shoppen en daarna komt mijn schoonzusje nog even op de koffie. Gelukkig zijn er een heleboel mensen die ons op deze dag een hart onder de riem steken, wij zijn blij dat Vigo bij zo velen nog “leeft”!2006 - 21 april - 2012
Lieve Vigo,
Je bent er geweest en zal altijd wel ergens zijn. Al zal de pijn minder worden en zwijgen anderen over jou. Ik zal je altijd meedragen waarheen ik ook ga. Ik zal je bestaan nooit ontkennen. Maar het kost moeite eraan te wennen, dat je er nooit echt zult zijn.

xxx mamaAmphion:

Op zondag 22 april met Romek & Siel  naar de voorstelling Het Goochelgeheim in Amphion. Een korte voorstelling maar erg leuk. We genieten alle 3! Dit was onze laatste voorstelling van dit seizoen. Hoop dat er in het nieuwe seizoen weer van die leuke voorstellingen zijn!Familieweekend Parijs:

Op vrijdag 27 april is het dan eindelijk zo ver. We gaan met mijn ouders, zus en haar gezin naar Parijs en 2 dagen Eurodisney. ’s Morgens om een uur of 8 zijn we in Didam bij Juffrouw Tok, onze opstapplek. Uiteindelijk vertrekken we rond een uur of 9 richting Parijs. Onderweg wordt er nog een keer gestopt en rond een uur of 6 zijn we aan de voet van de Montmartre met zijn Sacré Coeur. Eerst even eten met zijn allen en toen naar boven om de kerk te bezichtigen. Taro en Romek allebei een shirt van de Tour de France gekocht. Rond een uur of 8 weer verzamelen bij de bus en op naar het hotel even buiten Parijs. Daar arriveren we rond half 10. Kamer opzoeken, een en ander uitpakken en lekker naar bed. De volgende morgen rond een uur of 8 aan het ontbijt. Vertrek naar Eurodisney rond kwart voor 9. Dat alles met de franse slag gaat bewees wel weer toen de chauffeur dik een half uur voor een gesloten loketje moest wachten op kaartjes die nog niet eens uitgeprint waren! Maar uiteindelijk toch Eurodisney binnen! Had het even moeilijk. Wat had ik hier graag met mijn DRIE knulletjes rondgesjouwt….

Die entourage, je waant je gewoon in een andere wereld. In een woord prachtig. En dat was ook onze 1e dag in Eurodisney. PRACHTIG. Genoten van alles en iedereen. Die blije gezichtjes van de kids en van opa & oma! Rond een uur of 6 waren we weer bij de bus. Eerst de mensen terug naar het hotel brengen die niet mee wilden doen met het avondprogramma. Daarna terug naar Parijs. Eerst een boottocht op de Seine. Koud, maar erg mooi om te zien. Een uurtje later terug in de bus voor een toer door Parijs. Siel vond de mevrouw die vertelde over Parijs zoooo saai, dat hij al snel in slaap viel. Vanaf de boot hadden we om 21:00 uur de Eiffeltoren al zien knipperen, om 22:00 uur stonden we er met de bus onder. Ik ben in de bus gebleven bij een slapende Siel, maar de rest ging lekker even naar buiten. Taro heeft het gefilmd met zijn telefoon (zie filmjes op onze site). Vanaf 21:00 uur gaat de toren elk uur 5 minuten knipperen. Heel mooi om te zien. Rond 23:00 uur weer in het hotel. Lekker slapen. De volgende morgen ging onze wekker niet af en hadden we ons 20 minuten verslapen. Snel onder de douche, kleren aan, ontbijten en om half 10 weer met de bus naar Eurodisney voor dag 2. Eerst naar de studio’s en rond een uur of 5 naar het grote park. Kleine en grote parade gezien. Echt PRACHTIG. Om 21:00 uur weer met de bus terug naar het hotel. Koffers vast inpakken, lekker slapen. Volgende dag, de laatste al weer, om 7:00 uur aan het ontbijt, vertrek om 8:00 uur richting Parijs. Van 9:00 – 11:00 uur rond de Eiffeltoren rondgelopen. Was te druk om er in te gaan. Typisch Frans, er zijn 4 poten, maar alleen van 1 poot doet de lift het nog. Schijnbaar niet nodig om die andere 3 te maken. Ja, dan krijg je lange wachttijden onder die toren. Lekker door het park gewandeld, vandaag strak blauwe lucht. Stokbrood gehaald en gegeten, kids nog wat eiffeltorentjes gekocht. Heel veel foto’s gemaakt. Rond half 12 richting Nederland. Onderweg een stop in België. Een 3 gangen diner in Ter Heijden (NL). Daarna door naar Juffrouw Tok in Didam. Aankomst rond 21:15 uur. Koffers uit de bus, afscheid nemen van iedereen en hup naar huis. Moe maar heel voldaan kijken we terug op 4 fantastische dagen! We gaan zeker weten nog eens terug, eerst maar eens flink sparen.

Volgende maand weer meer nieuwtjes: Verkeersexamen Romek, Zwemles Siel, Moederdag en ongetwijfeld nog veel meer! Dus blijf onze site in de gaten houden. Tot volgende maand!mei 2012:Als ik dit verslagje schrijf moeten we nog 1 week en dan zitten we al weer in juli. Foei Sandra, weer erg laat. Juni was ook zo druk. Maar hier dus alsnog mijn verslagje over mei.

Als we terug zijn van Parijs hebben de kids nog lekker een weekje vrij. Ik moet gewoon weer aan het werk. Overdag kids en ’s avonds mijn job als administratief medewerkster. Op 9 mei (15 jaar getrouwd!) werk ik al weer 1 jaar bij Night Star Express (voorheen Hit-Starintex)! Time flies… De laatste 2 weken van mei moet ik elke avond werken want mijn collega heeft dan vakantie. Ben blij dat als die 2 weken voorbij zijn want dat is toch wel behoorlijk pittig, gezien mijn drukke werkzaamheden overdag.Entreetoets Romek:

Op maandag 7 mei start Romek met zijn entreetoets. Deze duurt 1,5 week en bevat een 22 tal toetsen (!!!) Tussen de bedrijven door moet Romek ook nog zijn verkeersexamen doen. Ondanks dit drukke programma blijft Romek heel relaxed en vindt maar een paar toetsen wat lastiger. Het verkeersexamen dat plaatsvindt op dinsdag 15 mei legt Romek prima af. Dat diploma is dus op zak! En inmiddels hebben we ook de uitslag van de entreetoets binnen…. Romek scoort HAVO/VWO !!! Dit hadden we niet verwacht en zijn dan ook super de super trots op onze grote vent!Weekend 11-12-13 mei:

Romek gaat een nachtje logeren bij mijn zus in Zevenaar van vrijdag 11 op zaterdag 12 mei. Mijn zwager en nichtje doen mee met Lions Request. Een glazen huis in het centrum van Zevenaar om in 3 dagen geld in te zamelen voor Stichting Leergeld. Op zaterdagmiddag halen we hem weer op. Siel behaalt zaterdagmorgen 12 mei met zwemles sticker 6 en bandje 7. Vlak hierna ontvangen we een mailtje dat Siel heel misschien mee mag doen volgende maand met proefzwemmen. Weer een stapje dichter bij diploma A. Heel spannend dus allemaal. We zijn super trots op onze kleine vent! En op zaterdag 2 juni kreeg Siel het felbegeerde briefje dat hij mag proefzwemmen!!! Zondag 13 mei is het Moederdag! Ik word weer flink verwent. Siel en Romek hebben van hun zakgeld lekker douchegel voor mama gekocht. Siel heeft nog een gedichtje en op school een ketting en een mooie koektrommel gemaakt. En ik heb mooie bloemetjes voor in de tuin gekregen! Lang leve Moederdag! Dankjewel lieverds!Gastcollege Nijmegen:

Op woensdag 16 mei ga ik rond het middaguur richting Nijmegen voor mijn 6e gastcollege aan de HAN (Hogeschool voor Arnhem en Nijmegen). Ben weer heel vereert dat ik gevraagd ben. Blijft altijd weer spannend. Maar voor ik begin word ik al weer gevraagd voor volgend jaar. Daarna gaan de opleidingen op de schop maar zodra het weer kan/mag willen ze daarna toch weer een beroep op mij doen. Ben zeer vereerd! Met bibberende knietjes begin ik aan mijn college. Eenmaal bezig gaat het weer vanzelf. Veel aandacht, leuke vragen en reacties. Na 1 uur en een kwartier moet ik echt afsluiten. De volgende gastdocente staat klaar. Voldaan rijd ik terug naar ’s-Heerenberg. HAN tot volgend jaar!Schoolarts Romek:

Romek moet maandagmiddag 21 mei naar de schoolarts. Ze lult alleen maar over Siel en Vigo (want zei heeft zelf ook een prematuur). Zo blijft er weinig tijd over voor Romek. Maar in principe is Romek goedgekeurd totdat hij op de weegschaal moet. Ze heeft al de vorige meeting (van vorige schoolbezoek en de bezoeken aan consultatiebureau) niet goed in haar computer staan. Vraagt mij steeds of ik alles nog weet. Ik ben in staat om het groene boekje thuis op te halen, maar dat hoeft nu ook weer niet van haar. Haar uiteindelijke conclusie is dus dat Romek een overgewicht heeft. Dat Romek steeds groeit als een “kerstboom” van hoog naar breed vindt ze geen goed argument. Romek moet maar op dieet en bloedprikken want waarschijnlijk functioneert zijn schildklier niet goed. Romek, onze held als het om dokters en prikken gaat, wil hier dus niet aan meewerken. Dan maar wat aan zijn eetpatroon veranderen. Optimel ipv joghy, vla met 0% vet, kaas met veel minder vetpercentage en wat meer water drinken. Romek moet volgend jaar weer terug komen bij de schoolarts om zijn gewicht in de gaten te houden. Inmiddels heeft ons veranderde voedingspatroon vruchten afgeworpen want Romek is al een kilo lichter! Ach, als hij dadelijk weer een groeispurt maakt is het overgewicht weer weg. Uiteraard is het iets om in de gaten te houden, maar hij snoept niet veel en eet verder gezond, dus maak me niet zo’n zorgen. Komt vast goed!Laatste voetbaltraining:

Op maandag 21 mei heeft Romek zijn laatste voetbaltraining van dit seizoen. Er staat een wedstrijdje ouders tegen de kids op het programma. Mama moet werken dus papa mag mee doen. En Siel, met Romek’s oude voetbalschoentjes en MVR sokken aan, mag ook mee doen. Na de training belt Siel me heel trots op…. Mam, ik heb gescoord!Noodweer:

Op woensdag 23 mei genieten we van een hele warme dag. Als de kids uit school zijn gaan we na de boterham richting zwembad. Rond het avondeten slaat het weer om. Code Oranje voor Gelderland! Langzaam verandert onze tuin in een meertje en de paden rondom onze tuin en huis in riviertjes. Als het water bijna in ons huis staat, bel ik de brandweer. Maar helaas, ze komen niet. Weten niet waar ze het water naar toe moeten pompen. Dan maar mijn werk bellen dat ik wel kom maar niet weet hoe laat. Moet eerst mijn tuin en huis redden. Terwijl Siel foto’s maakt voor de verzekering en Bobby onze hond zit te bibberen in een hoekje bij de bank, rennen Romek, Taro en ik op blote voeten met emmers water door de tuin naar de put bij de schuur, die Taro inmiddels heeft losgekregen. Het water stroomt daardoor niet meer in onze tuin. Nu is het zaak om de tuin weer watervrij te krijgen. Dompelpomp in de tuin, tuinslang over de schutting. Romek die emmers water vult en Taro en ik die ze legen in de put. Handdoeken tegen de deur om te voorkomen dat er veel water ons huis in stroomt. Rond kwart voor 7 zijn we klaar. Snel onder de douche. Mijn handen en voeten prikken onder het warme water door dat ze in en in koud zijn. Om kwart over 7 zit ik op mijn werk (een kwartiertje te laat maar). Rond kwart over 10 belt Taro om te vertellen dat Siel’s juf heeft gebeld met de mededeling dat de school onder water staat en dat de kids de komende 2 dagen zobiezo vrij zijn. Dus maar de ouders van mijn voorschoolse opvangkids smsen met de vraag wat ze de volgende dag gaan doen met hun kids. Eindresultaat dat ik de volgende dag dus 3 kids om half 8 voor de deur heb staan. Taro heeft de volgende dag vrijgenomen om de schade weer te herstellen (inmiddels heeft hij een grote goot voor de poort geplaatst en een buis tot aan de voorkant van het huis die al heel wat regenwater kan opvangen. Erg dat je zulke dingen moet doen om je persoonlijke bezittingen te beschermen. Maar je krijgt steeds meer van die weersveranderingen en op iedere keer water in je huis zit niemand te wachten). Donderdagmorgen gaan we even kijken op school. Wat een ravage. Vooral de klas van Romek en een van de kleuterklassen hebben het meeste wateroverlast gehad. Bijna alle lokalen staan onder water. Een drama. Uiteindelijk hebben de kids een hele week vrij. Maandags is pinksteren, dinsdags hebben ze en studiedag en woensdag nog een extra vrije dag. Op donderdag 31 mei kunnen de kids weer naar school! De bedoeling is om in de zomervakantie alle vloerbedekking eruit te halen en te vervangen, er komen nieuwe kasten, deuren en plinten. Maar inmiddels is de stank dusdanig dat er uit 4 lokalen (waaronder die van Romek) al vloerbedekking is gehaald. Schade minstens een ton!Pinksterweekend:

Op zaterdag 26 mei gaan Taro en Romek naar Stroe naar de familie Zoethout een dagje timmeren. Op zondag 27 mei komen onze vakantievrienden de familie Jolink op bezoek. Het weer is lekker. We zetten het badje nog op en kunnen heerlijk barbequen. Nog een paar weken en we zien elkaar weer in Oostenrijk! Op tweede Pinksterdag 28 mei wordt mijn paps 65 jaar. Ook deze dag heerlijk weer.Volgende maand weer meer nieuwtjes: Siel proef- en diplomazwemmen, Bruiloft Brigitte & Chris, Atletiekdag Romek, Meesters & Juffendag, rapporten, met Siel naar de paragnost, Snuffie de hamster gekocht en ongetwijfeld nog veel meer! Dus blijf onze site in de gaten houden. Tot volgende maand!
juni & juli 2012:Ben weer eens te laat met mijn verslagje, vandaar dus 2 maanden in 1! Juni was dan ook weer een hele drukke maand die in het teken stond van Siel’s zwemdiploma A en hamster Snuffie!

Siel heeft ook heel veel kinderfeestjes deze maand! En tussen de bedrijven door help ik nog een aantal keren op school. In Juni 2 keer met Bobby naar de dierenarts. In eerste instantie voor haar jaarlijkse spuiten maar ze blijkt ook haar beide oren ontstoken te hebben. Dus 2 weken elke avond druppelen en nog een keer terug voor controle. Daarna zijn haar oren gelukkig weer rustig. In juni slaagt neef Corné voor zijn MAVO diploma, moeten de kids voor controle naar de tandarts (Siel blijkt 2 wiebeltanden te hebben!), vieren we vaderdag en is er dat zelfde weekend kermis in ons stadje. Ook een vervroegd bezoekje aan de oogarts met Siel in juni op het program. Hij heeft een kras op zijn bril en omdat hij er niet uitgepoleist kan worden, gaan we even checken of zijn ogen nog hetzelfde zijn gebleven en eventueel een nieuw glas bestellen. Ogen blijken nog hetzelfde gebleven en omdat Siel niet veel hinder heeft van de kras, adviseert de oogarts om het voorlopig zo te laten. Over een half jaar weer terug voor controle.Zwemmen Siel:

Terwijl Taro en Romek op zaterdag 2 juni naar een voetbaltoernooi van Romek’s team zijn, ga ik met Siel naar zwemles. Vandaag is D-Day! Siel wordt beoordeeld of hij een briefje krijgt voor diplomazwemmen! Siel is wel een beetje gespannen, maar we doen alsof het een gewone zwemles is en als het briefje deze maand niet komt, dan komt het de volgende maand wel. Dan zwemt hij af op de dag dat we naar Oostenrijk gaan. Ook geen probleem. Nog een dikke kus en een knuffel en daar gaat ie. Ik ben die les plasmoeder en na de les komt Siel naar me toe dat hij dadelijk bij de juf moet komen. Na het spelen komt het verlossende briefje! Wat ben ik trots op mijn ventje! Snel douchen en dan papa bellen. Ook Romek en papa zijn heel trots op Siel. Op naar de komende zaterdagen 2 keer zwemmen!

Op zaterdag 9, 16 en 23 juni staat het proefzwemmen op het programma. Eerst ’s morgens om 9:15 uur zwemles en om 13:00 uur proefzwemmen. De eerste zaterdag is Siel een beetje van de leg. Faalangst komt weer eens om de hoek kijken. Siel is bang dat hij vanmiddag niet mag proefzwemmen, dat hij het vanmorgen niet goed doet. Dus maar even de zwemjuffen op de hoogte stellen en dan gaat het goed. ’s Middags is de faalangst redelijk weg want we gaan huppelend richting zwembad. De baan met kleding aan mag mama er bij blijven en daarna gaat het verder achter gesloten deuren. De keren erna gaan precies zo. De 16e en de 23e heeft Siel aansluitend een kinderfeestje dus snel aankleden en door lekker feesten. De 23e is de 3e keer proefzwemmen en wordt er nog eens beoordeeld of het kind echt wel mag afzwemmen. Siel dus weer helemaal in de stress. Maar eenmaal bezig gaat het weer prima. Na de zwemles ben ik nog in de kleedkamer om mijn schoenen uit te doen als Siel naar binnen vliegt met het briefje in zijn hand! Mam, je moet het meteen invullen en naar de kassa gaan! Eerst maar even douchen en aankleden. Terug in de kleedkamer komt bij Siel de ontlading. Samen laten we even een paar traantjes. Wat ben ik trots op mijn ventje! Hup naar de kassa, papieren invullen en dan snel papa en Romek het goede nieuws vertellen. En Siel afzetten bij het kinderfeestje!

Op zaterdag 30 juni is het dan eindelijk zo ver. Weer eerst om 9:15 uur de gewone zwemles en om 13:00 uur afzwemmen. De opa’s en oma’s komen kijken en tante Natascha met de kids. Ome Micha en tante Aline zijn er ook want neefje Bjoyd moet vandaag ook afzwemmen voor A! Tante Leonie en Janine en Corné komen na het diplomazwemmen op visite. Een uurtje later is het zwemdiploma A een feit. Siel straalt van oor tot oor. Nog even met krokobilly op de foto en dan hup met de visite naar huis. Taart eten! Vandaag is het feest in huize Franck. Want wat zijn we trots op ons ventje. Ondanks zijn beperkte motorische ontwikkeling heeft hij mooi met zijn groepje mee gehobbeld. Op naar diploma B!Hamster Snuffie:

Om Siel te helpen zijn faalangst te verminderen zijn we elke avond met hem aan het oefenen met tellen tot 20 en terug en de letters van het alfabet aan te leren. Als hij naast dit oefenen, niet huilt op school en op zwemles, mag hij elke avond een sticker plakken. Na elke reeks stickers krijgt hij een beloning. Als laatste komt de grootste beloning, Siel’s felbegeerde HAMSTER! Ik had nog een kooi staan op zolder die ik ooit al eens had gekocht voor het geval een van de kids een knaagdier zou willen. Samen hebben we inmiddels bodembedekking, voer en een schapje gehaald, waar de hamsterkooi op komt te staan (allemaal bij elkaar gestickerd). En op woensdag 6 juni heeft Siel alle stickers gehaald. Ik heb een afspraak gemaakt met een mevrouw in Nijmegen, die ik via Marktplaats heb opgespoord. Deze hamsters zijn al handtam en nu weten we ook hoe oud ze zijn. Dat krijg je bij een dierenwinkel niet. Dus rond een uur of 1 gaan Romek, Siel en ik richting Nijmegen. Hoe toepasselijk, Siel is in Nijmegen geboren, zijn nieuwe vriendje ook! Rond een uur of 2 zijn we op de plaats van bestemming. Siel heeft op de foto van te voren al een kleur hamster uitgekozen. Hij wilde een grijze met een donker grijze streep over zijn ruggetje en het moest een mannetje zijn. Hij mag daar nog kiezen uit 2 mannetjes. Siel mag op de bank zitten met SNUFFIE om hem aan zijn geur en handen te laten wennen. Snuffie en Siel vinden elkaar wel erg lief. Siel roept alleen maar WAT BEN IK BLIJ, WAT BEN IK BLIJ, WAT BEN IK BLIJ! We krijgen een boel info en tips en nog wat voer mee voor Snuffie. En na een uurtje gaan we huiswaarts. Siel blijft maar zeggen dat hij zo blij is! Na een week in zijn kleine kooitje, besluiten we voor een groter verblijf voor Snuffie te gaan met van verschillende kanten buizen zodat hij alle kanten op kan. Inmiddels is Snuffie helemaal ingeburgerd in ons gezin en al behoorlijk gegroeid. En Siel, die is nog steeds helemaal happy de peppie met zijn Snuffie!Juf op huisbezoek:

Op donderdag 7 juni komt Siel’s juf op huisbezoek. Eind april kwam ze met de mededeling dat ze Siel groep 2 wilde laten overdoen vanwege zijn faalangst. Wij vinden het beter dat hij groep 3 nog een keer overdoet (mocht dat nodig zijn), want nog een jaar knippen en plakken gaat hem echt niet worden. Dat kan Siel wel. Thuis laat hij het wel zien. Het is zijn faalangst die hem nekt. Ik heb wat zitten googlen op faalangst en de juf wat “info” gegeven. Want we kunnen dit niet alleen. De school moet ook meewerken. Nu willen we dus een gesprek met haar om een en ander van onze kant duidelijk te maken en te bespreken. En omdat ze nog nooit op huisbezoek is geweest, doet ze dat nu meteen. We hebben een prettig gesprek met haar over Siel en we maken diverse afspraken, waaronder dat Siel gewoon naar groep 3 gaat. Een paar dagen later krijgen we de beloofde oefenmateriaal (rekenen, taal en schrijven) voor Siel. Ik kopier het een keer of 5 op het werk en het oefenen kan beginnen. Zo stickert Siel verder voor een fotocamera (die onder water kan) zodat hij op vakantie zijn eigen foto’s kan maken.

Atletiekdag Romek:

Op vrijdag 15 juni heeft Romek atletiekdag. Ik ga mee als begeleiding op de fiets en blijf de hele dag helpen. Siel gaat na school mee met neefje Bjoyd. Maar het is vandaag echt bagger weer er ze melden nog veel meer bagger, dus gaan we met ons allen kijken naar een andere oplossing. Uiteindelijk belanden we in ’s-Heerenberg in de sporthal van LACO. Daar maar diverse (atletiek)spellen uitgestald. Eerst komen groep 5 en 6 en later groep 7 en 8. Wordt een gezellige dag. Prima oplossing en de kids vermaken zich prima. En als ik heel eerlijk ben, vind ik het allang fijn dat ik niet door de regen hoefde te fietsen, want als ik ergens een hekel aan heb is het wel door de regen fietsen (hahaha).Bruiloft Chris & Brigitte:

Op woensdag 20 juni gaan onze vrienden Chris & Brigitte trouwen. Wij horen er met ons 4tjes de hele dag bij. Vanaf 13:00 uur gaat het feest beginnen. Eerst bij hun thuis, daarna naar het gemeentehuis en aansluitend het feest bij Kernwasserwunderland in Kalkar (Dld). Het wordt een super dag. Wat een geweldig idee om hier je feest te vieren. Ook de kids vermaken zich prima! Nogmaals bedankt, Chris & Brigitte, dat we deze dag met jullie mee mochten beleven en heel veel geluk, liefde & gezondheid toegewenst voor jullie en jullie gezinnetje!Rapporten en 10 minutengesprekken op school:

Op donderdag 21 juni krijgen de kids hun rapport. Allebei een super rapport! Wat zijn we trots op onze ventjes! Romek gaat naar groep 8 en Siel naar groep 3! Maar eerst lekker vakantie vieren…..

Op maandag 25 juni hebben we de 10 minutengesprekken op school. De leerkrachten zijn zeer tevreden over onze jongens. Ondanks Siel’s faalangst, zit er wel vooruitgang in. En Romek doet het super op school. De afgelopen 2 jaar heeft hij heel hard gewerkt en dat werpt nu zijn vruchten af. Altijd prettig als je zulke positieve reacties krijgt over je kinderen! We zijn dan ook super trots op allebei!Met Siel naar de paragnost:

Op vrijdag 22 juni help ik ’s morgens op school bij de meesters en juffendag en ’s middags hebben Siel en ik een afspraak bij Ep Hofstra in Ulft. Erg bijzonder wat hij allemaal weet te vertellen. Een ding is duidelijk, Vigo is zeer aanwezig in het leven van Siel. Wat wij altijd gezegd hebben dat Siel voor 2 leeft, dat klopt zeer zeker. Vigo stuurt Siel van alle kanten. Siel kan hem ook horen! En mijn gevoel dat ik zwanger was van 3 kindjes blijkt ook te kloppen. We blijken ook nog een dochter te hebben! Hij geeft Siel iedere keer weer wat zelfvertrouwen en probeert het in zijn bolletje wat rustiger te krijgen. Inmiddels zijn we er al een keer of 4 geweest. Romek is 2 keer mee en Taro de laatste keer ook. Na onze vakantie gaan we nog een keer met ons 4tjes! Blijft interessant en heel bijzonder!Gesprek met de leerkrachten van groep 3:

Op donderdag 28 juni hebben we een gesprek met de 3 leerkrachten die Siel gaat krijgen in groep 3. Het gesprek verloopt zeer positief. We geven uitleg over Siel’s faalangst en zijn beperkte motorische ontwikkeling. We spreken af dat Siel van alles wat hij elke dag doet, hij een kopie mee naar huis krijgt zodat we thuis kunnen herhalen. En we hebben elke week een gesprek over Siel. Mocht er tussentijds iets zijn, dan kan ik meteen binnenwippen. In de tussentijd blijven we (bijna) elke avond met Siel oefenen. Hij komt er zelfs uit zichzelf mee, dat hij wil oefenen. Inmiddels heb ik ook onze oude fysiotherapeute weer ingeschakeld. Ze is 2 dagen per week op onze school aanwezig en ze wil Siel in de gaten houden. Ze gaat hem zobiezo een ander potlood geven vanwege zijn greep. Mocht ze wat constateren, dan is het een telefoontje naar de kinderarts en we kunnen zo weer met fysio beginnen.Juli:

De laatste schoolweek ben ik veel op school te vinden. Maandag 2 juli een paar uurtjes schoonmaken op school bij de klas van Siel en daarna een koffie uurtje voor alle hulpouders. Dinsdag 3 juli ga ik met de klas van Siel mee kijken naar de musical van groep 8. Op donderdag 5 juli gaan de kids kijken in hun nieuwe klas. Siel vindt het heel spannend, maar als hij thuiskomt is hij ook heel enthousiast. Vanaf vrijdag 6 juli hebben de kids vakantie! Lekker rustig aan doen. Heerlijk! Het eerste weekend van juli is weer een drukke. Na Siel’s zwemles op zaterdag 7 juli even naar Doetinchem, daarna verjaardag van buurmeisje Liz, vast de spullen voor de Ulftse Kermis naar Ulft brengen en even bij de fysio langs voor de opening van haar nieuwe praktijk. ’s Avonds examenfeest van neef Corné. Zondag 8 juli Ulftse Kermis. We hebben dit jaar een barbecue georganiseerd omdat de tantes er ook niet jonger op worden en het toch altijd weer een heel geregel is als ze de hele familie op visite krijgen. Het scheelt ze heel wat werk. ’s Morgens nog bagger weer, maar als we met de barbecue beginnen, wordt het droog en gaat het zonnetje zelfs schijnen. Het wordt een supergezellige dag, die we afsluiten met natuurlijk een rondje kermis!

De eerste 2 weken van de schoolvakantie is het weer niet zo geweldig. Maar genoeg te doen. Oppassen, heel veel werken, auto krijgt een nieuwe airco, Siel moet 3 donderdagen extra zwemmen om de lessen die hij mist met onze vakantie in te halen. Op maandag 16 juli buurmeisje (en oppaskindje) Liz leren fietsen tussen de buien door! Neefje Djaimon komt nog 2 nachtjes logeren van maandag 16 tot woensdag 18 juli. En het eerste weekend dat Taro vakantie heeft, gaan we de deuren en kozijnen verven bij mijn schoonouders. Inmiddels is het weer veranderd en wordt de 3e week van de vakantie bloedheet. Nog een dagje met 2 oppaskindjes naar de zandbulten in Stokkum. Schepjes, auto’s, broodjes en drinken mee en spelen maar. De rest tot aan onze vakantie alles in orde maken voor onze vakantie. Heb altijd voor de vakantie poetswoede, dus alle ramen van binnen en buiten, vitrage en gordijnen wassen, en wat al niet meer. Tot slot de dieren naar hun vakantieadresjes brengen en vanaf zaterdag 28 juli ’s avonds gaan we lekker op vakantie! Oostenrijk here we come!!!!!Volgende maand weer meer nieuwtjes: Vakantie in Oostenrijk, dagje Keulen met de trein en ongetwijfeld nog veel meer! Dus blijf onze site in de gaten houden. Tot volgende maand!

augustus & september 2012:Ben echt niet meer in het ritme van elke maand schrijven. Het is al bijna eind oktober en ik heb augustus en september nog niet eens beschreven. Maar hier komt ie dan eindelijk (hahaha).

Wat gebeurde er zoal in augustus: nichtje Janine slaagde op dinsdag 21 augustus voor haar rijbewijs! Romek had zijn eerste voetbalwedstrijd op zaterdag 25 augustus! Siel zijn voetbaltrainingen moeten we helaas even uitstellen voor de komende maanden met zijn gebroken voet.In september is er het buurtfeest, een etentje met de oudercommissie en een etentje met mijn schoonfamilie omdat schoonvader 70 jaar is geworden. We gaan op kraamvisite bij Chris en Brigitte om hun pasgeboren zoontje Djemo te bewonderen. Siel gaat op 13 september op schoolreisje naar de Julianatoren. Hij komt helemaal toto terug. Zijn voet doet zo’n pijn dat ik hem moet tillen naar huis. De kids hebben een studiedag op woensdag 19 september en er komen nog 3 andere kids spelen bij ons. Ook hebben we nog een doopfeest van Josephine, de dochter van Frieda en Bart-Jan. Verder ben ik met regelmaat aan het helpen op school, o.a. met kleien en het maken van de schoolfoto’s als assistente (hahaha).Vakantie in Oostenrijk en Siel naar het ziekenhuis:

Van 29 juli t/m15 augustus waren we in Oostenrijk lekker aan het genieten van onze zomervakantie. De heenreis verliep perfect en we waren al op tijd op de camping. Onze plek was vrij dus het opbouwen kon beginnen, in de snikhete zon! Veel leuke dingen gedaan en gezien, o.a. een dierentuin op een berg, dat was een hele klim en een goede oefening voor Siel zijn motoriek. Maar ook lekker de berg op met de kabelbanen (Gerlitzen), naar de pyramidekogel (Wörther See), dagje naar Granatium op zoek naar granaten (edelstenen) die we zelf uit de berg mochten hakken en een dagje Italië (Tarvisio) naar de leermarkt. Al was het niet meer de markt die ik als klein meisje bezocht met mijn ouders. Nu is het een soort Beverwijk, maar dan iets kleiner. Leuke tas voor mij en riemen voor Taro geshopt! Volgend jaar maar weer eens naar toe (hahaha). Verder lekker gewinkeld, gezwommen, gewandeld en veel van de zon genoten! Meteen maar weer voor volgend jaar geboekt. Helaas was het plekje waar we dit jaar stonden al bezet, maar ons oude plekje van 2 jaar terug was nog wel vrij! Ook was ik dit jaar jarig op vakantie. Taro en de kids hadden de tent versierd en ik kreeg leuke cadeautjes uit Oostenrijk die de kids en Taro daar gekocht hadden. Op maandag 13 augustus begonnen we al met de luifel af te breken en een en ander in te pakken. Aan het eind van de middag had Siel een klein ongelukje. Luuk viel met zijn knie op Siel zijn voet. In eerste instantie dachten we dat het wel meeviel, maar zijn voet werd blauw en dik en hij kon er niet meer op staan. ’s Avonds maar vroeg naar bed, maar naar een uur werd Siel huilend wakker van de pijn. Siel is van nature geen piepert, dus het liefst had ik hem opgepakt en daar naar het ziekenhuis gereden. Maar omdat het dik was konden ze in het ziekenhuis toch niets zien en we zouden de volgende dag naar huis dus nog maar even aanzien. Paracetamolletje, voet insmeren met traumeel, anicadruppels en toen viel Siel uiteindelijk in slaap. De volgende morgen Siel maar op een stoel gezet, want lopen ging nog steeds niet. En wij de boel maar afbreken. Gelukkig waren we al heel vroeg klaar met afbreken en na een heel emotioneel afscheid, vertrokken we rond kwart over 10 richting Nederland. Onderweg Siel maar met de pauzes op een stoeprand gezet en steeds een wc uitkiezen waar hij op 1 been voor kon staan. ’s Avonds om 23:00 uur waren weer thuis. Siel zijn voet super dik, maar weer ingesmeerd met traumeel, paracetamolletje erbij en slapen maar. De volgende dag konden we iets over half 9 al bij de huisarts terecht. Siel uit bed gehaald en hup naar de dokter. Die wilde eerst niet echt meewerken. Geef hem maar een paar paracetamolletjes en dan moet hij er maar op gaan staan, was zijn advies. Maar ik bleef volhouden dat Siel er echt niet op kon staan en toen kregen we toch een briefje voor de röntgen. Daar kon ik iets over half 10 al terecht en wat bleek… gebroken! Had al zo’n vermoeden omdat onze paragnost er voor de vakantie al over had dat Siel broze botjes had en iets zou gaan breken. Dus door naar de eerste hulp. Hoe vaak we deze morgen niet ons verhaal moeten doen, Siel heeft een dikke voet, net een paar dagen terug 2 wiebeltanden eruit en een dag voor zijn breuk op zijn knie gevallen. En zijn bril is in de vakantie ook nog eens gesneuveld. Ik snap wel dat dat moet i.v.m. kindermishandeling maar het is gewoon absurd hoe vaak je je verhaal moet doen. Na een uur wachten wil de arts niet van een breuk weten. Zal wel een vaatje zijn die je ziet op de foto. Dus weer overleggen en na weer een hele tijd wachten mogen we toch door naar de gipskamer. Daar zeggen ze…kun je toch wel zien dat zijn voet gebroken is! Ach ja! Normaal wordt een voet niet ingegipsd maar omdat Siel er niet op kan staan willen ze een gipsvoetje doen. Maar Siel kan zijn voet niet recht houden, dus dan maar helemaal tot net onder de knie in het gips voor 2 weken. Meteen maar een rolstoel en krukken geregeld en even door naar de opticien voor Siel zijn bril. Die is niet meer in de orginele staat te repareren, dus ook maar even een nieuwe bril uitgezocht. Ergens rond een uur of 1, half 2 zijn we weer thuis en kunnen we beginnen met het uitpakken van de aanhanger.Op donderdag 16 augustus wordt Siel voor de tweede keer getest door iemand van het Radboud Ziekenhuis. Ze doen onderzoeken naar de vorderingen van prematuren en Siel is net voor onze vakantie op dinsdag 24 juli ook al een keer getest.Op vrijdag 17 augustus ’s morgens eerst met het hele gezin naar de paragnost en ’s middags mijn verjaardag vieren.Op zaterdag 18 augustus stond eindelijk een treinreisje naar Keulen op het program samen met Taro’s ouders. Helaas gaat hem dat niet worden met een begipsd kind in een rolstoel. Dus opa en oma uitgenodigd om bij ons te komen barbequen.Op zondag 19 augustus barbequen bij schoonzusje Natascha. Siel kan het lang goed aanzien dat broer Romek, neefje Djaimon en nichtje Cheyenne in het zwembad liggen, maar aan het eind van de middag is hij toch wel verdrietig. Maar goed dat zijn voet aan het eind van onze vakantie brak en niet aan het begin!Weer naar school:

Op maandag 20 augustus begint het drukke leven weer. De kids naar school en wij weer aan het werk. Siel gaat ’s middags met de klas mee, het weer is nog zo mooi dat de groepen 3, 4 en 5 de hele middag mogen zwemmen. Niet zo handig met een gebroken voet, dus wandel ik met Siel in de rolstoel mee. Siel met een zak om zijn gips aan de rand van het bad. Zo houdt hij het een uurtje vol. Daarna ga ik met hem naar huis. De volgende dag ook maar meegehobbeld naar de gymles. Om Siel meteen de middagen maar thuis te houden vind ik niet zo’n goed plan gezien zijn faalangst. Dus deze week en de week erop maar de middagen inplannen voor zwem- en gymles.

Gips eraf:

Op woensdag 29 augustus mag het gips er af! Siel is inmiddels behoorlijk handig geworden in het lopen met de krukken en het rijden in een rolstoel. Nog een paar dagen deze hulpmiddelen hanteren en dan gaan ze retour. Inmiddels is het eind oktober. Siel heeft een keer extra fysio gehad voor zijn voet, ben met hem naar de homeopaat geweest voor een extra behandeling en ook de paragnost behandeld zijn voet iedere keer. Siel heeft nog steeds last van zijn voet, vooral na veel inspanning. Maar heel langzaam gaat het steeds ietsje beter.Romek’s beginnende wielercarriere:

Romek heeft het al heel lang over wielrennen. Hij koopt zich in de vakantie een wielertenu en een helm en handschoentjes. Maar goed, hij besluit om toch door te gaan met voetballen. Dus in de vakantie nieuwe voetbalschoenen gekocht. Maar het blijft niet echt zijn ding. Als de paragnost hem ook nog aangeeft dat hij met wielrennen verder moet gaan, is het besluit snel gemaakt. Maar…je laat je team niet zomaar in de steek, dus hij blijft netjes naar de trainingen en wedstrijden gaan tot de winterstop. Maar inmiddels gaan we rond voor een wielerfiets. Op woensdag 19 september wordt Romek opgemeten wat voor een maat fiets hij nodig zou hebben. En op zaterdag 22 september worden we gebeld dat er een leuke tweedehands fiets binnen is gekomen. Wij dus kijken, Romek helemaal happy. Die laten we dus op maat maken voor Romek. Een goede week later is Romek de trotse bezitter van een heuse wielrennersfiets.

Van Chris krijgt hij een lange wielrennersbroek en een tenu van Lifestrong. Van ons vast voor zijn verjaardag een lang wielrennersshirt en een jackje. En dan kan het fietsen echt beginnen. Op zondag 30 september fiets meneer alleen naar Ulft en later weer terug. Wij komen met de auto na, onderweg foto’s maken. We hebben de twinnyload bij ons voor het geval Romek niet terug wil fietsen, maar fris in Ulft, wil hij ook terug fietsen. De toon is gezet, met regelmaat is Romek vanaf nu op de wielrenfiets te vinden. Mama’s mobiel mee en dan mag hij een uur fietsen. Dus mensen…hou het nieuws in de gaten…misschien doet hij ooit wel mee aan de Tour de France!Buiten dit alles zijn er nog wat dingen gebeurd waarover ik niet kan/wil vertellen. Hopelijk in de toekomst ooit wel!Volgende maand weer meer nieuwtjes: Romek’s 11e verjaardag, mijn moeder een nieuwe knie, avondje Kalkar en ongetwijfeld nog veel meer! Dus blijf onze site in de gaten houden. Tot volgende maand!

oktober & november 2012:Als ik dit verslagje schrijf, zijn we al weer bezig met de laatste maand van dit jaar. Ook in oktober en november was er weer genoeg te beleven in huize Franck. In oktober (8e) kreeg mijn moeder haar 2e knieprotese. Na een weekje ziekenhuis mocht ze thuis gaan revalideren en inmiddels “rent”ze al weer aardig rond. Op zaterdag 27 oktober gaan we over op de wintertijd. Heerlijk een extra uurtje slapen!!! November stond in het teken van het afzwemmen voor diploma B voor Siel. Door zijn gebroken voet ging dat in oktober nog niet lukken omdat Siel toen nog te veel last had van zijn voet. Ook verjaardagen van neefjes Corné (31 oktober) en Djaimon (7 november).Met Siel naar de fysiotherapie en homeopaat voor zijn voet:

Op woensdag 3 oktober kan ik met Siel om half 2 terecht bij Tineke. Omdat Siel nog veel last heeft van zijn voet, wil ik er even goed naar laten kijken. Eerst speurt ze zijn hele voet af en voelt alle botjes en spiertjes na. Daarna moet hij wat oefeningen doen. Tot slot geeft ze Siel nog wat tips mee, wat hij momenteel het beste niet kan doen met zijn voet. Ze adviseert me om Siel hoge schoenen aan te doen, zodat hij meer steun heeft. En verwacht dat het over een paar weken beter zal gaan. Siel krijgt ook fysio op school van haar dus ze houdt hem daar ook goed in de gaten. En als ik vind dat het niet beter gaat, dan maken we weer een afspraak.

Op vrijdag 5 oktober kan ik ook nog even met Siel terecht bij Wim Raatjes, onze homeopaat. Siel wordt een uurtje flink onder handen genomen en aan het eind van de behandeling voelt hij minder pijn aan zijn voet. Hij loopt ook een stuk beter. Na ons bezoek aan de fysio en de homeopaat, de behandelingen van de paragnost en het dragen van hoge schoenen, gaat het elke dag iets beter met zijn voet. Het blijft een gevoelige plek maar hij kan inmiddels weer alles doen!Masterclass Romek:

Romek heeft in groep 7 een goede entreetoets score gehaald. Vandaar dat hij een uitnodiging heeft gekregen van het Rietveld Lyceum in Doetinchem om samen met een aantal klasgenootjes 5x een masterclass te mogen komen volgen. Het zijn 5 woensdagmiddagen en het is 1x per maand. Als je alle 5 masterclasses volgt, krijg je aan het eind een certificaat. Op woensdag 10 oktober is het zover. Siel gaat bij zijn vriendje Sander spelen en ik tuf met Romek naar Doetinchem. In de aula is er voor de ouders een uitleg. Die is erg kort, dus ga ik met 2 andere moeders even in de stad shoppen. Romek vindt de masterclass er leuk. Elke keer krijgen ze een ander vak. Romek heeft natuur gehad en hij vond het erg interessant.

Op woensdag 14 november is de tweede masterclass. Ik breng samen met Siel Romek en 3 klasgenootjes naar Doetinchem en ga daarna met Siel lekker shoppen. Deze keer heeft Romek talen gehad. Engels en Duits. Ook dit beviel hem wel.

Wij zijn in ieder geval erg trots op hem dat hij mee mag doen, en heel belangrijk, wil doen met deze masterclasses!Kids logeren:

Op zaterdag 13 oktober gaan de kids een nachtje logeren bij mijn zus en haar gezin in Zevenaar. Wij gaan een avondje uit met de Technische Commissie van de carnavalsvereniging naar Kalkar. Omdat we de volgende dag met de jongens naar Bike Motion willen in Utrecht, houden we Romek van voetballen thuis zodat ze toch nog wat tijd in Zevenaar kunnen doorbrengen. Ze hebben het erg naar hun zin in Zevenaar. Gaan nog lekker shoppen en scoren allebei een leuk shirt en lego!Bike Motion:

Zoals gezegd, op zondag 14 oktober de kids al vroeg op gehaald in Zevenaar en door naar Utrecht naar Bike Motion. Het is een wielerbeurs. Erg leuk. Romek gaat met diverse bekende (oud) wielrenners op de foto en geniet met volle teug. Ook Siel vermaakt zich prima. Er is bmx show de hele dag door en daar ga ik regelmatig met hem even kijken. Romek scoort nog een leuke wielermuts en een tenuutje van Alp du zes. Hij mag ook nog een vraag stellen aan Robert Gesink! Al met al een super dag!Romek 11 jaar!:

Op woensdag 17 oktober wordt onze grote knul al weer 11 jaar. En ook dit jaar is hij in de herfstvakantie jarig. ’s Morgens gaat hij even bij mijn ouders langs omdat mijn moeder nog niet kan met haar knie. Daarna komen Danielle, Reny en Sander even op bezoek en vanaf een uur of 2 ’s middags begint het feest! Het wordt een gezellige dag en Romek wordt goed verwend door iedereen!Legoworld in Zwolle:

Op vrijdag 19 oktober gaan Romek, Siel en ik samen met Danielle en Sander naar Legoworld in Zwolle. Dit is een beurs met en over Lego. Er staat heel veel opgebouwd en de kids mogen ook zelf bouwen. De 3 jongens genieten met volle teug en komen ogen tekort. En Danielle en ik genieten weer van die stralende snoetjes! Ook weer een geslaagde dag!Romek ziek:

Na de herfstvakantie is Romek een weekje ziek. Hij heeft buikpijn, hoofdpijn en is misselijk. Er heerst buikgriep dus daar gaan we in eerste instantie vanuit. Ik breng op donderdag ook nog een bezoekje met hem aan de huisarts. En hij gaat op vrijdagmorgen weer proberen op school maar na een tijdje belt de juf of ik hem kan komen ophalen. Langzaamaan vermoeden we dat er meer aan de hand is. De week erna is een drama. Romek moet van ons naar school, maar huilt steeds en is heel witjes. Ik moet zelfs bij de juf komen omdat hij alleen maar zit te huilen op school. Aan  het eind van die week de paragnost bezocht en die bevestigt ons vermoeden dat er meer aan de hand is. Romek beseft opeens dat hij daadwerkelijk in groep 8 zit en een keuze moet gaan maken. En Romek is een heel gevoelig kind die met zichzelf in de knoei zit. Een paar dagen later nog een keer met Romek terug naar de paragnost en Romek heeft zijn emoties weer onder controle! Zooooo blij met onze eigen Derek Ogilvi!!!Diploma B!:

Op zaterdag 27 oktober krijgt Siel eindelijk het felbegeerde briefje om te mogen proefzwemmen voor diploma B! De komende zaterdagen dus dubbelop zwemmen. En op zaterdag 24 november voor het eggie! Wat zijn we trots op ons kaboutje. Met een twijfelachtige motoriek en een gebroken voet tussen de bedrijven door toch nog zo vlot zijn A en B zwemdiploma halen! Mega trots dus op die Kanjer van ons!Romek rondkijken op V.O.:

Op dinsdag 6 november gaat Romek met alle andere achtstegroepers rondkijken op het voortgezet onderwijs op het A.O.C.. Op de fiets met zijn allen naar Doetinchem. En op vrijdag 9 november nog eens naar het Rietveld Lyceum. Het A.O.C. is een groene school (voorheen de landbouwschool). Romek vindt deze school niet echt bij hem passen. De morgen op het Rietveld spreekt hem meer aan. Binnenkort (13 december) een voorlichtingsavond waarbij de diverse scholen in de regio op school komen en je al vast kunt kijken. En in januari de open dagen. Gaat helemaal goedkomen!Weekendje weg

Op vrijdag 9 november, zodra Romek terug is van school, gaan we op weg naar de Beekse Bergen voor een weekendje weg. Het is dit weekend pronkzitting en door persoonlijke redenen willen wij dit weekend niet in ’s-Heerenberg zijn. Vandaar lekker weg met ons viertjes. We logeren in een giraffenhuisje. ’s Avonds lekker uit eten in het park, daarna gezellig samen in ons huisje. Op zaterdag een dagje shoppen in Tilburg. En op zondag een bezoek aan het park de Beekse Bergen. Erg leuk. Tijdens de auto tour staat er een mega giraffe op de weg. We kunnen hem zo aanraken. Aan het eind van de dag weer richting ons stadje. Bobby nog even ophalen, die mocht logeren bij mijn ouders. Een super leuk weekend, dit park is zeker voor herhaling vatbaar!Miss Montreal:

Op vrijdag 16 november gaan Romek en Taro naar Amphion voor een concert van Miss Montreal (Sanne Hans). Taro’s ouders passen op Siel want ik moet werken. Aan het eind mag Romek met Sanne op de foto en signeert ze nog zijn gekochte cd’s en een poster. Man en zoon hebben super genoten!Romek kampioen met zijn voetbalteam!:

Op zaterdag 24 november houden we Siel thuis van zijn laatste zwemles. Want…Romek kan in Zutphen met zijn voetbalteam kampioen worden! Dus al vroeg op pad met ons viertjes. En… ze worden kampioen! Voor Romek een leuke afsluiting van zijn voetbalcarrière! Na de wedstrijd terug naar ’s-Heerenberg. Terwijl ik met Siel snel een broodje ga eten, brengt Taro Romek naar MVR en maakt nog wat foto’s van Romek op de platte wagen, die door ons stadje rond trekt. Dan snel door naar het zwembad voor het diploma zwemmen van Siel. Ons fototoestel heeft de hele morgen in de kou gezeten, nu in het hete zwembad beslaat de boel dus. Met als resultaat…geen foto’s van Siel’s afzwemmen. Ook mijn vader’s filmcamera houdt het door de warmte voor gezien. Gelukkig nog een paar foto’s met Taro’s telefoon. Maar goed, dat mag de pret niet drukken. Siel kan supergoed zwemmen en dit papiertje is weer binnen. Thuis nog een feestje vieren. En ’s Avonds hebben Taro en ik nog een feestje van mijn werk. We worden in taxibusjes op gehaald en gaan naar Sinderen. Daar wacht ons een moord die opgelost dient te worden. Tussen de bedrijven door een heerlijk stampotten buffet. Aan het eind weer netjes met de taxibusjes terug naar huis gebracht. Leuke afsluiting van een druk maar zeer geslaagde dag!Romek’s eerste baantje:

Op woensdag 28 november begint Romek aan zijn eerste baantje…een krantenwijk! We stonden al een tijdje op de wachtlijst en een week geleden kwam de wijk weer vrij. Snel gemaild en toen werden we teruggebeld dat we als eerste hadden gereageerd en dat wij ook een voorkeur hadden omdat we in de wijk wonen. Nu dus rond. Inmiddels ook al een tweede keer gelopen. Romek vindt het super! De eerste keer samen met Romek gelopen en de tweede keer hielp mijn vader ook mee. Ja, zo leren ze ook dat je moet werken als je wat extra’s wilt!Volgende maand weer meer nieuwtjes: Sinterklaas, Serious Request, Kerst, Oliebollen bakken, Oud en Nieuw en ongetwijfeld nog veel meer! Dus blijf onze site in de gaten houden. Tot volgende maand!december 2012Al weer de laatste maand van 2012! Een spannende maand, want op Taro’s werk gaat het niet zo goed. Er moet heel wat personeel ontslagen worden. Gelukkig krijgt Taro te horen dat hij er deze ronde niet bij zit. Geeft de feestdagen toch wel een feestelijker tintje!

Sinterklaas:

Op zaterdag 1 december gaan we met de kids naar Arnhem naar de Club van Sinterklaas. Siel vindt het best spannend en heeft er buikpijn van. Daarom kan hij niet zo genieten als de bedoeling is. Maar ondanks dat hebben we toch een hele leuke middag. Romek gaat nog even met Prof Piet op de foto. En er zijn een boel BNNers te zien. Charly Luske, Keet, Nicolet van Dam, Ali B en Browny, Rachel, Sinterklaas en natuurlijk de pieten van de Club van Sinterklaas.Op zondag 2 december vieren we Sinterklaas bij Opa & Oma Franck. De kids worden flink verwend. Weer een boel Lego dat opgebouwd kan worden. Romek helpt neefje Djaimon met opbouwen en Bjoyd en Siel lukt het met een beetje hulp ook om hun lego opgebouwd te krijgen.Op woensdag 5 december hebben de kids Sinterklaas op school. En ’s avonds hebben we nog een gezellige avond thuis met ons gezinnetje.

Info avond V.O.:

Op donderdag 13 december is er ’s avonds op school voor groep 8 en hun ouders een infoavond over het voortgezet onderwijs. Romek kan bij 2 scholen een kijkje nemen. Hij kiest voor info over het Ludger College en het Ulenhof College. N.a.v. deze avond begint hij (en wij) te neigen naar het Ludger College. In Januari gaan we de scholen bezoeken op de open dagen en aan de hand daarvan kan Romek zijn definitieve keuze maken.

Kerstbuffet / Sponsorloop:

Op donderdag 20 december is ons jaarlijkse kerstbuffet op school. Al weken zijn we als Oudercommissie druk met de voorbereidingen. Maar het wordt weer een geslaagde avond. Siel mag, nu hij in groep 3 zit, voor het eerst mee doen met het buffet. Hij vindt het erg leuk.Op vrijdag 21 december houden we als Oudercommissie nog een sponsorloop en een loterij voor 2 goede doelen. De onderbouw loopt voor de Guusje Nederhorst Stichting en de bovenbouw voor Serious Request. Er wordt meer dan 3000,- Euro opgehaald dus met 1529 Euro op zak, gaan we ’s middags met ons viertjes richting Enschede naar het glazen huis om het bedrag van school te gaan doneren. Leuk om die sfeer weer te voelen en even deel van uit te mogen maken. Zo leuk dat we een paar dagen later, op zondag 23 december, nog een keer gaan. Rond 5:50 uur staan we op en om 6:30 uur zitten we in de auto richting Enschede. Het weer is niet zo fraai maar met regencapejes om, houden we het redelijk droog. Omdat we zo vroeg zijn, kunnen we toch een keer vooraan staan. Romek komt zelfs uitgebreid in beeld.

Voor volgend jaar denk ik niet dat we naar het glazen huis gaan, want dan ik het in Leeuwarden. Iets te ver weg. Maar voor de buis kijken is ook erg leuk!Kerst 2012:

Op kerstavond,maandag 24 december, liggen er een boel cadeautjes onder de boom. Samen met lekkere hapjes en drankjes en Serious Request op de tv hebben, hebben we een super gezellige avond met ons viertjes!Op dinsdag 25 december, Eerste Kerstdag, gaan we ’s morgens eerst even bij Natascha, Cheyenne, Djaimon en Opa & Oma Franck op visite, daarna wat drinken bij Jan & Lijs Meuleman en de rest van de dag genieten bij de boom in ons eigen huisje. Met z’n viertjes gourmetten! Vinden de kids altijd leuk. Ze eten er allebei super goed van. ’s Avonds leuke film kijken op de bank.Op woensdag 26 december, Tweede Kerstdag, komen mijn ouders en zus, zwager, neefje en nichtje bij ons. Dit jaar zijn wij aan de beurt. Na de cadeautjes onder de boom, gaan we lekker genieten van mijn warm en koud buffetje. Ik ben dan wel niet zo van het chique opdienen en alles mooi maken, het eten smaakt er niet minder om. Iedereen vond het in ieder geval een geslaagde middag/avond.Oliebollen bakken:

Op zaterdag 29 december gaan we aan het oliebollen bakken. Ondanks dat ik de avond er voor heb moeten werken, ben ik al weer vroeg uit de veren. Heb een planning in mijn hoofd en die moet in uitvoering gebracht worden. Dus om 8:00 uur staat de eerste bak klaar om te rijzen en een minuut of 5 later bak nummer 2. Daarna even tijd om te wassen en aan te kleden. Rond een uur of 10 komen Taro’s tweelingtantes Ineke en Agnes om te helpen. Het rijzen gaat zo goed dat het tweede beslag er door kan. Dus de tantes kunnen meteen aan het werk en gaan aan de slag met het schillen van de appels. Romek helpt mee met het in stukjes snijden van de appels. Na dat het tweede beslag met de vulling van appels, krenten en rozijnen er doorheen zit, is het tijd voor wat te eten. Rond half 1 komt mijn schoonmoeder helpen en kunnen we de schuur in. Het is een gezellige boel. Ik doe de bollen in het vet, mijn schoonmoeder draait en haalt ze eruit. Romek en tante Agnes rollen de bollen door kaneel/suiker en tante Ineke maakt tussen de bedrijven door de vuile dingen schoon. Het gaat als een trein en mijn planning komt precies uit (ja, ja, plannen kun je wel aan mij overlaten, hahaha). Rond een uur of 3 zijn we helemaal klaar. Lekker even genieten van onze bollen en een lekker cappucinno! Volgend jaar weer!Oud en Nieuw:

Op maandag 31 december is het oudjaarsdag. Taro, Romek en Siel zijn bijna de hele dag buiten te vinden. Knallen met dat vuurwerk! ’s Middags komt neefje Djaimon ook mee doen. Ik heb een bijeenkomst om 11:00 uur van mijn werk met aansluitend een hapje en drankje bij Smouzen in ons stadje. Erg gezelllig!

’s Avonds komen Opa & Oma Franck, en Natascha, Cheyenne en Djaimon bij ons Oud en Nieuw vieren. Wordt een gezellige avond en Natascha blijft slapen met de kids. Siel vindt het geweldig, want hij heeft nog nooit een logeetje op zijn kamer gehad. Cheyenne ligt bij Romek, Djaimon bij Siel en Natascha op zolder. De volgende dag met zijn allen ontbijten! Het is al ver in de middag als onze logeetjes naar huis gaan. Nog even bij mijn ouders langs en bij Jan & Lijs en dan is het ’s avonds tijd om de kerstboom de deur uit te doen. We zijn er helemaal klaar mee, die boom heeft nu lang genoeg in huis gestaan. Wel weer kaal hoor!

Ben benieuwd wat 2013 allemaal voor ons in petto heeft!Wij wensen iedereen een gezond, gelukkig en liefdevol 2013 toe!!!

Volgende maand weer meer nieuwtjes: Carnaval en ongetwijfeld nog veel meer! Dus blijf onze site in de gaten houden. Tot volgende maand

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu